Ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ
Στη Βουλή το κλείσιμο της Νοσηλευτικής Σχολής
Πολιτική
13/11/2014 | 11:42

Τον κίνδυνο κλεισίματος της Επαγγελματικής Σχολής Βοηθών Νοσηλευτών Κεφαλονιάς, μια από τις πιο αξιόλογες στην Ελλάδα, καταγγέλλει με Ερώτηση που καταθέτει στην Βουλή ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό την κοινοβουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται και τα Ιόνια νησιά.

Έπειτα από σχετική ενημέρωση που έλαβε από τον Γεράσιμο Πετράτο, Τομεάρχη ΑΝΕΛ Κεφαλονιάς – Ιθάκης – Λευκάδας, αυτό το «έγκλημα» κινδυνεύει να συμβεί, καθώς στην αναδιάρθρωση του πλαισίου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν περιελήφθησαν στους νέους φορείς οι Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ), όπου μεταξύ άλλων αποφοιτούσαν Βοηθοί Νοσηλευτές.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

ΠΑΙΔΕΙΑΣ &΄ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ

ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ

ΘΕΜΑ: «ΛΟΥΚΕΤΟ» ΣΤΗΝ ΕΠΑΣ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ.

κ. κ. Υπουργοί,

Μετά από ενημέρωση από τον Γεράσιμο Πετράτο, Τομεάρχη ΑΝΕΛ Κεφαλονιάς – Ιθάκης – Λευκάδας, ο οποίος έλαβε επιστολή του Διευθυντή ΕΠΑΣ Κεφαλονιάς Σπύρου Σακαλή, έχω το χρέος να ζητήσω την προσοχή και τις άμεσες ενέργειες σας στο πολύ σοβαρό ζήτημα που προκύπτει για την ΕΠΑΣ Βοηθών Νοσηλευτών Κεφαλονιάς.

Πιο συγκεκριμένα με απόφαση της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για τις ΕΠΑΣ Β. Νοσηλευτών – όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.11 του άρθρου 46 του Ν.4186/2013 «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις» (ΦΕΚ Α’ 193) – κατ’ εξαίρεση για το σχολικό έτος 2013-2014 έγιναν εγγραφές μαθητών στο Α΄ έτος των ΕΠΑΣ αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας οι οποίες λειτουργούν έως τη 15η Σεπτεμβρίου 2015.

Φέτος, δηλαδή, δεν επιτράπηκε στη Σχολή να δεχτεί μαθητές, με την διαβεβαίωση, ότι δεν θα μετατραπεί από ΕΠΑΣ σε ΙΕΚ…

Όμως, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου και της Δημοτικής αρχής, υπάρχει η ενημέρωση, ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΑΝ ΙΕΚ (!), καθώς προωθείται ίδρυση ΙΕΚ, ΜΟΝΟ στην Αθήνα («Ευαγγελισμός») και στην Θεσσαλονίκη («Παπανικολάου»), σύμφωνα με το άρθρο 71, στο υπό ψήφιση παράρτημα του σχεδίου Νόμου για την Υγεία.

Με άλλα λόγια, κύριοι Υπουργοί, αν περάσει το προς ψήφιση άρθρο, τότε μπαίνει «ταφόπλακα» στην σχολή Νοσηλευτών της Κεφαλονιάς, που μόνο εξαιρετικό έργο έχει να επιδείξει, φέρνοντας μάλιστα στο νησί μας σπουδαστές και από άλλα μέρη της Ελλάδας!

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. κ. Υπουργοί:

  1. Αυτή την εικόνα έχετε κύριοι Υπουργοί, Παιδείας και Υγείας αμφότεροι, για την «Περιφερειακή ανάπτυξη» ή μήπως, τουναντίον, θα είστε συνυπεύθυνοι για τη δημιουργία τεράστιων κοινωνικών ανισοτήτων που θα προκύψουν με τέτοια απόφαση;
  2. Στην περίπτωση που ισχύει ό, τι προβλέπει το επίμαχο άρθρο 7 του Σχεδίου Νόμου Υγείας, που θέλει τις ΕΠΑΣ να καταργούνται ΑΜΕΣΑ και να παραμένουν μόνο… οι δύο κεντρικές, Αθήνας και Θεσσαλονίκης, τι σκοπεύετε να κάνετε;
  3. Είναι δυνατόν, στην αναδιάρθρωση του πλαισίου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να μην περιελήφθησαν στους νέους φορείς οι ΕΠΑΣ Βοηθών Νοσηλευτών, την στιγμή που έχουν αποδεδειγμένα άρτια υλικοτεχνική υποδομή, πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια νοσηλευτικής και αίθουσες διδασκαλίας και ΔΕΝ επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό στο ελάχιστο, όπως η ΕΠΑ.Σ. Β. Νοσηλευτών Κεφαλονιάς, δεδομένου, ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό αποτελείται από ιατρούς και νοσηλευτές εκπαιδευτικούς των δομών Υγείας, οι οποίοι διδάσκουν χωρίς κόστος;
  4. Γιατί, επιτέλους κάθε τι καλό σε αυτή την χώρα… το αφανίζετε, αφού έχετε προβεί σε επιλογές αντικατάστασης του βαθειά αντικοινωνικές κι εγκληματικές για  τους πολίτες, τον τόπο κι εν τέλει για το μέλλον μας; Αυτό λέγεται «σουρεαλιστική» πολιτική, κύριοι Υπουργοί, πάντως όχι ρεαλιστική!

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer