Ο Ε.Α.Σ. παρέχει δωρεάν κατευθύνσεις στο ντόπιο επίδοξο οινοποιό ώστε το κρασί του να έχει την απαραίτητη για την εμπορία διαύγεια
Ε.Α.Σ: Περί θολώματος του κρασιού…
Οικολογία
11/08/2016 | 09:18

Τόσο ο Κεφαλλονίτης και Θιακός όσο και ο ξένος επισκέπτης καταναλωτής κρασιού είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στην παρουσία θολώματος ή ιζημάτων στη φιάλη ιδίως στη περίπτωση του λευκού κρασιού.

Η παρουσία αιωρούμενων σωματιδίων στο κρασί επηρεάζει την γευσιγνωσία. Ένα φρέσκο κρασί, το οποίο είναι ιδιαίτερα θολό, αναδεικνύει καλύτερα τους οργανοληπτικούς του χαρακτήρες κατόπιν φιλτραρίσματος. Αντίστοιχα ένα παλιό κόκκινο κρασί πριν φθάσει στο ποτήρι πρέπει να μεταγγίζεται.

Το αποτέλεσμα της διαύγασης ενός οίνου δεν πρέπει να είναι πρόσκαιρο, αλλά οφείλει να διαρκεί, να αντέχει στο χρόνο.

Το κρασί ένα ιδιαίτεροι σύνθετο προϊόν, που μπορεί λόγω συνθετότητας και πολυπλοκότητας των χημικών μηχανισμών να γίνει έδρα βιολογικών και χημικών μεταβολών που οδηγούν στην εμφάνιση θολωμάτων ή ιζημάτων, τα οποία το επηρεάζουν και αποτελούν αιτία εμπορικής καταστροφής εάν εμφανιστούν στο ράφι ή πολύ περισσότερο στο ποτήρι μας.

Ο Ε.Α.Σ. παρέχει δωρεάν κατευθύνσεις στο ντόπιο επίδοξο οινοποιό ώστε το κρασί του να έχει την απαραίτητη για την εμπορία διαύγεια.

Από  τον  Ε.Α.Σ.  Κεφαλληνίας  &  Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer