Ο Δήμος Κεφαλλονιάς συμμετείχε με επιτυχία στη διεθνή τουριστική έκθεση της Μεγ. Βρετανίας, που διεξήχθη στο Λονδίνο από 4 έως 7 Νοεμβρίου.
Συμμετοχή του Δήμου Κεφαλλονιάς στο «World Travel Market – London 2013»
Τουρισμός
20/11/2013 | 12:44

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς συμμετείχε στο περίπτερο του έργου «Valorization of the common Identity around the Stone – V. I. S» ή «Αξιοποίηση της κοινής ταυτότητας γύρω από την πέτρα- VIS» που αποτελεί μέρος του ευρύτερου Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013», μαζί με ιταλούς συνεργάτες του προγράμματος από τους Δήμους Μιτζιάνο, Γκαλιάνο, Μάλιε και Καπράρικα της Επαρχίας Λέτσε της Ιταλίας.
Σκοπός αυτής της πολύ σημαντικής συνεργασίας είναι η προσπάθεια για κοινή προβολή της Ελλάδας και της Ιταλίας μέσα από τον πολιτισμό και την πέτρα, η ανάδειξη των πέτρινων μνημείων, η αναζήτηση συνεργασιών, η ανάδειξη του τουριστικού μας προϊόντος,
Πραγματοποιήθηκε διανομή του πληροφοριακού υλικού (χάρτες, φυλλάδια, τουριστικός οδηγός, κλπ) καθώς και ενημέρωση στους επισκέπτες του περιπτέρου και όχι μόνο αφού τα στελέχη που εκπροσώπησαν το Δήμο Κεφαλλονιάς (Πεβεράτος Μιχάλης & Τσουρούφλης Γιώργος) επισκέφθηκαν και διένειμαν το πληροφοριακό υλικό σε πλήθος τουριστικών περιπτέρων, στα οποία καταγράφηκε το επίσης ζωηρό ενδιαφέρον και ο θαυμασμός για τα τουριστικά αξιοθέατα του νησιού μας, τα φυσικά – περιβαλλοντικά στοιχεία του, τα πέτρινα μνημεία, τις τουριστικές υποδομές, τις εναλλακτικές δυνατότητες που προσφέρονται στον κάθε επισκέπτη.
Επίσης, στα πολύ θετικά καταγράφεται το ζωηρό ενδιαφέρον που συγκεντρώνει η Κεφαλλονιά ως τουριστικός προορισμός, το οποίο ελπίζουμε να αποτελέσει τον προπομπό για μια ακόμη επιτυχημένη επόμενη τουριστική περίοδο. Από την πλευρά του Δήμου Κεφαλλονιάς και πάντα σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Δήμου, την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης αλλά και το σύνολο των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό φορέων θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα θετικά μηνύματα να αποτυπωθούν σε θετικά ποσοστά επισκεπτών.
Ο Α/Δήμαρχος Τουρισμού – Πολιτισμού

Ευάγγελος Κεκάτος

travel1 travel2

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer