Το ΠΟΤΑΜΙ είναι το μόνο κόμμα διατεθειμένο να αναλάβει το πολιτικό κόστος για τέτοιου είδους απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και αυτός είναι ένας από τους λόγους που αποφάσισα να το στηρίξω.
Γιατί υποψήφιος – Γιατί Ποτάμι
Πολιτική
14/09/2015 | 07:10

ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ
Να αναμιχτώ με τα κοινά και πολύ περισσότερο να γίνω υποψήφιος βουλευτής, ήταν μια απόφαση που δεν πήρα καθόλου αβίαστα. Ξεκίνησε από μια βαθιά αγανάκτηση με τον τρόπο που σημερινοί πολιτικοί μιλάνε, χειρίζονται τα θέματα και κατηγορούν ο ένας τον άλλον αρνούμενοι να κάνουν τα απαραίτητα και τα αυτονόητα για τη χώρα.
Άλλος ένας λόγος ήταν ότι μιλώντας και με κόσμο άκουγα κατηγορίες για όλους ανεξαιρέτως και απίστευτες θεωρίες συνομωσίας. Γενικά για όλα φταίνε οι άλλοι, εμείς δεν φταίμε σε τίποτα, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και τελικά τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Αυτός ο μηδενισμός των πάντων κάνει πολλούς να απαξιώνουν τελείως την πολιτική και γι αυτό το λόγο να ψηφίζουν ακραίες παρατάξεις ή να ψηφίζουν τελείως για πλάκα.
Η γνώμη μου είναι ότι πολλά μπορούν να αλλάξουν, λίγο-λίγο και σιγά-σιγά. Για εμένα η χώρα είναι κατά κάποιο τρόπο σαν το σπίτι μας. Όταν ο λογαριασμός του ρεύματος ήρθε απαγορευτικά υψηλός, το πρώτο που έκανα ήταν να βάλω παντού λάμπες οικονομίας. Μικρό βήμα. Όταν όμως αγόρασα κλιματιστικό ενεργειακής κλάσης Α’ και άλλαξα λίγο τη συμπεριφορά μου ως προς τη κατανάλωση, ο λογαριασμός έπεσε αισθητά. Απλό νοικοκύρεμα! Γιατί επιτέλους δεν μπορεί να γίνει λίγο και σε αυτή τη χώρα.?

ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΑΜΙ
Κατά τη γνώμη μου ο μόνος τρόπος για να ξεφύγουμε από το μνημόνιο και την επιτήρηση είναι να βρεθούμε σε μία τροχιά ανάπτυξης. Για να γίνει αυτό πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, αυτές που έπρεπε να είχαν γίνει από το 2001. Οι μεταρρυθμίσεις γενικά θεωρούνται αντιλαϊκές και επώδυνες και κάποιες από αυτές πράγματι είναι. Υπάρχουν όμως μεταρρυθμίσεις οι οποίες δεν έχουν οικονομικό κόστος αντιθέτως έχουν οικονομικό όφελος. Τα κόμματα εξουσίας όμως αρνούνται κατηγορηματικά να τις υλοποιήσουν λόγω του πολιτικού κόστους που επιφέρουν. Μιλάω για τις κομματικές και κρατικές δομές που συνδέονται με το πελατειακό κράτος. Αυτή τη στιγμή τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν μαζέψει τους πελάτες τους σε κομματικούς στρατούς οι οποίοι δουλεύουν προεκλογικά για αυτά. Η ανταμοιβή τους θα είναι τα προεδριλίκια στα Διοικητικά Συμβούλια των εξαρτώμενων από τα Υπουργεία Φορέων, όπως το Υπουργείο Πολιτισμού το οποίο έχει 320 εξαρτώμενους φορείς. Ανταμοιβή επίσης θα είναι τα Διευθυντιλίκια στα ΝΠΔΔ και στα ΝΠΙΔ που εξαρτώνται από το Δημόσιο. Τα πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι έτσι δεν υπάρχει καμία συνέχεια στην διοίκηση αλλά ότι οι άνθρωποι που διορίζονται δεν είναι κατάλληλοι για τις θέσεις αυτές. Επιπλέον επειδή οι θέσεις αυτές είναι η ανταμοιβή τους από το κόμμα τη δουλειά αυτή τη θεωρούν πάρεργο
Το ΠΟΤΑΜΙ είναι το μόνο κόμμα διατεθειμένο να αναλάβει το πολιτικό κόστος για τέτοιου είδους απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και αυτός είναι ένας από τους λόγους που αποφάσισα να το στηρίξω.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΡΩΙΑΝΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer