Δεκάδες μικροί μαθητές πήγαν σήμερα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης του Κουτάβου ώστε να δουν από κοντά τα σπάνια μεταναστευτικά πουλιά που περνάνε από το δικό μας υδροβιότοπο.
Η γιορτή πουλιών στο Κούταβο
Οικολογία
03/10/2014 | 14:27

Δεκάδες μικροί μαθητές από τα σχολεία του νησιού πήγαν σήμερα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης του Κουτάβου ώστε να δουν από κοντά τα σπάνια μεταναστευτικά πουλιά που περνάνε από το δικό μας υδροβιότοπο. Συγκεκριμένα, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία διοργανώνει τη Γιορτή Πουλιών σήμερα και αύριο στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κουτάβου.

draseis_koutavos4
Η εκδήλωση υλοποιείται ταυτοχρόνως σε περισσότερες από 30 χώρες, υπό την αιγίδα του Birdlife International, με αφορμή την φθινοπωρινή μετανάστευση των πουλιών και τις διαδρομές τους.

draseis_koutavos8
Οι μικροί επισκέπτες μετείχαν σε μια σειρά από δημιουργικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια, που σαν στόχο έχει να τους ευασθητοποιήσει και να τους φέρει πιο κοντα με το περιβάλλον. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη φύση παρατηρώντας τα πουλιά της περιοχής του Κουτάβου με τηλεσκόπια και κιάλια που διαθέτει ο Φορέας Διαχείρισης ακολουθώντας το ταξίδι της μετανάστευσής τους.
Την εκδήλωση παρακολούθησε ο αντιδήμαρχος σε θέματα Παιδείας κ. Βαγγέλης Κεκάτος.

draseis_koutavos2
draseis_koutavos3

draseis_koutavos5

draseis_koutavos6

draseis_koutavos7

draseis_koutavos9

draseis_koutavos10

draseis_koutavos11

draseis_koutavos13

draseis_koutavos14

draseis_koutavos16

draseis_koutavos17

draseis_koutavos18

draseis_koutavos19

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer