Με τον καθιερωμένο αγιασμό και τη διανομή των βιβλίων στους μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χτύπησε σήμερα το πρώτο κουδούνι στα σχολεία.
Ο Αγιασμός στα σχολεία στο Αργοστόλι
Κοινωνία
11/09/2014 | 10:02

Φωτορεπορτάζ: Νικηφόρος Σταμένης

Με τον καθιερωμένο αγιασμό και τη διανομή των βιβλίων στους μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χτύπησε σήμερα το πρώτο κουδούνι στα σχολεία.
Στον Αγιασμό του 1ου και 2ου Δημοτικού σχολείου παραβρέθηκε τόσο ο συμπατριώτης μας Γεν. Γραμματέας Νέας Γενιάς Παναγιώτης Κανελλόπουλος όσο και ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης.

agiasmos 2 dimotiko sxolio9
Με εντολή του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου όλη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου βρέθηκε στα σχολεία της χώρας. Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος συνομίλησε με πολλούς εκπαιδευτικούς και κράτησε σημειώσεις για να τις μεταφέρει στον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο για τη κατάσταση που επικρατεί στο νησί μας.
Τον αγιασμό έκανε ο Πρωτοσσύγγελος της Μητρόπολης Κεφαλληνίας π. Γεράσιμος Φωκάς ο οποίος με θερμά λόγια ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μικρούς μαθητές.
Σύμφωνα με κύκλους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, στα σχολεία της Κεφαλονιάς βρίσκονται όλα τα σχολικά εγχειρίδια. Στις θέσεις τους βρίσκονται επίσης όλοι οι νηπιαγωγοί, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές και μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί σημαντικές ελλείψεις.

Από τη πλευρά της η ΕΛΜΕΚΙ μιλάει για ελλείψεις στο νησί μας ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «Δεν θεωρούμε «φυσικό» το να βρίσκει η νέα σχολική χρονιά τους σεισμόπληκτους άστεγους, τα σχολεία σε κοντέινερς με τεράστιες ελλείψεις, χωρίς αντισεισμική θωράκιση».
Το e-kefalonia.net επικοινώνησε με το Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς αν τυχόν έχει αντιληφθεί προβλήματα ή ελλείψεις στη Κεφαλονιά. Ο κ. Κανελλόπουλος ήταν λακωνικός, σημείωσε ωστόσο ότι τηρουμένων των συνθηκών (πριν επτά μήνες είχαμε μια μεγάλη φυσική καταστροφή) γίνονται οι απαραίτητες προσπάθειες ώστε να κινηθεί ομαλά η νέα σχολική χρονιά.
Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορταζ από το σημερινό Αγιασμό στο Αργοστόλι.

agiasmos 2 dimotiko sxolio1 agiasmos 2 dimotiko sxolio2 agiasmos 2 dimotiko sxolio3 agiasmos 2 dimotiko sxolio4 agiasmos 2 dimotiko sxolio5 agiasmos 2 dimotiko sxolio6 agiasmos 2 dimotiko sxolio8 agiasmos 2 dimotiko sxolio10

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer