Eπεσήμανε την εκκρεμότητα που συνεχίζει να υπάρχει σχετικά με τα έσοδα του Πράσινου Ταμείου
Η Θεοπεφτάτου για την τροπολογία περί αυθαιρέτων
theopeftatoy
Πολιτική
13/11/2014 | 11:25

Με την ευκαιρία της τοποθέτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για  τροπολογία περί των αυθαιρέτων που έχουν τελεσιδικήσει  με  δικαστικές αποφάσεις, η Βουλευτής του νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, επεσήμανε την εκκρεμότητα που συνεχίζει να υπάρχει σχετικά με τα έσοδα του Πράσινου Ταμείου.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ακόμη δεν έχει εκδοθεί η κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομικών-Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προκειμένου να εφαρμοστεί η νομοθετική ρύθμιση. Υπενθυμίζουμε ότι η τελευταία προβλέπει ότι το 100% των εσόδων απ’ τα αυθαίρετα του νομού Κεφαλονιάς και Ιθάκης να διατίθενται, στο σύνολό τους, προς το Πράσινο Ταμείο για δράσεις αποκατάστασης των κοινοχρήστων χώρων των οικισμών, ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων και άλλα έργα προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σε σχετική Ερώτηση που είχε καταθέσει η Βουλευτής στις 12.8.2014, η οποία δεν έχει ακόμα απαντηθεί απ’ τον αρμόδιο Υπουργό, είχε επισημανθεί η αναγκαιότητα άμεσης έκδοσης της απόφασης έτσι, ώστε να γίνει η αποκατάσταση των κοινόχρηστων χώρων και η περιβαλλοντική αναβάθμιση των νησιών μας. Προϋπόθεση για την αποκατάσταση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής μετά τους πρόσφατους καταστρεπτικούς σεισμούς.

Αθήνα, 13.11.2014

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer