Σε ομιλία του χθες στο European Business Summit.
Ο Βαρουφάκης αποκαλύπτει τί έρχεται
Οικονομία
09/05/2015 | 08:51
Τα μέτρα που έρχονται περιέγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας χθες στο συνέδριο European Business Summit.
Στην ομιλία του που διανεμήθηκε από το ΥΠΟΙΚ αναφέρεται σην προώθηση δύο συντελεστών ΦΠΑ: ενός χαμηλού για τα τρόφιμα, τα φάρμακα και τα βιβλία, και ενός υψηλού για τα υπόλοιπα προϊόντα και υπηρεσίες.
Επίσης αναφέρεται σε κατάργηση των πρόωρων συντάξεων και σε συγχωνεύσεις ασφαλιστικών ταμείων αλλά και σε παραπομπή του ζητήματος των συλλογικών συμβάσεων για αποφάσεις σε συνεργασία με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας.
Ακόμη μιλά για ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους σε συμφωνία με τους εταίρους για την περίοδο ως το 2020, για απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου και εφαρμογή του γαλλικού μοντέλου για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο υπουργός κάνει επίσης λόγο για «δημοσιονομική συμφωνία» με τους δανειστές για την περίοδο 2015-2020, για νέο πακέτο ιδιωτικοποιήσεων αλλά και ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στο πλαίσιο του IRS.
Αναφέρεται και σε νέο «αναπτυξιακό συμβόλαιο της Ελλάδας που θα περιλαμβάνει:
α) επενδυτικό πακέτο από την Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα (EIB) – σε συνδυασμό με την ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας με εχέγγυα τις μετοχές που θα κρατήσει το κράτος από τις ιδιωτικοποιήσεις.
β) Ανταλλαγή των ομολόγων SMP της ΕΚΤ, προκειμένου να συμμετάσχει και η Ελλάδα στην ποσοτική χαλάρωση.
Γ) Αναδιάρθρωση αρχικού διακρατικού δανείου
Δ) Εξομάλυνση και επέκταση στο μέλλον των πρώτων αποπληρωμών του EFSF δανείου, ώστε να μειωθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες στις αρχές της δεκαετίας του ‘20
Ε) Ευρεία, διαχρονική χρηματοδότηση του προγράμματος καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης.
Πακέτο παρεμβάσεων προαναγγέλλει ο Γιάνης Βαρουφάκης και για την αγορά προϊόντων, όπως μοντέλο γαλλικών διμερών συμβολαίων στη ρύθμιση του κλάδου παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, απελευθέρωση προδιαγραφών προϊόντων, απλοποίηση αδειοδότησης επιχειρήσεων κ.α..
Πηγή: lifo.gr
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer