Εκτενές αφιέρωμα στην Κεφαλονιά φιλοξενεί σήμερα η ιστοσελίδα Newsit, στη στήλη Travel, χαρακτηρίζοντάς την παράλληλα ως ένα από τα πιο πράσινα νησιά του Κόσμου
Κεφαλονιά, η καλλονή του Ιονίου!
Τουρισμός
24/03/2015 | 17:21

Εκτενές αφιέρωμα «στην πανέμορφη καλλονή του Ιονίου, την Κεφαλονιά», φιλοξενεί σήμερα η ιστοσελίδα Newsit, στη στήλη Travel, με τίτλο “Η ολάνθιστη Κεφαλονιά” χαρακτηρίζοντάς την παράλληλα ως ένα από τα πιο πράσινα νησιά του Κόσμου.

Αναλυτικά το αφιέρωμα της ιστοσελίδας έχει ως εξής:

Η πανέμορφη αυτή καλλονή του Ιονίου, η Κεφαλονιά, είναι ένα από τα πιο πράσινα νησιά του κόσμου.

Αν και όλα τα νησιά της Ελλάδας είναι μαγικοί, ξεχωριστοί κόσμοι, η Κεφαλονιά συνδυάζει τα πάντα: μοναδικές παραλίες, σμαραγδένια νερά, ένα καταπράσινο και ολάνθιστο τοπίο, πανέμορφα σπήλαια, μοναδική ιστορία και προκλητικές γεύσεις! Και βέβαια, κατοικείται από Κεφαλονίτες, που με την αισιοδοξία τους και το χαμόγελό τους κλέβουν καρδιές! Η Κεφαλονιά έχει τόσα θαυμαστά πράγματα να δει και να ζήσει κάποιος, που σίγουρα δεν φτάνει μια επίσκεψη!

argostoli
Στον Εθνικό Δρυμό του Αίνου
Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου και το έκτο μεγαλύτερο της Ελλάδας, πραγματικά τεράστια. Και εκτός των άλλων έχει και ένα πανύψηλο βουνό να δεσπόζει, τον Αίνο, ο οποίος είναι χαρακτηρισμένος Εθνικός Δρυμός λόγω της τεράστιας σημασίας του. Με τα 1.628 μέτρα του ύψους του δημιουργεί ένα επιβλητικό τοπίο απέραντης ομορφιάς και ποικιλίας, που φιλοξενεί και πανέμορφα χωριά. Πρόκειται για το μεγαλύτερο βουνό των Επτανήσων και οι Ενετοί το ονόμαζαν Μόντε Βέρο, Μαύρο Βουνό, εξαιτίας της μαύρης ελάτης που αποτελεί τον κύριο «κάτοικο» του Αίνου. Εδώ βρίσκονται και το σπήλαιο της Μελισσάνης με τα υπέροχα νερά, η περίφημη Κουνόπετρα και οι μυστηριακές καταβόθρες.

Το υπέροχο Αργοστόλι
Το Αργοστόλι είναι απλά μοναδικό, με τα γραφικά του σοκάκια, τα απολαυστικά καφενεδάκια και τα πολλά μπαρ, αλλά και τις εξαίσιες ταβέρνες και τα ρεστοράν αποτελεί το κέντρο της νυχτερινής ζωής, αλλά και οικονομικό κέντρο της Κεφαλονιάς. Οι δημοφιλέστατες παραλίες του, κυρίως ο Πλατύς και ο Μακρύς Γιαλός, αποτελούν πόλο έλξης για ταξιδιώτες από όλον τον κόσμο!
Και το «αντίπαλο» Ληξούρι
Πανέμορφο εξίσου με το Αργοστόλι, το Ληξούρι δεν υπολείπεται ούτε σε ομορφιά ούτε σε σημασία. Πάντως αν βρεθείτε στην Κεφαλονιά θα πρέπει να διαλέξετε στρατόπεδο, γιατί οπωσδήποτε θα σας βάλουν να διαλέξετε ανάμεσα σε Ληξούρι και Αργοστόλι! Η κόντρα κρατάει αιώνες και αποτελεί αγαπημένο παιχνίδι των ταξιδιωτών να συμμετέχουν σε αυτήν…Με την εντυπωσιακή γέφυρα του Δραπάνου το Ληξούρι είναι όντως πανέμορφο, αλλά επίσης, καθώς ήταν πιο ανεπτυγμένο την εποχή που το Αργοστόλι ήταν ένας μικρός οικισμός, θέλει και γενικώς τα πρωτεία που στερήθηκε το 1757, όταν οι Ενετοί μετέφεραν την πρωτεύουσα από εδώ στο Αργοστόλι. Είναι μια απολαυστική κατάσταση, πιστέψτε μας…
Η χώρα των κουρλών
Κουρλός είναι στα κεφαλονίτικα ο τρελός και αποτελεί τίτλο τιμής! Το να είναι κάποιος κουρλός σημαίνει να αγαπάει πολύ την Κεφαλονιά, μα πάρα πολύ, να τραγουδάει μέχρι το πρωί, να είναι σχετικώς ασυνεπής, να περιποιείται τους άλλους μέχρις αυτοθυσίας, να κάνει χαριτωμένες τρέλες, καντάδες, βαρκάδες, ξενύχτια, να είναι θυμόσοφος, να ξέρει απ’ έξω κι ανακατωτά καμπόσους αρχαίους στίχους και ρητά, να ξέρει να χορεύει. Είναι μια στάση ζωής που έχει κάνει την Κεφαλονιά διάσημη στα πέρατα του κόσμου και αποτελεί ίδιο ενός απίστευτα αισιόδοξου και χαριτωμένου και φιλόξενου τύπου ανθρώπου.

Στην Χερσόνησο της Λάσσης και τον Άγιο Γεράσιμο
Όλη η Κεφαλονιά είναι φυσικά ένα ποίημα, αλλά η διαδρομή με τα πόδια μέχρι την χερσόνησο Λάσση, ξεκινώντας από το Αργοστόλι, είναι υπέροχη. Θα συναντήσει κάποιος τις περίφημες καταβόθρες, που εκβάλλουν τα νερά τους υπογείως στην Σπηλιά της Μελισσάνης, θα χαρεί μια απλά μαγευτική διαδρομή στις κατάφυτες πλαγιές. Φυσικά πρέπει να βρεθεί κάποιος στο μεγαλύτερο θρησκευτικό κέντρο του νησιού, τον Άγιο Γεράσιμο στο οροπέδιο Ομαλών. Είναι ο λατρεμένος άγιος βέβαια για τους Κεφαλονίτες και πρόκειται για τον Γεράσιμο Νοταρά, βυζαντινό γόνο με καταγωγή από τα Τρίκαλα Κορινθίας, ο οποίος μετά από περιπλανήσεις κατέληξε στην Κεφαλονιά και λατρεύτηκε – και εν ζωή εννοούμε – για το αφάνταστα γλυκό ήθος του και την καλοσύνη του.

Τα αινιγματικά αξιοθέατα
Πέρα από τα όμορφα και σημαντικά μουσεία που θα συναντήσει κάποιος στο Αργοστόλι και το Ληξούρι, πέρα από τα χωριά όπως τα Διληνάτα που αποτελούν πραγματικούς παραδείσους και τις συνταρακτικές ακρογιαλιές – και δεν είναι μόνον ο πασίγνωστος Μύρτος, υπάρχουν εκατοντάδες ακρογιάλια – υπάρχουν και κάποια πιο μυστηριώδη αξιοθέατα. Αξίζει να αναφέρουμε το νεκροταφείο στο Δράπανο, όπου στην ουσία πρόκειται για υπαίθρια έκθεση γλυπτικής, κάτι σαν το 1ο Νεκροταφείο των Αθηνών, υο αινιγματικό εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας που όχι μόνον είναι κτισμένο μέσα σε σπηλιά αλλά η πρόσβασή του γίνεται κάτω από μια σιδερένια γέφυρα, τα κυκλώπεια τείχη της Κράνης πάνω από το χωριό Ροζάτα, τον μυκηναϊκό θολωτό τάφο τεράστιας αξίας στα Τζανάτα και τις ρωμαϊκές βίλες στην Σκάλα. Εξίσου μυστηριώδες – και πέρα για πέρα υπαρκτό – είναι το φαινόμενο που συμβαίνει στο Μαρκόπουλο, στην Παναγία τη Λαγκουβάρδα ή «Φιδούσσα» και στα Αργίνια, στις πλαγιές του Αίνου . Εμφανίζονται κάθε χρόνο, τις ημέρες πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, ακίνδυνα φιδάκια με ένα φυσικό σχήμα σταυρού στο κεφάλι τους. Οι πιστοί τα αφήνουν χωρίς φόβο να ακουμπήσουν το σώμα τους, θεωρώντας τα «γούρι» ή ευλογία.

melissanh

Χρήσιμες Πληροφορίες
Για την Κεφαλονιά πραγματοποιούνται καθημερινά δρομολόγια από την Κυλλήνη. Πολύ κοντά στο Αργοστόλι βρίσκεται το αεροδρόμιο, με καθημερινές πτήσεις από Αθήνα.

Πηγή: newsit.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer