Η Νίκη Μουρελάτου που στον δεύτερο σεισμό στο Ληξούρι καταπλακώθηκε από τη βιβλιοθήκη της, την ώρα που κοιμόταν, έβαλε τα δυνατά της και αρίστευσε στις Πανελλαδικές
Σεισμοπαθής και αριστούχος
Κοινωνία
03/07/2014 | 12:16

Τον Ιανουάριο βγήκε νικήτρια από τα Ρίχτερ. Τον Ιούνιο, αρίστευσε στις Πανελλαδικές. Η Νίκη Μουρελάτου που στον δεύτερο σεισμό της Κεφαλονιάς, καταπλακώθηκε από τη βιβλιοθήκη της, την ώρα που κοιμόταν, έβαλε τα δυνατά της και αρίστευσε στις Πανελλαδικές.Πέτυχε τη μεγαλύτερη βαθμολογία (19.587 μόρια) μεταξύ των υποψηφίων στο πολύπαθο Ληξούρι, τη χρονιά που οι εξετάσεις επισκιάστηκαν από τα ασταμάτητα χτυπήματα του Εγκέλαδου. «Νιώθω ανακούφιση και δικαίωση», λέει η 18χρονη μαθήτρια σχολιάζοντας την επιτυχία της και περιγράφει τον διπλό Γολγοθά που ανέβηκε φέτος.

«Μετά τους σεισμούς, περάσαμε μια περίοδο αναπροσαρμογής. Ηταν σαν να γυρίζαμε από καλοκαιρινές διακοπές. Είχα απογοητευτεί. Πίστευα ότι δεν υπάρχει νόημα να συνεχίσω. Ημουν χωρίς σπίτι, οι συμμαθητές μου είχαν χάσει τα σπίτια τους», λέει η Νίκη. Για μέρες πολλές, κοιμόταν στο αυτοκίνητο. «Είχα παρατήσει το διάβασμα εντελώς, κοιμόμουν στο αμάξι με την οικογένειά μου, έπειτα γυρίζαμε από σπίτι σε σπίτι, μας φιλοξενούσαν. Το δικό μας σπίτι είχε πολλές ζημιές, το δωμάτιό μου είχε διαλυθεί, δεν έβρισκα τα βιβλία μου. Στον δεύτερο σεισμό, το γραφείο μου και η βιβλιοθήκη μου έπεσαν πάνω στο κρεβάτι μου την ώρα που κοιμόμουν. Με καταπλάκωσαν μέχρι πάνω από τη μέση, με απεγκλώβισε η μητέρα μου», θυμάται η ίδια.

«Μετά το Πάσχα κατάλαβα ότι δίνω Πανελλαδικές. Μέχρι τότε διάβαζα λίγο και με τεράστια δυσκολία. Ξεκίνησα να διαβάζω όταν γυρίσαμε στα λυόμενα – γιατί το σχολείο μας έχει καταστραφεί. Ομως τα κατάφερα και ακόμα δεν το πιστεύω. Κι αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να στείλω στους επόμενους: Χρειάζεται υπομονή, όχι άγχος, όχι υπερβολές, καθαρό μυαλό. Μέχρι και τα απρόοπτα που σε βγάζουν εκτός προγράμματος αντιμετωπίζονται αν υπάρχει θέληση. Το Ληξούρι είναι η απόδειξη».

Πηγή: enet.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer