Στο Ηρώδειο πραγματοποιήθηκε χθες η συναυλία «Νύχτα γιομάτη θαύματα, νύχτα σπαρμένη μάγια», στα πλαίσια του εορτασμού των 150 χρόνων από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα.
Νύχτα γιομάτη Επτανησιακή μαγεία έζησε το Ηρώδειο (φωτό + βίντεο)
Πολιτισμός
05/07/2014 | 18:06

Φωτορεπορτάζ: Ελεάννα Ματαράγκα

Στο Ηρώδειο πραγματοποιήθηκε χθες η συναυλία «Νύχτα γιομάτη θαύματα, νύχτα σπαρμένη μάγια» με τον τίτλο της εμπνευσμένο από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» του Διονύσιου Σολωμού, στα πλαίσια του εορτασμού των 150 χρόνων από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα. Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στο έργο τεσσάρων από τους δημοφιλέστερους εκπροσώπους της Επτανησιακής Μουσικής Σχολής, του Παύλου Καρρέρ, Διονυσίου Λαυράγκα, Σπυρίδωνα Σαμάρα και φυσικά του συνθέτη του ελληνικού Εθνικού Ύμνου Νικόλαου Χ. Μάντζαρου.

Ακούστηκαν επίσης αποσπάσματα σολωμικών έργων όπως «Ο Κρητικός», οι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» και ο «Ύμνος εις την Ελευθερίαν». Από τα πιο συγκινητικά σημεία της βραδιάς, ήταν το άκουσμα του Εθνικού Ύμνου όπως τραγουδήθηκε από τους περίπου 500 χορωδούς, από τα 12 διαφορετικά μουσικά σχήματα από όλα τα Επτάνησα, προκαλώντας ρίγος, με όλους τους θεατές όρθιους στ’ άκουσμα του. Επίσης συγκινητική ήταν και η στιγμή που ο ηθοποιός Λεωνίδας-Δημήτρης Γεωργιάδης διάβασε το ψήφισμα που κατοχύρωνε την ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Πραγματικά ήταν μια εξαιρετική παράσταση συνδυάζοντας μουσική, τραγούδι και χορό. Όλοι όσοι συμμετείχαν έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό τους, γεμίζοντας το Ηρώδειο με Επτανησιακές μελωδίες, κάνοντας πραγματικά τη νύχτα να είναι «γιομάτη θαύματα, σπαρμένη μάγια» αφού μάγεψαν το κοινό προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο την Επτανησιακή μουσική ιστορία.

hrwdeio1 hrwdeio2 hrwdeio3 hrwdeio4 hrwdeio5 hrwdeio7 hrwdeio8 hrwdeio9 hrwdeio10 hrwdeio11 hrwdeio12 hrwdeio13 hrwdeio14
Πηγή: aromalefkadas.gr/

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer