Υπερασπιζόμαστε το αναφαίρετο δικαίωμά του στη μόρφωση, το οποίο η Πολιτεία του το στερεί υποκριτικά, παίζοντας μεταξύ εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά του στη ζωή
Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Νίκο Ρωμανό
Πολιτική
06/12/2014 | 20:31

«Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην πρόσβαση στην επαγγελματική και συνεχή κατάρτιση». Άρθρο 14 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις  βαθμίδες της, σε κρατικά εκπαιδευτήρια». Άρθρο 16 του ελληνικού Συντάγματος.

Λιτά, χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους, τα δύο κείμενα που διαπερνούν τον ευρωπαϊκό δημοκρατικό πολιτισμό, θεσπίζουν το δικαίωμα στη μόρφωση και κατοχυρώνουν το δικαίωμα των κρατουμένων για τη συνέχιση των σπουδών τους με εκπαιδευτικές άδειες . Αυτό που ο Νίκος Ρωμανός υπερασπίζεται, κι αυτό που η ελληνική πολιτεία του το αρνείται, θέτοντας σε κίνδυνο το ίδιο το δικαίωμά του στη ζωή. Και είναι η ίδια Πολιτεία που είχε πληρώσει τις σφαίρες που έριξαν στην αγκαλιά του, νεκρό, το 15χρονο φίλο του.

Η διπλή απόρριψη του δίκαιου αιτήματος του Νίκου Ρωμανού μάς θέτει όλους προ των ευθυνών μας. Κανείς μας δεν έχει δικαίωμα να σιωπήσει. Υπερασπιζόμαστε  το αναφαίρετο  δικαίωμά του στη μόρφωση, το οποίο η Πολιτεία του το στερεί υποκριτικά, παίζοντας μεταξύ εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας.  Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά του στη ζωή.

Οι νόμοι πρέπει να ισχύουν για όλους. Ζητάμε το σεβασμό  των  νόμιμων  και νομικά θεμελιωμένων δικαιωμάτων  όλων των κρατουμένων .

Ας μην γίνει η επέτειος της βάναυσης δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου η αρχή του τέλους για τη ζωή του Νίκου Ρωμανού στο βωμό εξυπηρέτησης μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και σχεδίων πολιτικής ανωμαλίας καθώς και της στρατηγικής  παράτασης με κάθε μέσο του καθεστώτος των μνημονίων και της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού.

Το καπιταλιστικό σύστημα φτάνει σε ένα σημείο στο οποίο ξεδιπλώνονται ανάγλυφα οι βάρβαρες μέθοδοι και η στυγνή ταξική εκμετάλλευση που χαρακτηρίζουν τον πυρήνα της φύσης του. Μονάχα οι αταλάντευτοι αγώνες των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας μπορούν να ανατρέψουν την συγκυβέρνηση των προθύμων εκτελεστών των μνημονίων και να ανοίξουν το δρόμο για μια προοδευτική κυβέρνηση υπέρ των λαϊκών συμφερόντων με σοσιαλιστικό ορίζοντα.

Ν.Σ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer