Αποκαλυπτικό άρθρο του συνεργάτη μας Τάσου Βαλλιανάτου στη εφημερίδα «Ημερήσιος» για τα τεκταινόμενα στη ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς και τις επιλογές υποψηφίων στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
«Βαγγέλη δεν κάνουν κουμάντο οι… σφραγίδες»
Πολιτική
21/03/2011 | 22:14
vallianatosΣύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες στην τελευταία σύσκεψη της ΝΟΔΕ,κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν ότι οι υποψήφιοι για την έδρα θα πρέπει να έιναι “ριζωμένοι” στο νησί.
Είναι άξιο απορίας για πoιο λόγο ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ,ίσως και μικρό μέρος των μελών της, ενθαρρύνουν τέτοιες λογικές και δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η κοινωνία των νησιών μας έιναι αυτή που θα αποφασίσει ποιόν θα στείλει στη βουλή και όχι μία κλειστή ομάδα ανθρώπων.
Γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν ότι το πολιτικό κρεββάτι του προκρούστη έιναι φτιαγμένο
για τις μετριότητες και όχι για τους ανθρώπους που τιμούν το νησί μας;
΄Ηρθε η ώρα να αντιληφθούν κάποιοι ότι δουλειά του προέδρου της ΝΟΔΕ έιναι να ανακαλύπτει και να προσελκύσει δυναμικούς υποψηφίους που μπορούν να εκπροσωπήσουν όχι μόνο την ΝΔ αλλά την Κεφαλλονιά και μάλιστα με ισχυρή πρόσβαση στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.
Για ποιό λόγο ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ επιχειρεί να “ψαλιδίσει” κάθε καινούργια φωνή;
Τί τον ενοχλεί άραγε, αν οι Κεφαλονίτες επιλέξουν ένα Κεφαλονίτη γέννημα θρέμα της Κεφαλονιάς που ζεί και εργάζεται στην Αθήνα σαν τον κ.Παύλο Παπαδάτο (όπως φημολογείται τελευταία) ή οποιονδήποτε άλλον θελήσει να εκτεθεί στην εκλογική μάχη;
Ας καταλάβουμε όλοι ότι η Κεφαλλονιά δεν μπορεί να πάει μπροστά με τέτοιες λογικές κλειστών ομάδων.
Ας αντιληφθούν κάποιοι ότι οι επιτυχημένες επιλογές δεν μπορεί να έιναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους.
 Όλοι οι πολιτικοί φορείς θα πρέπει να διέπονται από αντίθετο πνεύμα,ώστε η κοινοβουλευτική μας εκπροσώπηση να μην έιναι αποκομμένη από τα κέντρα εξουσίας.
Είναι επίσης ανάγκη μετά την οικονομική καταστροφή του τόπου μας ,στην οποία μας έστειλαν μετριότητες και οι επρόσωποι της μιζέριας,ο λαός να επιλέξει τους καλύτερους ανεξαρτήτως κόμματος.
Προκαλέι αγανάκτηση κυρίως στους νέους ανθρώπους, όταν διαπιστώνουμε ότι αντί να ενθαρρύνονται οι καλύτεροι τους αποθαρρύνουν εκδίδοντας “φιρμάνια” οχυρωμένοι πίσω από ψυχρές σφραγίδες αγνοώντας το καλό των νησιών μας.
Ο Τάσος Βαλλιανάτος είναι Δικηγόρος, τ. Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer