Ποιοι οι προορισμοί προς τους οποίους θα πετά.
Η Ryanair στήνει βάση στην Ελλάδα
Τουρισμός
14/01/2014 | 18:39

Tη δημιουργία βάσης στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος από όπου θα πετάει προς τρεις προορισμού εσωτερικού και άλλους τρεις εξωτερικού ανακοίνωσε η Ryanair.

Η  Ryanair θα σταθμεύσει δύο αεροσκάφη στο «Ελ. Βενιζελος» τα οποία θα εκτελούν έξι δρομολόγια από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Χανιά, Πάφο, Λονδίνο και Μιλάνο. Οι πτήσεις προς τους προορισμούς αυτούς θα ξεκινήσουν από τον Απρίλιο.

Μάλιστα, η αεροπορική εταιρεία ρίχνει στην αγορά εισιτήρια εσωτερικού με τιμή 12 ευρώ έως τις 20 Ιανουαρίου για τα ξίδια που θα πραγματοποιηθούν από το «Ελ. Βενιζέλος» τον Απρίλιο και το Μάιο.

Σύμφωνα με τον εμπορικό διευθυντή της εταιρίας  David O’Brien η νέα βάση στην Αθήνα θα προσφέρει στον κλάδο των αερομεταφορών και τουρισμού πάνω απο 1.200 νέες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα η Ryanair εξήγγειλε και την δημιουργία νέας βάσης στην Θεσσαλονίκη όπου θα σταθμεύει μόνιμα ένα ακόμη αεροσκάφος και από όπου θα εξυπηρετούνται συνολικά 16 προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού με 212 πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση.

Για την περίπτωση της Θεσσαλονίκης η Ryanair προσφέρει θέσεις σε έκπτωση, με τιμές που ξεκινούν απο 12 ευρώ για τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο, οι οποίες θέσεις θα είναι διαθέσιμες εως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 16 Ιανουαρίου.

Η αντίδραση της Aegean

H ανακοίνωση της Ryanair για τις βάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνει τη λειτουργία μιας απόλυτα ανταγωνιστικής αγοράς, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Aegean, γι’αυτό  άλλωστε -σημειώνει-  ήταν απαραίτητη η συνένωση δυνάμεων των δύο ελληνικών αερομεταφορέων, της AEGEAN με την Olympic Air, «ώστε να δημιουργηθούν οι οικονομίες κλίμακας, για την αποτελεσματική λειτουργία και ανάπτυξη ενός ελληνικού αερομεταφορέα, που θα εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα μας σε αυτή την κοινή ευρωπαϊκή αγορά».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

Η σημερινή ανακοίνωση της Ryanair που αφορά στη δημιουργία βάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνει τη λειτουργία μιας απόλυτα ανταγωνιστικής αγοράς, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών αερομεταφορών, γεγονός που πάντοτε ισχυριζόταν η AEGEAN. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που η συνένωση δυνάμεων των 2 ελληνικών αερομεταφορέων, της AEGEAN με την Olympic Air, ήταν απαραίτητη ώστε να δημιουργηθούν οι οικονομίες κλίμακας, για την αποτελεσματική λειτουργία και ανάπτυξη ενός ελληνικού αερομεταφορέα, που θα εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα μας σε αυτή την κοινή ευρωπαϊκή αγορά. Σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της συνένωσης, διαθέτουμε πλέον και τα ποσοτικά εχέγγυα για να ανταγωνιστούμε και να αναπτυχθούμε περαιτέρω.

Είναι επίσης πολύ θετικό, ότι η σταθεροποίηση της χώρας μας και η σημαντική ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, την καθιστούν πλέον πιο ελκυστική για επιπλέον δραστηριοποίηση ξένων αερομεταφορέων. Η AEGEAN έχει επενδύσει πολύ πριν και συστηματικά τα τελευταία 4 χρόνια, με 8 βάσεις στο κέντρο και την Περιφέρεια της χώρας και έχει συμβάλει καθοριστικά σε πολύ δύσκολες εποχές στην στήριξη και ανάπτυξη του τουρισμού. Παράλληλα, τόσο πριν όσο και μετά τη συνένωση με την Olympic Air, η AEGEAN έχει προσφέρει νέες πολιτικές χαμηλότερων ναύλων, όπως τις GoLight και Flex, που ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2013. Οι πρωτοβουλίες αυτές βελτίωσαν σημαντικά το κόστος εισιτηρίου για τον Έλληνα καταναλωτή, τόσο στα κύρια δρομολόγια εσωτερικού, όσο και στις μικρές άγονες γραμμές. Άλλωστε, για τον λόγο αυτό, η σωρευτική κίνηση των 2 εταιρειών στο εσωτερικό παρουσίασε σημαντική αύξηση 15% το δίμηνο μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια συνεχούς ύφεσης και μείωσης. Οι καταναλωτές το ξέρουν και το νιώθουν ήδη. Συνεχίζουμε δυναμικά με τα νέα δρομολόγια που έχουμε ανακοινώσει, έχοντας συνηθίσει να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις φέρνοντας νέα οφέλη τόσο στους επιβάτες μας, όσο και στην οργάνωση και το προϊόν της εταιρείας μας.

ryanair

Πηγή: iefimerida.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer