Καλώ λοιπόν όλους όσους με στηρίζουν και με εμπιστεύονται καθ΄όλη την πολιτική μου πορεία και δη τους νέους μας...την Κυριακή να ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά, καθαρή συνείδηση αλλά και...μνήμη...!!!
Ανακοίνωση της Σμαράγδας Σαρδελή για τις εκλογές
sardelh
Πολιτική
14/09/2015 | 14:48

7 μέρες μόλις από τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, ενημερώνω το λαό της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης , για την απόφασή μου να μη συμμετάσχω σε κανένα ψηφοδέλτιο, αν και είχα συγκεκριμένες προτάσεις , όχι μόνο από τον κομματικό χώρο τον οποίο προέρχομαι αλλά και από άλλους χώρους , ακόμη και υποψήφια  ως επικεφαλής ψηφοδελτίου στο Νομό.
Από την πρώτη στιγμή θεωρώ ότι αυτές οι εκλογές…σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από τις προηγούμενες, μόνο επιπλέον οικονομική επιβάρυνση θα επιφέρουν στο κράτος και κατά συνέπεια σε μας τους φορολογούμενους πολίτες και τίποτε άλλο , ενώ με μια καλή συνεργασία όλων …θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα.
Το σύστημα του ψηφοδελτίου με λίστα και όχι με σταυρούς…θεωρώ ότι δεν είναι το ίδιο αξιοκρατικό και δημοκρατικό….συνεπώς και δεν θα συμμετείχα σε μια τέτοια διαδικασία την οποία θεωρώ ότι δεν είναι στα πλαίσια της αγωνιστικής -ευγενής άμιλλας, μόνο και μόνο για να θέσω τον εαυτό μου ως υποψήφια βουλευτής.
Άλλωστε πιστεύω ότι δεν αρμόζει κάτι τέτοιο στο χαρακτήρα μου μιάς και σας έχω αποδείξει καθ΄όλη μου την πολιτική πορεία ότι ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ και όχι για για να κερδίσω προσωπικά…κάτι.
Ακόμη και τώρα που είμαι -εκτός θεσμικού ρόλου, αν και είμαι η πλειοψηφούσα Περιφερειακή Σύμβουλος- όχι μόνο της Ιθάκης, αλλά των Επτανήσων-συνεχίζω να αγωνίζομαι …ακόμη και χωρίς…τίτλο.
Σήμερα, ολόκληρη η Ελλάδα αλλά ειδικά τα νησιά και μάλιστα περισσότερο τα μικρά μας νησιά όπως η Ιθάκη, βιώνουν την πλήρη εγκατάλειψη του κράτους με δυσμενείς φυσικά συνέπειες όχι μόνο κοινωνικοοικονομικού, αλλά και καθαρά βιοποριστικού χαρακτήρα.
Πολλά από τα παιδιά μας αναγκάζονται να φύγουν από τον τόπο μας και να ξενιτευτούν προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, με αποτέλεσμα τα νησιά μας να ερημώνουν.
Μέσα σ΄αυτήν την κατάσταση η προσπελασιμότητα και η συγκοινωνία των νησιών μας αποτελούν μείζονα θέματα για τα νησιά μας.
Όλοι γνωρίζουμε πόσο υποβαθμίστηκε η συγκοινωνία των νησιών μας τα τελευταία περίπου 2 χρόνια με τη διακοπή της ακτοπλοϊκής γραμμής : ΄΄Ιθάκης-Σάμης-Πάτρας΄΄, η οποία -τεχνηέντως, χαρακτηρίστηκε ως μη βιώσιμη από το Υπουργείο Ναυτιλίας και συγκεκριμένα από τον τότε Υπουργό κο Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Τους προσωπικούς μου αγώνες για την επαναλειτουργία της γραμμής όλοι γνωρίζετε, όπως επίσης γνωρίζετε και τα ΄΄μυθικά τέρατα΄΄, τα οποία βρίσκονταν όλο το διάστημα  απέναντι στο δίκαιο αγώνα μας.
Φυσικά  όλοι μας είδαμε και τη διαφορά όσον αφορά και τον αριθμό των επισκεπτών στα νησιά μας μετά την επαναλειτουργεία της γραμμής από την 1η Αυγούστου…!!!
Συνοψίζοντας λοιπόν τα ανωτέρω…καταλαβαίνετε ότι η μη συμμετοχή μου στις προσεχείς εκλογές δεν΄΄ μεταφράζεται΄΄ ούτε με την έλλειψη προτάσεων προς το πρόσωπό μου που ΄΄κάποιοι΄΄ επικαλούνται, αλλά ούτε με κάτι άλλο.
Παραμένω αγωνίστρια χωρίς να έχω αλλάξει πιστεύω και ιδεολογία, αλλά πάντα με τον ίδιο σκοπό …να βοηθήσω τον τόπο μου.
Αυτή τη στιγμή απέχω μακριά αλλά και φυσικά… αντιστέκομαι σε οποιαδήποτε΄΄ επικίνδυνη μεθόδευση΄΄ αποβεί εις βάρος των νησιών μας και ειδικά της …πολύπαθης Ιθάκης.
Δεν πρέπει να μας ξεγελούν τα ψεύτικα χαμόγελα , τα ΄΄λαμπερά περιτυλίγματα΄΄και τα χτυπήματα στην πλάτη…γιατί ειδικά η Ιθάκη …τελευταία ΄΄έχει φάει΄΄πολλές…΄΄πισώπλατες ΄μαχαιριές΄΄και πιστέψτε με …δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς…!!!
Θα συνεχίσω φυσικά να προσφέρω στον τόπο μου…ακόμη και ως απλός-ενεργός πολίτης, πάντα με ήθος και αξιοπρέπεια.
Απομακρύνομαι όμως από ΄΄το μέλι και τους κηφήνες΄΄που είναι Επιζήμιοι και Επικίνδυνοι για τα νησιά μας, ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ.

Καλώ λοιπόν όλους όσους με στηρίζουν και με εμπιστεύονται καθ΄όλη την πολιτική μου πορεία και δη τους νέους μας…την Κυριακή να ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά, καθαρή συνείδηση αλλά και…μνήμη…!!!

Σμαράγδα Σαρδελή

Πλειοψηφούσα ως Υποψήφια Περιφερειακη Σύμβουλος Ιθάκης( στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές Μαϊου 2014)
τ. Αντιπεριφερειάρχης Μικρών Νησιών Π.Ι.Ν.
τ.Έπαρχος Ιθάκης
τ. Πρόεδρος Τ.Ε.Νέας Δημοκρατίας Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer