Ο Προεδρικός υποψήφιος Ντόναλντ Τράμπ έχει στο επιτελείο των συμβούλων του τον ομογενή Γεώργιο Παπαδόπουλο
Έλληνας δικηγόρος σύμβουλος του Τραμπ
 Ομογένεια
22/03/2016 | 14:14

Επιμέλεια: Μαρία Χριστοφοράτος

Ο Προεδρικός υποψήφιος κ. Ντόναλντ Τράμπ έχει στο επιτελείο των συμβούλων του τον ομογενή Γεώργιο Παπαδόπουλο, ο οποίος κατά πληροφορίες εδρεύει στο Λονδίνο. Η είδηση αυτή αποκαλύφθηκε όταν ο κ. Τράμπ έδωσε στη δημοσιότητα τους κορυφαίους συμβούλους του στον τομέα των εξωτερικών σχέσεων. Ο κ. Παπαδόπουλος ειδικεύεται σε θέματα παγκόσμιας ενέργειας.

Η ομάδα αυτή προπορεύεται από τον γερουσιαστή της Αλαμπάμα Τζεφ Σέσιονς, ενώ ο, κ. Τράμπ μιλώντας για τον Παπαδόπουλο είπε ότι «είναι σύμβουλος για θέματα πετρελαιοειδών και ενέργειας» και συμπλήρωσε πως «είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.energystreamcmg.com ο κ. Παπαδόπουλος εργάσθηκε από τον Μάιο του 2011 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015 ως αναλυτής και ερευνητής στο Hudson Institute στην Ουάσιγκτον. Η έρευνα του βασικά επικεντρώθηκε στις γεωπολιτικές και στις αλλαγές ασφαλείας αμφοτέρων της Κασπίας και της Ανατολικής Μεσογείου και την επήρεια τους επί τις επί της στρατηγικής των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο κ. Παπαδόπουλος σχεδίασε το πρώτο σχέδιο δεξαμενής σκέψης στην ιστορία της Ουάσιγκτον σε συμπόσιο για τις σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών, Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ, με θέμα «Μετατόπιση δύναμης στην Ανατολή Μεσόγειο: Η Αναφυόμενη Στρατηγική Σχέση του Ισραήλ, Ελλάδος και Κύπρου». Η εκδήλωση έτυχε ευρείας κάλυψης και παρείχε στους σχεδιαστές πολιτικής μία εναλλακτική προσέγγιση ανταπόκρισης στις αλλαγές στην περιοχή. Ο κ. Παπαδόπουλος έχει παρείχε συμβουλές σε εταιρίες ενέργειας οι οποίες λειτουργούν στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κασπία και έχει γράψει εκθέσεις για αμφότερες τις χώρες του Ισραήλ και της Κύπρου για την δομή του φυσικού αερίου.

Εργασίες έχουν δημοσιευθεί στην Washington Times, Jerusalem Post, Haaretz, Hurriyet, Arutz και στον Φιλελεύθερο. Πάνω και πέρα από την εργασία του στην Ουάσιγκτον και στην Ανατολική Μεσόγειο, έχει μιλήσει σε πολλά συνέδρια για την ενέργεια στην Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του Λιβάνου, των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Κατάρ. Είναι κάτοχος πτυχίων από University College London, DePaul University, και Universrite Catholoque de Louvain. Είναι ανεξάρτητος αναλυτής ενέργειας με έδρα το Λονδίνο.

Σημειώνεται ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας ακόμα Έλληνας σε κορυφαία θέση της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Τραμπ. ο κ. Γεώργιος Τζιτζίκος, ο οποίος επί κεφαλής της ομάδας διοργάνωσης των εκδηλώσεων και εμφανίσεων του κ. Τραμπ.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer