Δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης από πολλούς φίλους του αγαπημένου μας νησιού
Η δική μου Κεφαλονιά!
Κοινωνία
05/02/2014 | 12:13

Την Κεφαλονιά την γνώρισα για πρώτη φορά πριν από είκοσι χρόνια και την αγάπησα από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στο λιμάνι του Πόρου. Ίσως την αγάπησα τόσο πολύ,γιατί την γνώρισα μέσα από τα μάτια ενός Κεφαλονίτη, που την αγαπά φανατικά, του άντρα μου.
Στην αρχή της σχέσης μας δεν ήταν λίγες οι φορές που η αγάπη του για την Κεφαλονιά ήταν για μένα βραχνάς. “Πώς μπορεί να με αφήνει για να πάει πάλι στη Κεφαλονιά ; “, σκεφτόμουν και θύμωνα. Ώσπου ήρθε η στιγμή να πάμε μαζί. Και την λάτρεψα. Αγάπησα τις παραλίες της, την φυσική ομορφιά της, την ιστορία της, μα πιο πολύ τους ανθρώπους της ,που με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή.
Αχ! Οι Κεφαλονίτες… Με αυτήν την υπέροχη τρέλα τους, το φοβερό τους χιούμορ,τα πειράγματα , τις καντάδες τους, με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή και με έκαναν να αγαπήσω πραγματικά το νησί τους, που τώρα πια θεωρώ και δικό μου. Είκοσι χρόνια είναι αυτά και αμέτρητα πηγαινέλα στο νησί. Μερικές από τις καλύτερες αναμνήσεις μου είναι από την Κεφαλονιά.
Καλοκαίρι, παρέα με Κεφαλονίτες, γέλια ,τρέλες, μπάνια σε πανέμορφες παραλίες. Βράδυα στο Αργοστόλι , προσκυνήματα στον Άγιο,βόλτες στο πανηγύρι. Καλοκαίρια και Πάσχα με φίλους από την Αθήνα, τα φιδάκια.Και αργότερα παντρεμένη πια, στην Κεφαλονιά έμαθα πως είμαι έγκυος στην πρώτη μου κόρη, με τα μωρά μου δύο και τριών μηνών στο νησί. Στην Κεφαλονιά βάφτισα την μικρή μου κόρη, στην κολυμπήθρα που βαφτίστηκε ο πεθερός μου.
Τόσα χρόνια, ζυμώθηκα μαζί τους, έμαθα από πρώτο χέρι την ιστορία του νησιού, τα ήθη και τα έθιμα του, τις καντάδες. Και τώρα προσπαθώ να τα μάθω και στις μικρές μου κεφαλονίτισες για να μην ξεχάσουν από που κρατάει η σκούφια τους, κι ας μην είμαι απο εκεί. Έγινα όμως.
Γι αυτό και τώρα πονάω που βλέπω το νησί να υποφέρει, να βλέπω μέρη αγαπημένα να χάνονται. Στο λιμάνι του Αργοστολίου, περπάτησα εκατοντάδες φορές ,τα παιδιά μου χάζευαν τις καρέτα καρέτα ,και τώρα … Όμως οι Κεφαλονίτες είναι δυνατοί και θα τα καταφέρουν,πάντα τα καταφέρνουν. Ο Άγιος θα τους βοηθήσει και όλα θα φτιάξουν,πρέπει να φτιάξουν.

Θεοδωρακοπούλου Παρασκευή

libadi-seismos (3)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer