Σχόλιο της ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ
Απαράδεκτο το κάλεσμα ενότητας των «Ριζοσπαστών Ξανά» στους χρυσαυγίτες!!!
Κοινωνία
03/06/2014 | 10:55

Κάλεσμα, ακόμη και προς τους χρυσαυγίτες, για διεύρυνση των «Ριζοσπαστών Ξανά» (ΣΥΡΙΖΑ) απευθύνουν στελέχη του εν λόγω ψηφοδελτίου. Οι «Ριζοσπάστες Ξανά» δεν είναι, λέει, κλειστή ομάδα αλλά κίνημα τύπου πλατείας. Τα κόμματα τα θεωρούν παρωχημένα. Και η προοπτική, τονίζουν, δεν θα έρθει από τα κόμματα αλλά από μια ενότητα ανθρώπων στην οποία μπορεί να συμμετέχουν μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής. Αρκεί να αποδέχονται τ’ αποτελέσματα της κάλπης!!!
Οι απόψεις αυτές εκφράστηκαν – πολύ πιο καλυμμένα – και προεκλογικά. Τις καταγγείλαμε χωρίς να υπάρξει αντίδραση από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα επανέρχονται δριμύτεροι.
Αποθεώνουν τα κινήματα της πλατείας, που άνδρωσαν τη Χρυσή Αυγή, ενισχύοντας τα νέα διαπιστευτήρια νομιμοφροσύνης του ΣΥΡΙΖΑ στο εκμεταλλευτικό σύστημα που υπηρετεί. Χτυπούν τη συνεπή γραμμή της ταξικής πάλης στο κίνημα. Θέλουν το λαό «χύμα» – ανοργάνωτο για να μη σηκώσει κεφάλι ποτέ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνη για την ενίσχυση του φασιστικού μορφώματος επειδή συνέβαλε και αυτός, στο πλαίσιο του θολού αντιμνημονιακού μετώπου, να κρυφτεί ο αληθινός υπαίτιος για την κρίση πίσω από τις φωνές για την κλεπτοκρατία, τους κλέφτες πολιτικούς, τους δοσίλογους και τις τράπεζες. Γιατί είδε στις «πλατείες» «νέα ελπιδοφόρα κινήματα», που ξεπερνάνε τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, την ίδια στιγμή που οι δυνάμεις του είναι μέρος της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, του συμβιβασμένου συνδικαλισμού. Επιπλέον η προγραμματική διακήρυξη των «Ριζοσπαστών Ξανά» βρίθει από στοιχεία που παρέχουν άλλοθι στον εθνικισμό.
Ο τυχοδιωκτισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια. Γνωρίζουν καλά ότι η αστική δημοκρατία (δηλαδή η δικτατορία των μονοπωλίων) χωρά τους πάντες εκτός από το ΚΚΕ. Το «έξω τα κόμματα» σημαίνει έξω ένα κόμμα, το ΚΚΕ. Αλλά όταν στους «Ριζοσπάστες» (όπως και την «ΑΝΑΣΑ») ηγούνται πρώην στελέχη του ΚΚΕ, που έβαζαν στοίχημα τη διάλυση του κόμματος της εργατικής τάξης, αυτά είναι αναμενόμενα. Ένα μπορούμε να πούμε: Να χαίρονται τα σχήματα που συγκρότησαν και την ενότητα την οποία ευαγγελίζονται και για την οποία δρουν. Και σε ανώτερα.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer