Το εστιατόριό του, το «Νεράι» συγκαταλέγεται στα δέκα καλύτερα εστιατόρια του Μανχάταν
Ο Κεφαλλονίτης εστιάτορας που κατέκτησε το Μανχάταν!
e Gastronomie
21/03/2016 | 21:25

Γεννημένος στην Αμερική, αλλά Έλληνας μέχρι τα βάθη της ψυχής του, ο Κεφαλλονίτικης καταγωγής Σπύρος Μενεγάτος πήρε το ρίσκο ν’ ανοίξει ένα ελληνικό εστιατόριο στην πιο ακριβή περιοχή του Μανχάταν, με τον κρυφό πόθο ν’ αναδείξει μια άλλη μια πτυχή της ελληνικότητας του.

Η δημιουργία του εστιατορίου στο Μανχάταν είχε για εκείνον κάποιο ρίσκο; «Ο δρόμος σίγουρα δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Οι αγωνίες, το άγχος και η αβεβαιότητα, ειδικά τον πρώτο καιρό, είναι συναισθήματα που δεν μπορεί κάποιος να καταλάβει, αν δεν τα ζήσει. Ειδικά για μένα το ρίσκο ήταν πολλαπλάσιο, αν σκεφτεί κανείς ότι παράτησα μια καλά αμειβόμενη δουλειά στη Wall Street για ν’ αφιερωθώ σ’ αυτό το εγχείρημα. Σήμερα, μετά από κάποια χρόνια λειτουργίας του μαγαζιού, δε μετανιώνω, γιατί κάνω κάτι που έχει σημείο αναφοράς την πατρίδα μου και γιατί πιστεύω ότι μεσώ της δουλειάς μου βοηθάω ν’ αναδειχθεί η μοναδικότητα της Ελλάδας», λέει ο ίδιος στο Hello.

Τι σημαίνει να μαναντζάρει ένα ελληνικό εστιατόριο στην πιο ακριβή περιοχή του Μανχάταν; 

«Μπορεί ν’ ακούγεται ωραίο να συναναστρέφεσαι καθημερινά εκατοντάδες Αμερικάνους πελάτες, και σίγουρα είναι ξεχωριστή εμπειρία. Κάθε άλλο παρά εύκολο είναι όμως, όταν ξέρεις ότι ειδικά αυτοί οι πελάτες έχουν υψηλά στάνταρτ, και σίγουρα πολλές επιλογές αν θεωρήσουν ότι κάποιος πάει να τους κοροϊδέψει. Αυτό πρακτικά για τους συνεταίρους μου κι εμένα σημαίνει ότι δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, όχι μόνο για να συνεχίσει το «Νεράι» να συγκαταλέγεται στα δέκα καλύτερα εστιατόρια του Μανχάταν, αλλά και γιατί κατά κάποιον τρόπο είμαστε πρεσβευτές της Ελλάδας. Κουβαλάμε κι εμείς ένα μερίδιο ευθύνης για την εικόνα της στο εξωτερικό, και θέλουμε αυτή την ευθύνη να συνεχίσουμε να την τιμούμε», καταλήγει.

Πηγή: gossip-tv.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer