Στην εκδήλωση συμμετείχαν 138 επισκέπτες, όλων των ηλικιών, αλλά κυρίως γονείς με παιδιά.
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών
Οικολογία
07/10/2014 | 16:41

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία για δεύτερη συνεχή χρονιά την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών (Eurobirdwatch 2014). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κουτάβου, όπου είναι η έδρα του Φορέα Διαχείρισης, την Παρασκευή και Σάββατο 3-4 Οκτωβρίου.
Η εκδήλωση υλοποιήθηκε ταυτοχρόνως σε περίπου 40 χώρες, υπό την αιγίδα του Birdlife International και το θέμα της φετινής διοργάνωσης ήταν τα μεταναστευτικά πουλιά και οι βιότοποί τους.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν 138 επισκέπτες, όλων των ηλικιών, αλλά κυρίως γονείς με παιδιά. Επίσης, σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας, επισκέφθηκαν τον Κούταβο οι ΣΤ΄ τάξεις του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ως εκπρόσωπος του Δήμου Κεφαλονιάς, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Κεκάτος.
Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης για τη μετανάστευση των πουλιών, τη σημασία της χώρας μας αλλά και του Ιονίου ειδικότερα, ως δρόμος διέλευσης εκατομμυρίων μεταναστευτικών πουλιών και για τους βιοτόπους των ειδών. Μέσω περιβαλλοντικών παιχνιδιών, οι μαθητές και τα παιδιά που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν τους κινδύνους που κρύβει το ταξίδι της μετανάστευσης και πόσο σημαντικό είναι να προστατευθούν οι περιοχές που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα πουλιά, καθώς και οι μεταναστευτικές τους διαδρομές.
Το προσωπικό του Φορέα διέθεσε στους επισκέπτες κιάλια και διόπτρες για την παρατήρηση των πουλιών του Κουτάβου, οδηγούς αναγνώρισης των ειδών, αναμνηστικές τσάντες του Φορέα Διαχείρισης και στους μικρούς επισκέπτες ζωγραφιές και χειροτεχνίες με θέμα τα μεταναστευτικά πουλιά της χώρας μας.
Ταυτόχρονα, έγινε αναγνώριση και καταμέτρηση των ειδών που παρατηρήθηκαν στην περιοχή.
Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στην Γιορτή Πουλιών και συνέβαλαν με την παρουσία τους στην επιτυχία της.
Η Πρόεδρος του Δ.Σ.
και το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης
Εθνικού Δρυμού Αίνου

Γεωργία Καμάρη
Ομότ. Καθηγήτρια Παν/μίου Πατρών

Περιβαλλοντικό παιχνίδι μαθητών στην έδρα του Φορέα Διαχείρισης την πρώτη ημέρα της γιορτής πουλιών.

Περιβαλλοντικό παιχνίδι μαθητών στην έδρα του Φορέα Διαχείρισης την πρώτη ημέρα της γιορτής πουλιών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer