Ο Θεόφιλος ο Μιχαλάτος το τελευταίο διάστημα δείχνει να είναι πιο καυστικός και θίγει θέματα που «πονάνε» το νησί.
Θεόφιλος: Πρόγραμμα που δεν υλοποιείται, εμείς δεν ψηφίζουμε!
Πολιτική
13/11/2013 | 16:37

Αυτή ήταν ουσιαστικά η φράση που συνόψισε τα λεγόμενα του επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Αγαπημένης Κεφαλονιάς» , Θεόφιλου Μιχαλάτου, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του 2014.
Ο κ. Μιχαλάτος κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα, αφού πρώτα αναφέρθηκε στα τεχνικά προγράμματα προηγούμενων ετών, του 2011, 2012 και 2013. Παράλληλα, μίλησε για το γεγονός πως ο Δήμος ζητά από τις τοπικές κοινότητες να καταθέσουν προτάσεις για έργα, αλλά αυτές δεν λαμβάνονται υπόψη σοβαρά και δεν υλοποιείται κανένα έργο.
Αιχμές άφησε και για τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου, λέγοντας πως αν δεν είναι γνωστό ποιες είναι οι δαπάνες του και αν δεν τεθούν προτεραιότητες σε έργα, τότε δεν είναι εφικτό να γνωρίζουμε τι έργα μπορούμε να υλοποιήσουμε, αλλά ούτε και πως ο Δήμος μπορεί να μειώσει τις δαπάνες του και να προχωρήσει σε έργα.
Αιχμηρός ήταν και κατά την τοποθέτησή του σχετικά με τα ανταποδοτικά τέλη και την ενημέρωση από πλευράς του Δημάρχου για το τι συμβαίνει στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, όταν ο Δήμαρχος καλείται εκεί. Μείωση στα ανταποδοτικά τέλη ζήτησε ο κ. Μιχαλάτος, κρίνοντας πως πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος που υπάρχει για απαλλαγή των ανταποδοτικών τελών κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου στις εποχιακές επιχειρήσεις και τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
Η πρότασή του δεν εισακούστηκε, αφού οι αποφάσεις ήταν μάλλον ειλημμένες, ενώ μετά από καιρό ο Δήμαρχος είχε την τύχη να έχει επιστρατευμένους και τους 22 δημοτικούς του συμβούλους. Πάντως, είναι γεγονός πως ο Θεόφιλος ο Μιχαλάτος το τελευταίο διάστημα δείχνει να έχει αλλάξει τον τρόπο που κάνει αντιπολίτευση, είναι πιο καυστικός και θίγει θέματα που «πονάνε» το νησί..

zapanti-theofilos

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer