Ο Κεφαλλονίτης καθηγητής δίνει μάχη για τον πρυτανικό θώκο του Πανεπιστημίου Αθηνών.
“Μάχη” δίνει ο Ναπολέων για Πρύτανης στο ΕΚΠΑ
Κοινωνία
08/07/2014 | 14:07

Τρεις υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τελικά τον πρυτανικό θώκο του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς το Συμβούλιο Διοίκησης απεφάνθη. Οι υποψήφιοι θα είναι ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Γεώργιος Χρούσος, ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Θεόδωρος Φορτσάκης και ο καθηγητής της σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Ναπολέων Μαραβέγιας.

Λίγα λόγια για τους υποψήφιους:

Ο Γιώργος Χρούσος, καθηγητής Παιδιατρικής, ο οποίος μάλιστα πέρυσι τιμήθηκε με το Βραβείο «Γιώργος Παπανικολάου», θεωρείται μία αξιόλογη υποψηφιότητα,
με σπουδαίες περγαμηνές. Ευρωπαϊκές αξιολογήσεις τον δείχνουν ως τον καλύτερο Ελληνα επιστήμονα. Οι πληροφορίες λένε ότι διατηρεί προνομιακούς δεσμούς με τον πρώην πλέον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, επί των ημερών του οποίου είχε τοποθετηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ερευνας και Τεχνολογίας.

Ο Ναπολέων Μαραβέγιας θεωρείται, και όχι άδικα, στενός άνθρωπος του Ευ. Βενιζέλου, αφού επί Π. Πικραμμένου είχε διοριστεί υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ έχει εκτελέσει χρέη και προέδρου του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Και αυτός δεν έχει ιδιαίτερη διοικητική εμπειρία, ωστόσο χαίρει της εκτίμησης πολλών συναδέλφων του.

Τέλος, ο Θόδωρος Φορτσάκης, πρόεδρος του Τμήματος Νομικής και κατά κοινή ομολογία ο πλέον έμπειρος στη διοίκηση. Ο κ. Φορτσάκης διαθέτει το επιστημονικό βάρος και τον δυναμισμό να θέσει σε επανεκκίνηση το πανεπιστήμιο, που είναι και το βασικό μότο της υποψηφιότητάς του.

maravegias_vartholomaios

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer