Δημοσιεύθηκε η τροποποιητική Απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με την οποία ορίζονται οι προϋποθέσεις που πρέπει να έχει κάποιος ώστε να θεωρείται Επαγγελματίας Αγρότης
Ε.Α.Σ.: Ποιοί είναι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες
Οικολογία
06/08/2016 | 11:13

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει τον ντόπιο Ελαιοπαραγωγό, Κτηνοτρόφο, Αμπελουργό, Μελισσοκόμο, Κηπευτικοπαραγωγό,  Δενδροκαλλιεργητή και Ψαρά ότι δημοσιεύθηκε η τροποποιητική Απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σύμφωνα με την οποία ορίζονται οι προϋποθέσεις που πρέπει να έχει κάποιος ώστε να θεωρείται Επαγγελματίας Αγρότης πλήρους απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, τα πρόσωπα που έχουν μη μόνιμη εξωγεωργική απασχόληση πάνω από 1.225 ώρες ετησίως, ή αυτά που έχουν μόνιμη εξωγεωργική απασχόληση πάνω από 1.750 ώρες ετησίως, δεν μπορούν να θεωρηθούν Επαγγελματίες Αγρότες.

Η εν λόγω Απόφαση χρησιμεύει και για την ένταξη των Νέων Αγροτών στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.

Στην περίπτωση που υπάρχει απασχόληση και εκτός αγροτικής, τότε υπολογίζεται ο Ετήσιος Χρόνος Απασχόλησης Εκτός Αγροτικής Εκμετάλλευσης (Ε.Χ.Α.Ε.Α.Ε.) ο οποίος θα πρέπει να μην υπερβαίνει το 70% του ετήσιου συνολικού χρόνου απασχόλησης και στη συνέχεια υπολογίζεται ο Ετήσιος Χρόνος Απασχόλησης στην Αγροτική Εκμετάλλευση (Ε.Χ.Α.Α.Ε.) έτσι ώστε το άθροισμα αυτό (Ε.Χ.Α.Α.Ε.  και  Ε.Χ.Α.Ε.Α.Ε.) να μην υπερβαίνει τις 1.750 ώρες.

Διευκρινήσεις παρέχονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών (Κ.Ε.Α.) που λειτουργεί καθημερινά στο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα του Ε.Α.Σ. στο Αργοστόλι.

Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer