Μαγευτική βραδιά στην κοπή Πίτας από την Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών! Πέντε λαμπρές βραβεύσεις.
Αναβίωσε η «χαμένη» αίγλη της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών (βίντεο)
Κοινωνία
20/01/2014 | 14:17

Ρεπορτάζ: Γιάννα Κουλουμπή
Πολλοί θα μπορούσαν να είναι οι υποψήφιοι τίτλοι για να περιγράψουν την βραδιά του Σαββάτου στο Πνευματικό Κέντρο των Βριλησσίων, εκεί όπου η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών έκοψε την πίτα της και θύμισε κάτι από τις παλιές καλές μέρες. Επιλέξαμε όμως εκείνον που πιστεύουμε ότι περικλείει μέσα του και την εικόνα και το νόημα των λέξεων που τον αποτελούν. Έτσι κι αλλιώς ήταν μια μαγευτική βραδιά εκείνη του Σαββάτου…

kefalliniaki-adelfotita-pita2014-32
Καταρχάς, ήταν όλα άψογα σε επίπεδο οργάνωσης και στησίματος. Παράλληλα, δεν έπεφτε καρφίτσα κυριολεκτικά, ενώ πολύς κόσμος έμεινε όρθιος και παρακολούθησε το πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει τα μέλη της αδελφότητας. Κάτι ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση πολλοί νέοι άνθρωποι.

kefalliniaki-adelfotita-pita2014-21

Η βραδιά ξεκίνησε υπό τους ήχους της παιδικής χορωδίας Αγίου Γερασίμου Ιλισίων, που έψαλε κάλαντα και τραγούδησε αγαπημένα κομμάτια. Η κα Μοσχοπούλου ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους και έδωσε τον λόγο στον Πρόεδρο της Αδελφότητας κ. Τάσο Βαλλιανάτο. Απλός και χωρίς άγχος ο Τάσος ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και ευχήθηκε καλή χρονιά.

kefalliniaki-adelfotita-pita2014-28

Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Αθηνών κ. Βαλλιανάτος

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος των Βριλησσίων Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ.  Σπύρος Σπύρου και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμό του Δήμου Κεφαλλονιάς κ. Ευάγγελος Κεκάτος. Αμέσως μετά ακολούθησε η κοπή της πίτας από τον πανοσιολογιότατο π. Νικόλαο Χαρτουλιάρη (εκπροσώπησε τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας), ο οποίος ευχήθηκε υγεία, πρόοδο και ευημερία για όλον τον κόσμο, αλλά και ανάπτυξη για την πατρίδα Ελλάδα.

kefalliniaki-adelfotita-pita2014-25

Αξίζει να προσθέσουμε πως αρκετοί ήταν οι επίσημοι προσκεκλημένοι που κλήθηκαν να πάρουν το κομμάτι τους κάνοντας παράλληλα μια ευχή για το νέο έτος. Ξεχώρισαν ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Κακής Κωνσταντινάτος, που αφιέρωσε το κομμάτι του στα παιδιά της χορωδίας που στέκονταν εκείνη τη στιγμή στη σκηνή, η αγαπημένη δημοσιογράφος και Βουλευτής Β’ Αθηνών Άννα Καραμανλή, που αφιέρωσε το κομμάτι της στην Εκκλησία που χρειαζόμαστε όλοι κοντά μας, αλλά και ο Δήμαρχος Βριλησσίων, που αφιέρωσε το κομμάτι του στους Κεφαλλονίτες.

kefalliniaki-adelfotita-pita2014-24

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι βραβεύσεις σημαντικών Κεφαλλονιτών που έχουν μείνει στη μνήμη μας για το έργο και την προσφορά τους. Πρόκειται για τον διεθνούς φήμης καρδιοχειρουργό Πέτρο Αλιβιζάτο, τον πρώην Νομάρχη Κεφαλονιάς Διονύση Λευκαδίτη, τον Νίκο Μεγαδούκα, τον Συνεταιρισμό της Ρομπόλας δια του εκπροσώπου της στην εκδήλωση Μεσολωρά Γεράσιμου και  τον τολμηρό συμπατριώτης μας  Γιώργο Ποταμιάνο, για την απίστευτη δύναμη ψυχής να διανύσει με  κανόε καγιάκ την απόσταση από το νησί μας μέχρι και τη Βενετία.
Είναι σημαντικό στο σημείο αυτό να  σταθούμε στα λόγια του καρδιοχειρουργού Πέτρου Αλιβιζάτου, ο οποίος μετά τη βράβευσή του εξέφρασε την ευχαρίστησή του για το γεγονός ότι πολλά νέα παιδιά βρέθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο των Βριλησσίων. Επιπλέον τα προέτρεψε να μην ξεχάσουν ποτέ τον τόπο τους, ακόμη κι αν χρειαστεί να αναζητήσουν καλύτερο αύριο σε κάποια χώρα του εξωτερικού. Την παρουσίαση των βραβεύσεων ανέλαβε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, μέλος του ΔΣ της Αδελφότητας κ. Νίκος Γιαννόπουλος παίρνοντας άριστες κριτικές.

O αντιπρόεδρος της Αδελφότητας κ. Γερουλάνος δίνει το βραβείο στον κ. Αλιβιζάτο

O αντιπρόεδρος της Αδελφότητας κ. Γερουλάνος δίνει το βραβείο στον κ. Αλιβιζάτο

Φυσικά, η μεγάλη στιγμή της βραδιάς ήταν η παρουσία δύο μεγάλων προσωπικοτήτων από το χώρο της μουσικής στη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου. Ο συμπατριώτης μας και πολύ επιτυχημένος μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης συνόδευσε στο πιάνο την Κεφαλλονίτισσα Λυρική Καλλιτέχνιδα Ολγιάννα  Πανίτσα – Μεταξά. Και οι δυο, κυριολεκτικά ταξίδεψαν τον κόσμο με τη μουσική και την ερμηνεία τους, ενώ αρκετές ήταν οι στιγμές που το κοινό σιγοτραγουδούσε τα κομμάτια του προγράμματος.

Ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης

Ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αναμνηστικές φωτογραφίες και μικρή δεξίωση στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου, με τη βοήθεια του Συνεταιρισμού της Ρομπόλας, που πρόσφερε στον κόσμο να δοκιμάσει υπέροχες ποικιλίες κρασιού.
Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου, ο πρ. υπουργός Πέτρος Αλιβιζάτος, ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ιωαννίδης, ο αντιδήμαρχος Κεφαλλονιάς κ. Κεκκάτος, η βουλευτής κα. Καραμανλή, ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος Ανδρέας Κωνσταντάτος, ο περιφερειακός σύμβουλος Βαγγέλης Φιοραβάντες, το μέλος τους ΔΣ του δικηγορικού συλλόγου κ. Μπάμπης Αναλυτής, ο διοικητής της Πολυκλινικής Αθηνών κ. Παντελής Αμούργης, η Πρόεδρος των Επτανησιακών Σωματείων κα Κονοφάου, ο Γ.Γ της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Πειραιά κ. Σκλαβούνος, ο Πρόεδρος του Κεφαλλονιτών Κηφισίας και Βορείων Προαστίων κ. Κεκκάτος, η Προεδρος των απανταχού Πυλαρέων κ. Μουστάκη, το μέλος του ΔΣ των Επτανησίων Γαλατσίου κα Γραικούση, το μέλος του ΔΣ των απανταχού Δειληνάδων κα Μπαλτσαβιά, οι πολιτευτές κα Λουκέρη, κ. Τζωρτζάτος, κ. Αλεξανδράτος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Kefalonian Lines» κ. Λυκούδης, ο πρώην βουλευτής κ. Μπενετάτος, ο Πρόεδρος της ΟΚΙΣ κ. Μιχαλάτος, ο Κώστας Ευαγγελάτος, ο δημοσιογράφος κ. Αρτελάρης, ο δικηγόρος κ. Παναγιωτάτος – Τζάκης, η κα Αμαλία Μοσχονά, ο πρώην Πρόεδρος της Αδελφότητας Πειραιά κ. Κουγιανός, ο αρχηγός του ΝΟΑ Γιώργος Κατσιγιάννης, ο δικηγόρος κ. Ράνος καθηγητές πανεπιστημίων, Δικαστικές αρχές, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών κ.α.
Κλείνοντας, κρίνεται απαραίτητο να σχολιαστεί πως μετά από πολλά χρόνια η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών, με την παρουσία νέων προσώπων στο διοικητικό της Συμβούλιο, δείχνει να θέλει να φέρει έναν διαφορετικό αέρα στους κόλπους της, έναν αέρα ποιότητας και πολιτισμού. Για αυτό, αξίζουν συγχαρητήρια όλα τα μέλη της, αλλά κυρίως ο Πρόεδρός της Τάσος Βαλλιανάτος.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer