Έχει ξεσηκώσει εκτός από τους κατοίκους του γειτονικού νησιού και τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων για τα ακτοπλοϊκά.
Μπαίνει δυναμικά μπροστά η Σμαράγδα!
Πολιτική
13/11/2013 | 13:51

Χθες, 11 Νοεμβρίου 2013 η Περιφερειακή Ενότητα Ιθάκης, μετά από συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Π.Ι.Ν. κ. Σπύρου παρέμεινε κλειστή σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταστροφική για την Ιθάκη κατάργηση της «γραμμής ζωής»  Ιθάκης – Σάμης – Πάτρας.
Εδώ και αρκετό καιρό, μόλις αντιληφθήκαμε τη δυσμενή εξέλιξη προβήκαμε σε πολλές έγγραφες ή μη διαμαρτυρίες, αποφάσεις Π.Σ., ψηφίσματα διαμαρτυρίας κλπ και συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε.  Το μόνο σίγουρο που καταφέραμε είναι η επικοινωνία  μας με την Κεφαλονιά 5 φορές την εβδομάδα με το πλοίο ΙΟΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ, τα πρωινά και η επιστροφή μας το απόγευμα.

kalvos
Χθες, όπως και στις 31 Οκτωβρίου το απόγευμα στον Πίσω Αετό – στο τελευταίο δυστυχώς δρομολόγιο του F/B IONIS από Πάτρα, δώσαμε το παρόν σε έναν αγώνα που πρέπει να συνεχιστεί έως ότου η Ιθάκη δικαιωθεί. Έναν αγώνα που αποδείξαμε και χθες ότι πρέπει να είναι χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες, αχρωμάτιστος και ακομμάτιστος με μόνο σκοπό το καλύτερο για το νησί μας.
Ήταν και τα παιδιά μας εκεί, το μέλλον της Ιθάκης, που περιμένουν από εμάς να τους παραδώσουμε ένα μέλλον καλύτερο, ένα νησί που θα μπορούν να ζήσουν και όχι να απομονωθούν.  Μέσα στα παιδικά βλέμματα διέκρινες την ελπίδα και την προσμονή για ένα «καλύτερο αύριο».  Μέσα από αυτά τα βλέμματα, πήραμε το μήνυμα ότι πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα – όλοι μαζί, εμείς οι απόγονοι του Οδυσσέα, ώστε να δώσουμε στην Ιθάκη μας τη χαμένη της αξία.
Και σε αυτό τον αγώνα θέλουμε δίπλα μας όλους όσους μαζί με εμάς έχουν αγωνιστεί κατά καιρούς για αυτή την αξία και την αξιοπρέπεια της Ιθάκης.  Δεν θέλουμε όμως αυτούς, τους οποίους γνωρίζουμε πλέον ότι έχουν βοηθήσει στην υποβάθμιση της ζωής μας, στην απαξίωση του τόπου μας, της ιστορίας μας, του πολιτισμού μας, οι οποίοι εντελώς «ετερόφωτοι» κραυγάζουν ύμνους υπέρ της Ιθάκης, όταν οι ίδιοι είναι η αιτία της καταστροφής της.
Όσο γκρίζος και να είναι ο Θιακός ουρανός μας από την κατάσταση που επικρατεί στο νησί μας, θα αγωνιστούμε όλοι μαζί έως ότου η πατρίδα μας, η ομηρική Ιθάκη να κερδίσει αυτό που της αντιστοιχεί, έως ότου οι κάτοικοί της να πάψουν να ταλαιπωρούνται άδικα, έως ότου στα βλέμματα των παιδιών μας να διαφαίνεται μόνο η χαρά κ η αισιοδοξία.
Όλοι μαζί μπορούμε, θα συνεχίσουμε λοιπόν όλοι μαζί τον αγώνα μας!

Σμαράγδα Σαρδελή
Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ι.Ν.
Αρμόδια για θέματα Π.Ε.Ιθάκης

ithaki_apokleismos ithaki_apokleismos2 ithaki_apokleismos3

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer