Σήμερα, ο Καλλικράτης καταργεί τη διαδημοτική επιχείρηση και στο όνομα των περικοπών και του οικονομικού συμμαζέματος πνίγει έναν πνεύμονα που απέδειξε ότι μπορεί να δημιουργεί, ότι μπορεί να συμβάλλει και να εγγυάται μια εικόνα του νησιού μας που τη θέλουμε όλοι μας.
Ο “Καλλικράτης” γκρεμίζει τη Κεφαλονιά
Πολιτική
22/03/2011 | 01:15

loukeri2Της Σοφίας Λουκέρη*

Την ώρα που υπουργοί και γραμματείς σπεύδουν στο εξωτερικό για να προωθήσουν τον τουρισμό μας…
η ίδια η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της κάνει ό, τι περνά από το χέρι της για να χτυπήσει τα θεμέλια και τις υποδομές του.

Στο νησί μου, την Κεφαλονιά, εδώ και περίπου 26 χρόνια λειτουργεί… μια διαδημοτική επιχείρηση που κατάφερε να κατασκευάσει ΧΥΤΑ, που δημιούργησε εργοστάσιο βιολογικής προ- επεξεργασίας απορριμμάτων, που ενεργοποίησε όλα τα προγράμματα ανακύκλωσης και εν τέλει έδωσε όχι μόνο στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες του νησιού την ικανοποίηση ότι ζουν στο πιο καθαρό νησί της Ελλάδας.

Σήμερα, ο Καλλικράτης καταργεί τη διαδημοτική επιχείρηση και στο όνομα των περικοπών και του οικονομικού συμμαζέματος πνίγει έναν πνεύμονα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που απέδειξε ότι μπορεί να δημιουργεί, ότι μπορεί να συμβάλλει και να εγγυάται μια εικόνα του νησιού μας που τη θέλουμε όλοι μας.

Είμαι σίγουρη κ. Ραγκούση ότι δεν έχετε ζυγίσει καλά τα πράγματα διότι, αν το είχατε κάνει, θα λαμβάνατε υπόψη σας ότι τα χρήματα που θα κέρδιζε το ελληνικό δημόσιο από την προβολή ενός τόσο καθαρού νησιού είναι πολύ περισσότερα από εκείνα που θα γλιτώσετε κλείνοντας την διαδημοτική επιχείρηση.

Προφανώς δεν έχετε υπολογίσει τον τρόπο που θα προσελκύστε τουρίστες σε ένα βρώμικο νησί, σε ένα νησί όπου σε λίγο καιρό κανείς δε θα μπορεί να μαζέψει τα σκουπίδια και θα συζητάμε τα θέματα δημόσιας υγείας.

Είναι αστείο αν σκεφτεί κανείς ότι ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας από τη Σύρο, επισκέπτεται τα ελληνικά νησιά με αντικείμενο την ανάπτυξη, τουλάχιστον μπροστά από τις κάμερες, και ταυτόχρονα γκρεμίζεται ό, τι θετικό υπάρχει για την ανάπτυξη των ελληνικών τουριστικών προορισμών. Δε σας ζητώ να κάνετε κάτι για το νησί μου, απαιτώ να σταματήσετε να γκρεμίζετε ό, τι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα.

* Η Σοφία Λουκέρη είναι οδοντίατρος, στέλεχος της ΝΔ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer