Το Σώμα ομόφωνα αποφάσισε να αναβάλλει την συνεδρίαση της Κυριακής σε ένδειξη τιμής προς τον εκλιπόντα περιφερειακό σύμβουλο Διονύση Μυλωνά
Τι αποφάσισε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο
Πολιτική
06/12/2014 | 20:37

Η είδηση του θανάτου του περιφερειακού συμβούλου και αντιπροέδρου του συμβουλίου Δ. Μυλωνά σκίασε την σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ιονίων Νήσων.

Το Σώμα ομόφωνα αποφάσισε να αναβάλλει την συνεδρίαση της Κυριακής σε ένδειξη τιμής προς τον εκλιπόντα συνάδελφο περιφερειακό σύμβουλο. Παράλληλα  το Π.Σ εξέφρασε την οδύνη του για το χαμό του Δ. Μυλωνά και απηύθυνε  τα βαθιά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του.

Παρουσία Ανδριώτη η ενημέρωση για το τείχος του ΝΑΟΚ

Παρουσία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΚΕ Σπ. Ανδριώτη, ο οποίος ενημέρωσε τους συμβούλους, συζητήθηκε το θέμα « Αποκατάσταση παράκτιου τείχους στη θέση ΝΑΟΚ κρηπιδωμάτων, πεζοδρομίων και στηθαίων παραλιακής λεωφόρου Γαρίτσας».  Ενημέρωση έκανε και ο γεν. διευθυντής αναπτυξιακού προγραμματισμού, περιβάλλοντος και υποδομών  Ν. Καραλής . Το Σώμα αποφάσισε να προχωρήσει σε παρέμβαση προς την αρχαιολογία για επίσπευση των διαδικασιών  και να ζητήσει την άμεση αποπεράτωση του έργου με την εξασφάλιση της όποιας πίστωσης  τυχόν απαιτηθεί.

Μεταγραφές φοιτητών

Αναφορικά με τις μεταγραφές φοιτητών  το θέμα εισηγήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Επτανησίων Θέληση» Χ. Άνθης  ενώ παρευρέθηκε και ενημέρωσε τους συμβούλους ο εκπρόσωπος της ένωσης συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Γ. Νίνος.  Το συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα  την έκδοση ψηφίσματος με το  οποίο θα απαιτείται η ίση μεταχείριση όλων των φοιτητών, ανεξαρτήτως του έτους φοίτησης  και η απαίτηση αυτή να μεταφερθεί από τον  περιφερειάρχη και την ΕΝΠΕ στον Υπουργό Παιδείας.

Πρωτοβουλία για αντισεισμικό έλεγχο των σχολείων

Για τα προβλήματα στη σχολική στέγη από τους σεισμούς στην Κεφαλονιά το Π.Σ. αποδέχτηκε ομόφωνα την εισήγηση του επικεφαλής της ΛΑΣΥ Θ. Γουλή ενώ ενημέρωση για το θέμα έκανε και ο αντιπεριφερειάρχης της περιοχής Π. Δρακουλόγκωνας, ο οποίος και πρότεινε την ανάληψη πρωτοβουλίας για αντισεισμικό έλεγχο όλων των σχολικών κτιρίων σε συνεργασία με το ΤΕΕ και το πανεπιστήμιο Πατρών.

Ψηφίσματα για το ΧΥΤΑ, την ανεργία, την ενίσχυση των αστυν. διευθύνσεων

  • Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε η ανεργία στα Ιόνια Νησιά  και το συμβούλιο κατέληξε, κατά πλειοψηφία, σε ψήφισμα που μεταξύ άλλων απαιτεί  από την κυβέρνηση άμεσα και επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, εκφράζει τη  διαφωνία του  για τα μέτρα που συζητούνται με την τρόϊκα, ζητά την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, τη  στήριξη των μακροχρόνιων  ανέργων, πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης στους ανέργους,  δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για ανασφάλιστους,  κ.ά. Επίσης το Π.Σ  δεσμεύτηκε να επαναφέρει  το θέμα με συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν το αναπτυξιακό σχέδιο της περιφέρειας . Απείχαν οι  παρατάξεις  Σ. Σπύρου και  Αλ. Δεσύλλα, λευκό ψήφισε η παράταξης της κας Γκερέκου.
  • Το Π.Σ εξέδωσε ψήφισμα κατά πλειοψηφία για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στην αστυνομική διεύθυνση Κεφαλονιάς με την επισήμανση αντίστοιχες ενέργειες να γίνουν και για τις αστυνομικές διευθύνσεις στα άλλα νησιά του Ιονίου.
  • Επίσης το ΠΣ εξέδωσε ψήφισμα για το ΧΥΤΑ Τεμπλονίου μετά από πρόταση του περιφερειάρχη σύμφωνα με το οποίο:

Α. Το  περιφερειακό συμβούλιο εξουσιοδοτεί τον περιφερειάρχη  να προχωρήσει στην αναζήτηση ευθυνών για την αστοχία του συνόλου της δραστηριότητας και τον καταλογισμό ευθυνών

Β. Επικροτεί την διακοπή της διαδικασίας εκτέλεσης του έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ

Γ. Θεωρεί χρήσιμη τη συμμετοχή της ΠΙΝ στην κοινή ομάδα εργασίας με το δήμο προκειμένου να καταγραφεί η νέα πρόταση, βραχυπρόσθεσμη και μεσοπρόθεσμη, αντιμετώπισης  της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κέρκυρα

Δ. Διαμαρτύρεται για την εκδηλωθείσα πρόθεση της κυβέρνησης να αφαιρέσει από την περιφερειακή  αυτοδιοίκηση  τον τελικό λόγο για την διαχείριση των απορριμμάτων

Ε. Εκφράζει  προς το φορέα διαχείρισης Κέρκυρας και τη δημοτική αρχή την βούληση του  σχετικά με τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί,  να μην επιβαρύνουν τους δημότες

Το ΠΣ εξέδωσε ψήφισμα για την μεταφορά του τμήματος Ασιατικών σπουδών από την Κέρκυρα στην Αθήνα με το οποίο καταγγέλλει την απόφαση του υπουργού παιδείας και της κυβέρνησης  να ακυρώσει την απόφαση  για ίδρυση τμήματος ασιατικών σπουδών στο Ιόνιο πανεπιστήμιο και ζητάει  την άμεση ανάκληση της .

Το Π.Σ. εξέδωσε ψηφίσματα για την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών  για την ακαρπία της ελιάς  και την  απλήρωτη εργασία των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, για την ΕΠΑ.Σ. βοηθών νοσηλευτών Κεφαλονιάς και  για το δικαίωμα του Νίκου Ρωμανού στην εκπαίδευση.

Τέλος εκδόθηκε ψήφισμα στήριξης στα αιτήματα του σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας  και του δικηγορικού συλλόγου που ζητάει την απόσυρση του νέου κώδικα πολιτικής δικονομίας.

Ενημέρωση για τους Παξούς

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης  έγινε ενημέρωση από την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή και τον εντεταλμένο σύμβουλο  για τους Παξούς Σπ. Βλαχόπουλο  των καταστροφών από τις πλημμύρες στη Λάκα ενώ ανακοινώθηκε ότι αντιπροσωπεία περιφ. συμβούλων  μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες  της ΠΙΝ θα μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στην περιοχή.

Άλλες αποφάσεις

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία  η καθιέρωση με αφορμή την μαθητική αντιστασιακή εκδήλωση κατά του  φασισμού των μαθητών του Γυμνασίου της Κέρκυρας που έγινε το Πρωτοκύριακο του Νοεμβρίου 1941, ενός Διεθνούς Συνεδρίου αντιφασιστικού προβληματισμού. Λευκό ψήφισε η παράταξη Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η  9η τροποποίηση ετήσιου Προγράμματος Δράσης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων 2013 και η  12η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Οικ. Έτους 2013 Π.Ι.Ν.

Ορίστηκε ο περιφερειάρχης με αναπληρωτή τον κο Σπ. Γαλιατσάτο  ως  εκπρόσωπος  της Π.Ι.Ν. στη Γενική Συνέλευση της ΕΤΙΝ

Ορίστηκε η περιφερειακή σύμβουλος Μαρίνα Μοσχάτ ως εκπρόσωπος της ΠΙΝ  στην Επιτροπή Ισότητας Π.Ι.Ν

Το ΠΣ κατά πλειοψηφία ενέκρινε και τα 5 πρώτα θέματα στην ημερήσια διάταξη της Κυριακής που αφορούν  ευρωπαϊκά προγράμματα ενώ ομόφωνα ενέκρινε την  Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – ΠΕ Ζακύνθου, Δήμου Ζακύνθου και Συνδέσμου Διαχείρησης Στερεών Αποβλήτων Ν.Ζακύνθου, για την εκτέλεση του έργου “Επισκευή – συντήρηση – καθαρισμός – εξωραϊσμός Εθνικού, Επαρχιακού και Δημοτικού οδικού δικτύου.

Θέματα εκτός ημερησίας διάταξης

Μεταξύ των θεμάτων ημερήσιας διάταξη που τέθηκαν το συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα:

  • Την καταβολή της συμβατικής υποχρέωσης της ΠΙΝ στη ΔΗΜΟΠ αλλά και στα κέντρα πρόληψης Κεφαλλονιάς,  Ιθάκης, Λευκάδας  και Ζακύνθου.
  • Την αποδοχή επιχορήγησης 200χιλ. ευρώ από το υπουργείο εσωτερικών για την αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο της Κεφαλονιάς που προκλήθηκαν από τον πρόσφατο  σεισμό.
  • Τη σύναψη σύμβασης με το δήμο Ιθάκης για τις σχολικές μεταφορές
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer