Οι άστεγοι συνεχώς αυξάνονται και ο κρατικός μηχανισμός δίνει μάχη με το χρόνο.
Μεγαλώνουν τα προβλήματα στο Ληξούρι
Κοινωνία
05/02/2014 | 12:25

Όλο και περισσότεροι είναι οι κάτοικοι που δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους στο Ληξούρι και στην ευρύτερη περιοχή της Παλικής. Από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας και τις επίσημες πηγές της πολιτικής προστασίας περίπου 600 σπίτια (έως τώρα) έχουν κριθεί ακατάλληλα και οι άστεγοι φθάνουν κοντά στους 500!
Την ίδια ώρα, οι επιστήμονες καθώς και εμπειρογνώμονες του ΤΕΕ αναδεικνύουν το στοιχείο που προκάλεσε τις μεγάλες ζημιές στις οικοδομές και δεν είναι άλλο από τη μεγάλη επιτάχυνση που είχε ο δεύτερος σεισμός καθώς, όπως υπολόγισαν, χτύπησε τα κτίρια με δύναμη διπλάσια απ’ αυτήν που προέβλεπε η κατασκευή τους.
Οι κάτοικοι της Παλικής έχουν αρχίσει να καταρέουν ψυχολογικά ενώ οι καιρικές συνθήκες επιβαρύνυν δραματικά την όλη κατάσταση.

Χθες, αργά το βράδυ, έφθασαν στη Σάμη τέσσερα φορτηγά του στρατού, που μεταφέρουν βιολογικές τουαλέτες, νερό και άλλα απαραίτητα για τους σεισμόπληκτους στην Παλλική.
Το e-kefalonia.net και η Γιάννα Κουλουμπή από τη πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στη καρδιά των γεγονότων και σας μεταφέρουμε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από τη «ματωμένη» Παλική!

skines-liksouri skines-liksouri1 skines-liksouri4

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer