Το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του στη Κεφαλονιά. Στόχος είναι η τρίτη δύναμη στις προσεχείς εκλογές.
Πανστρατιά όλων των στελεχών στο ΠΑΣΟΚ
Πολιτική
14/09/2015 | 14:32

Η ανάδειξη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) σε τρίτη πολιτική δύναμη για να μπορέσει να επιτευχθεί με τη συμμετοχή της, μια ευρύτερη κυβερνητική συνεργασία προς όφελος της πατρίδας μας, εκφράστηκε στην παρουσίαση των υποψηφίων του κόμματος για το Νομό μας. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Μουίκης” στο Αργοστόλι παρουσία αρκετών στελεχών της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ (Σπύρος Μοσχόπουλος, Αλέκος Καλαφάτης, Σπύρος Σαμούρης, Νίκος Σκλάβος, Μάρκος Κοτσιλίνης κ.α.), όχι όμως και της ΔΗΜΑΡ μετά την παραίτηση όλων των μελών της στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, αντιδρώντας στη συμφωνία για πολιτική “σύμπλευση” των δύο κομμάτων στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. pasok

Τη διαδικασία προλόγισε ο τ. Νομάρχης, Διονύσης Γεωργάτος, ο οποίος παρουσίασε τους τρεις υποψηφίους που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Επικεφαλής είναι ο τ. Διοικητής του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου, Διονύσης Μαρκάτος, ο οποίος πλαισιώνεται από τον Ανδρέα Βλησμά και τον Αντώνη Λουβερδή. “Το ΠΑΣΟΚ δίνει τη σημερινή μάχη προκειμένου να δυναμώσει τη δύναμη του και να παίξει τον καθοριστικό ρόλο που του αρμόζει. Η κατάσταση σητν Ελλάδα είναι πάρα πολύ δύσκολη και η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί. Δεν μπορεί να πηγαίνει κάθε τρεις και λίγο σε εκλογές. Πρέπει το πολιτικό σύστημα να εκσυχρονιστεί, να μιλάμε για κυβερνήσεις συνεργασίας για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης. Διαφορετικά αν εφαρμόσουμε απλως κάποιες μνημονιακές επιταγές η Ελλάδα δεν έχει μέλλον” τόνισε ο κ. Γεωργάτος. pasok (2)

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου, Διονύσης Μαρκάτος ανέφερε: “Το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι τα ψέματα τελείωσαν. Είναι ώρα ευθύνης για όλους. Δεν μπορεί να συνεχιστεί ο λαϊκισμός. Χρέος μας είναι να βάλουμε την πατρίδα πάνω από το πολιτικό συμφέρον, όπως κάναμε εμείς από το 2010 και το πληρώσαμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγησε την οικονομία σε μια τραγική κατάσταση. Το αποτέλεσμα των πολιτικών του ήταν να διογκωθεί η ανεργία και να δημιουργηθούν νέα ελλείμματα. Η ΝΔ μας κατηγορεί σήμερα ότι εξαιτίας μας, όταν ήμασταν συγκυβέρνηση, δεν προχώρησαν οι μεταρρυθμίσεις. Ευθύνη όλων μας είναι να υπάρξει μια κυβέρνηση που να υπερβαίνει τους 200 βουλευτές, με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και όσων κομμάτων στηρίζουν την ευρωπαϊκή προοπτική”. pasok (3)

Στο σημείο αυτό, ο κ. Μαρκάτος ανέλυσε τις προτεραιότητες και τους στόχους που θέτει το ΠΑΣΟΚ, δίνοντας έμφαση “στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με την αλλαγή της λειτουργίας του κράτους, την επένδυση στον άνθρωπο και τη δημιουργία ενός κοινωνικού κράτους αλληλεγγύης και την υπάρξη ενός πάγιου εκλογικού συστήματος”. Και κατέληξε: “Στοχεύουμε να αποτελέσουμε τον τρίτο πόλο της κεντροαριστεράς  που θα αναγκάσει τους δύο μονομάχους, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ώστε να υπάρξει συνεννόηση. Ας μην θεωρήσουμε ότι το GREXIT έχει αποχωρήσει από την αυλή μας. Διακυβεύεται, πλέον, το συμφέρον της πατρίδας μας. Καλούμε όλους τους ψηφοφόρους μας, τους συντρόφους μας να γυρίσουν πίσω, στο σπίτι μας, την παράταξη μας. Το ΠΑΣΟΚ παραμένει ένα κόμμα λαϊκό, πατριωτικό, σοσιαλιστικό, ένα κόμμα ευθύνης και ως τρίτη πολιτική δύναμη θα μπορέσουμε να επιβάλλουμε λύσεις”. pasok (4)

Στη δική του τοποθέτηση, ο κ. Βλησμάς υπογράμμισε: “Εμείς είμαστε εδώ. Στοχεύοντας και θεωρώντας ορατή και σχεδόν σίγουρη την τρίτη θέση, μένοντας πάντα στην Ευρωζώνη και το ευρώ, έχοντας την πείρα, τη θέληση και τις γνώσεις. Η Πρόεδρος μας, Φώφη Γεννηματά, έχει τα εχέγγυα και τα φόντα να μας δείξει το δρόμο προς την κορυφή”. Από τη μεριά του, ο κ. Λουβερδής επισήμανε: “Ο αγώνας αυτός, είναι αγώνας πνοής, αγώνας ζωής, όπου θα κριθεί το αύριο της πατρίδας μας. Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να παίξει ρόλο ρυθμιστικό για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα των 90 δις. Είναι η κινητήριος δύναμη για να μπορέσουμε να βγούμε από αυτή την κατάσταση. Στον αγώνα αυτό το ΠΑΣΟΚ έχει το ηθικό πλεονέκτημα διότι δεν ξεγέλασε το λαό. Καθοριστικό ρόλο θα παίξει η συσπείρωση για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και με σταθερότητα και αλήθειες να κρατησουμε ψηλά την πατρίδα”. pasok (5) pasok (6) pasok (7) pasok (8) pasok (9)
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer