Σε κλίμα γόνιμο και με συλλογική διάθεση αγαστής συνεργασίας αναλύθηκαν τα πεπραγμένα της περιόδου που παρήλθε και ο σχεδιασμός δράσεων της καινούργιας σεζόν
Επιτυχημένη η σύσκεψη με τους τουριστικούς φορείς
Τουρισμός
20/11/2013 | 16:12

Χτες Τρίτη, 19 Νοεμβρίου, έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας, σύσκεψη με θέμα την υφιστάμενη και επερχόμενη τουριστική πραγματικότητα στην περιοχή μας, την μέχρι τώρα πορεία της τουριστικής περιόδου, την πολιτική και τις δράσεις μας ενόψει της νέας χρονιάς.

Στην ευρεία αυτή συζήτηση, εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή και των αρμοδίων υπηρεσιών του φορέα μας και του Δήμου Κεφαλονιάς, παραβρέθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Αυγέρης Ανδρέας, ο Υπολιμενάρχης Κεφαλληνίας κ. Βασιλόπουλος Κυριάκος,  ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλληνίας & Ιθάκης κα Ελπίδα Κατσαϊτη, ο κ. Α. Παντελειός από τον Επιμελητηριακό Όμιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, εκπρόσωποι πρακτορείων και άλλοι φορείς.

Σε κλίμα γόνιμο και με συλλογική διάθεση αγαστής συνεργασίας αναλύθηκαν τα πεπραγμένα της περιόδου που παρήλθε και ο σχεδιασμός δράσεων της καινούργιας σεζόν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης στην τοποθέτησή του, επισήμανε ότι η τουριστική μας στρατηγική χαράσσεται επί της ουσίας από τους φορείς του τουρισμού καθαυτούς και η Τοπική Αυτοδιοίκηση λειτουργεί επικουρικά και υποστηρικτικά υλοποιώντας έργα υποδομής και συμμετέχοντας σε δράσεις προώθησης και ανάδειξης της περιοχής μας. Επιπλέον ανέφερε ότι εκτελούνται σημαντικά έργα υποδομής στα Νησιά μας και από το ΕΣΠΑ και από την  Περιφέρεια.

Επίσης μνημόνευσε και την συνεργασία του φορέα μας με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων  Ληξουρίου και Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Αργοστολίου του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, για την πραγματοποίηση ερευνητικής προσέγγισης αναφορικά με την συλλογή και επεξεργασία στοιχείων με στόχο την ανάπτυξη της κρουαζιέρας  αλλά και την προαγωγή του θαλασσίου τουρισμού ποιότητας στην περιοχή μας και το σχετικό οικονομικό αντίκρισμα στον τόπο μας. Τόνισε δε ότι στοχεύουμε να πράξουμε τα δέοντα για την αναβάθμιση και βελτιστοποίηση της  προβλήτας κρουαζιερόπλοιων.

Ακολούθησε μια εξαιρετικά σημαντική παρουσίαση από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων, με παράθεση δεδομένων και εμπεριστατωμένων στοιχείων, για το 2013, όπου εξετέθησαν πληροφορίες των αφίξεων, των διανυκτερεύσεων, των εισπράξεων  και της περιφερειακής κατανομής της ετήσιας τουριστικής δαπάνης.

Στην συζήτηση αναφέρθηκαν επίσης, από τους συμμετέχοντες, τα προβλήματα που εμφανίζονται στον κλάδο του τουρισμού -με έμφαση την περίπτωση των κρουαζιερόπλοιων- και οι αναγκαίες δράσεις για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος.

Ενώ, η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την δέσμευση συνεργασίας και διαρκούς επαφής μεταξύ όλων των φορέων και εμπλεκομένων για την αρτιότερη παρουσία μας στην εγχώρια και διεθνή τουριστική αγορά.

syskepsi-toyrismos1

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer