Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το πρωί η προγραμματισμένη σύσκεψη των τουριστικών φορέων του νησιού μας.
Κουρής: Θέλουμε τις υποδείξεις σας!
Πρωτοσέλιδα
19/11/2013 | 21:51

Ρεπορτάζ: Γιάννα Κουλουμπή
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το πρωί η προγραμματισμένη σύσκεψη των τουριστικών φορέων του νησιού μας, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας, για θέματα που σχετίζονται με την επερχόμενη τουριστική περίοδο.
Το παρόν έδωσαν σχεδόν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, συμπεριλαμβανομένων και των εκπροσώπων της Αστυνομίας και του Λιμενικού, ενώ ακούστηκαν πολλές και σημαντικές απόψεις.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής ήταν εκείνος που έκανε την έναρξη της συζήτησης, ζητώντας από τους παραβρισκόμενους να κάνουν τις υποδείξεις τους και να προτείνουν εκείνα που θεωρούν ότι πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν τη νέα θερινή σεζόν.

syskepsi-toyrismos5

Ο κ. Κουρής παράλληλα έκανε μια σύντομη αναφορά στα έργα που έχουν μπει στο ΕΣΠΑ και πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα, αλλά και σε εκείνα που ήδη υλοποιούνται. Έτσι, αναφέρθηκε στο λιμάνι του Πισαετού, το νέο γενικό λύκειο, για το οποίοι αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να υπογραφεί η σύμβαση από τον εργολάβο, τις παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο,  τον δρόμο Αργοστόλι  – Ληξούρι, το λιμάνι του Αργοστολίου, την τουριστική προβολή, αλλά και την γέφυρα του Χάρακα, στην Έρισσο. Ειδικά για το τελευταίο, αποφασίστηκε σε χθεσινή συνάντηση με τους κατοίκους της περιοχής να κλείνει ο δρόμος μόνο για τη χειμερινή σεζόν.
Στο πλαίσιο των συζητήσεων που έγιναν τέθηκαν επίσης επί τάπητος και το θέμα των αφίξεων των κρουαζιερόπλοιων, ώστε να γίνει πιο λειτουργικός ο λιμενοβραχίωνας, και το θέμα του αεροδρομίου από άποψη επέκτασής του, αλλά και παρέμβασης του οδικού δικτύου που οδηγεί σε αυτό.
Σημαντικό είναι επίσης να προσθέσουμε πως παρουσιάστηκε υλικό με δεδομένα της τελευταίας τουριστικής περιόδου συγκριτικά με άλλα νησιά και περιφέρειες.

syskepsi-toyrismos6
Ολοκληρώνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως ήταν μια σύσκεψη με ποικιλία απόψεων, ενώ κρίνεται θετικό ότι ξεκίνησε άμεσα, ουσιαστικά με την ολοκλήρωση της προηγούμενης τουριστικής περιόδου,  έτσι ώστε να είναι έτοιμο το νησί μας και να μπορεί να ανταγωνιστεί μεγάλους και διάσημους προορισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer