Οι κεφαλονίτες δεν θέλουν μπαλώματα αλλά σοβαρές λύσεις...
Με μπαλώματα δεν κλείνει το χάσμα του σεισμού
Ανδρεας Κωνσταντατος
03/07/2014 | 19:16

Του Ανδρέα Κωνσταντάτου
Δεν αποτελεί δυστυχώς έκπληξη, ότι ακόμα και σήμερα οι πληγές που άφησε ο σεισμός, είναι ακόμα ανοικτές στο Ληξούρι και την υπόλοιπη Κεφαλλονιά, εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η Κεφαλλονιά για άλλη μια φορά έχει εγκαταλειφθεί και ακολουθείται η πολιτική των …μπαλωμάτων και της απόκρυψης των προβλημάτων κάτω από το …χαλί. Ελάχιστα έχουν γίνει σε σχέση με αυτά που είχαν δεσμευτεί να κάνουν, οι αρχές. Και πως να γίνουν , όταν δημοτικές και περιφερειακές αρχές είναι ακόμα … ιδρωμένες από το σκληρό εκλογικό αγώνα στον οποίο δαπάνησαν πολλά χρήματα και ενέργεια.
Πως να προχωρήσει η ανασυγκρότηση της περιοχής, όταν η μεν κυβέρνηση μετρά τους μήνες που μπορεί να παραμείνει στην εξουσία, η δε αξιωματική αντιπολίτευση, αγωνίζεται να εκπληρώσει το μοναδικό στόχο της να καταλάβει την εξουσία και η δημόσια διοίκηση, εξακολουθεί να αποτελεί τροχοπέδη για οποιαδήποτε επίλυση προβλήματος.
Με κάθε ειλικρίνεια σας λέω, ότι όταν πριν μερικούς μήνες υπουργοί, τοπικοί και περιφερειακοί άρχοντες μας έλεγαν πως ένα μεγάλο μέρος των έργων – τουλάχιστον τα αναγκαία – θα είναι έτοιμα για την τουριστική σεζόν στην Κεφαλλονιά, κρυφογελούσα, γιατί γνωρίζω πως κινείται η κρατική μηχανή και ο πολιτικός κόσμος της χώρας, όπως ασφαλώς γνωρίζετε και εσείς.
Και ήρθε το καλοκαίρι, ήρθε η τουριστική περίοδος και η περιοχή του Ληξουρίου ήταν και φαίνεται σεισμόπληκτη σε όποιον την επισκεφτεί .
Το βλέπεις στους δρόμους της πόλης και στα πεζοδρόμια που δεν έχουν ακόμα επισκευαστεί, στα πλακάκια της πλατείας Ληξουρίου που δεν έχουν στρωθεί, στα κατεστραμμένα σπίτια που δεν έχουν κατεδαφιστεί, στα μπαλώματα του λιμανιού, στην άθλια κατάσταση των δρόμων, αγροτικών και επαρχιακών, όπου δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα από την ημέρα του σεισμού, στους ηλικιωμένους που παραμένουν ακόμα στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ληξουρίου, αντί σε κατάλληλο κατάλυμα. Άραγε πόσο χρόνο άραγε χρειάζεται να στηθούν λυόμενα σπίτια που θα στεγάσουν, με σεβασμό τους υπερήλικες, που έχουν ανάγκη;
Υπάρχουν όμως και άλλα που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά όπως οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις για την ανακατασκευή σπιτιών που υπέστησαν ζημιές και η δημοπράτηση των μεγάλων οδικών αξόνων του νησιού, καθώς και οι τρεις άξονες Αργοστολίου -Ληξουρίου Σάμης- Φισκάρδου και Πόρου -Αργοστολίου χρειάζονται επειγόντως έργα στήριξης και διαπλάτυνσης.
Κι αν μπορούν να δικαιολογηθούν σ ένα βαθμό αυτές οι καθυστερήσεις, που αφορούν μεγαλύτερα έργα, πως μπορεί να δικαιολογηθεί η ανικανότητα των αρχών να συντάξουν μελέτες για τις ζημιές στα σχολεία, έτσι ώστε να λάβουν τα χρήματα των δωρεών, σαν κι αυτή που έκανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης; Ο ίδιος μάλιστα εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος με την καθυστέρηση και σύμφωνα με πληροφορίες έστειλε σχετική επιστολή στον Δήμο της Κεφαλλονιάς απειλώντας να πάρει πίσω τη δωρεά που έκανε.
Αν οι τοπικές και περιφερειακές αρχές κατανάλωναν τόση ενέργεια, όση κατανάλωσαν στον σκληρό αγώνα που έκαναν για την εκλογή τους και κατασκήνωναν έξω από τα γραφεία των υπουργών, πολλά από αυτά τα προβλήματα θα είχαν λυθεί και η περιοχή του Ληξουρίου δεν θα είχε σήμερα την εικόνα εγκαταλειμμένης σεισμόπληκτης περιοχής.

Ας μην τα ρίχνουμε όλα στους άλλους, φταίμε και εμείς!

xrysoxoidis-xarakas4

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer