Καταγγελία από το Σύλλογο Κατελειού για τη μελέτη και προστασία της θαλάσσιας και χερσαίας ζωής
Ισοπεδώθηκαν στο “άρπα κόλλα” 150 στρέμματα στον Κατελειό
Οικολογία
09/10/2014 | 17:19

Σε περιοχή  Natura 2000 του Όρμου του Κατελειού  τα 150 στρέμματα στα «Ελληνικά» πάνω από την παραλία της Αγιά Βαρβάρας   αποψιλώθηκαν και ισοπεδώθηκαν «άρπα  κόλλα» σε δυο μέρες και το Δασών μαζί με  όλες τις άλλες  υπηρεσίες να μην  έχουν ιδέα.

Όλοι οι αρμόδιοι να μας πουν ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ? περιοχή τα 150 στρέμματα στα «Ελληνικά» πάνω από την παραλία της Αγιά Βαρβάρας  με καθεστώς που οι δραστηριότητες της χερσαίας ζώνης ορίζονται από τις νομοθεσίες για τις προστατευμένες περιοχές Natura 2000 του Όρμου του Κατελειού,     φυσικό στολίδι μέχρι προχθές,  με τις  πανύψηλες μυρσίνες του, τα σπάρτα,  τους καλαμιώνες της παραποτάμιας βλάστησης του μικρού μας υδροβιότοπου, τα  θυμάρια του και όλη την πανέμορφη άγρια βλάστησή του,  φυσικό καμάρι της περιοχής  έπειτα από σχεδόν τριάντα χρόνια που η μεγάλη φωτιά του 1988 τα κατέκαψε όλα ,  τώρα αποψιλώθηκε έτσι απλά στο «άρπα κόλλα» για επένδυση λένε.

Εντάξει κύριοι. Τι επένδυση? Ποιανού επένδυση? Πώς επένδυση? Ευκαιριακά? άντε με την μπουλντόζα κι ότι γίνει?

Όχι κύριοι! δεν συνάδει σίγουρα με τούς προσανατολισμούς του λαού της περιοχής που στηρίζει την τοπική οικονομία χρόνια με  την σκληρή δουλειά του  για να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες, σε ότι μας έχει απομένει, στον τουρισμό, να προστατέψει και να ανάδειξη τη φύση του  για να  ζήσει καλύτερα.

Να επιληφθεί άμεσα ο Εισαγγελέας Κεφαλονιάς.

Για το  Συλλόγου Κατελειού

Ξενοπούλου Κατερίνα

Σαμόλη Μαριάνθη

kateleios (2) kateleios (3) kateleios (4) kateleios (5)

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer