Τι αποφάσισε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου ώστε να ξεκινήσει η επαναλειτουργία του.
Τι χρειάζονται στο 3ο Γυμνάσιο στο Αργοστόλι
Κοινωνία
05/02/2014 | 10:40

Σήμερα, Τρίτη 4 Φεβ. 14 και ώρα 12.00, ύστερα από συγκέντρωση της ολομέλειας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου και του εκπαιδευτικού προσωπικού του, με θέμα την επαναλειτουργία του Γυμνασίου σε πρωινό ωράριο, αποφασίσαμε και απαιτούμε:
Τη μη μεταφορά του Γυμνασίου μας στο χώρο του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου σε καμία περίπτωση για τους κάτωθι λόγους:
1.    Ασφάλεια του κτιρίου: έχει χαρακτηρισθεί σε Β΄ κατηγορία από τον πρώτο έλεγχο. Τόσο η παλαιότητα του κτιρίου, όσο και ότι βρίσκονται αίθουσες σε όροφο που η πρόσβαση σε αυτές γίνεται με χρήση εσωτερικού κλιμακοστασίου, δημιουργούν εύλογη ανασφάλεια για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας.
2.    Η απογευματινή λειτουργία δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα:
Α. Ελλιπής καθαριότητα αιθουσών και αποχωρητηρίων που έχουν να κάνουν με την υγεία των μαθητών.
Β. Η μετακίνηση των μαθητών δεν είναι εφικτή ιδιαίτερα τις απογευματινές – βραδινές ώρες που πολλά παιδιά θα φθάνουν πολύ αργά στα χωριά τους.
Γ. Ο ι περισσότεροι γονείς εργάζονται το πρωί και κατά συνέπεια, οι μαθητές μένουν μόνοι τους στο σπίτι, ειδικά σε μια περίοδο που γονείς και παιδιά νιώθουν έντονη ανασφάλεια.
Δ. Οι απογευματινές δραστηριότητες των μαθητών, όπως καλλιτεχνικές – αθλητικές κ.α., που γονείς και μαθητές έχουν επενδύσει χρόνια προσπάθειας, χρήματα και όνειρα, μοιραία θα ακυρωθούν.
3. Το 3ο Γυμνάσιο είχε χώρο επί της οδού   Χαροκόπου, τον οποίο παραχώρησε για τη λειτουργία του Πολυκλαδικού και μετεγκαταστάθηκε στους χώρους του τότε 2ου Λυκείου  με την 70/2006 πράξη του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κεφαλονιάς – Ιθάκης.
Όμως, ο χώρος επί της Χαροκόπου, μετά την κατεδάφιση του σχολικού κτιρίου που υπήρχε εκεί, αποφασίσθηκε να χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση του 3ου Γυμνασίου με την 7/2009 απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αργοστολίου.
Απαιτούμε, λοιπόν, να δρομολογηθούν αμεσότατα όλες οι διαδικασίες τοποθέτησης  αιθουσών  προκάτ βαρέου τύπου που θα στεγάσουν το 3ο Γυμνάσιο στο χώρο αυτό. Άλλωστε, στο συγκεκριμένο χώρο  υπάρχουν ήδη εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης.
Όχι άλλες συσκέψεις. Άμεσα έργα.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου.
Ο Πρόεδρος
Μαγδαληνός Γιώργος

3o gymnasio

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer