Άμεση απάντηση Παρίση στους ισχυρισμούς του τ. δήμαρχου Ελειού Πρόννων Κώστα Ζαπάντη
Κώστα «Έχεις το ακαταλόγιστο»
Πολιτική
09/04/2011 | 00:01

Ο Δήμος και ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς δεν επιθυμούν να ξεκινήσει νέος κύκλος αντιπαράθεσης με τον πρώην Δήμαρχο Ελειού-Πρόννων.

      Ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι προς αποκατάσταση της αλήθειας να αναφέρουμε τα εξής:

  1. Το έργο έχει απενταχθεί με οριστική έκθεση και απόφαση της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΕΔΕΛ) με Αριθμ. Πρωτ.247/0051/23-02-2011

 

2. Ο Δήμος Κεφαλλονιάς έχει προσφύγει κατά της ανωτέρω απόφασης στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την κατάργησή της, αφού σκοπός μας πάντοτε είναι το συμφέρον του Δήμου και όχι ο καταλογισμός σε πολιτικά πρόσωπα προηγούμενων δημοτικών αρχών.

3. Την ώρα που το έργο έχει απενταχθεί και δεν χρηματοδοτείται από κανένα πρόγραμμα, είναι φανερό ότι ο Δήμος Κεφαλλονιάς είναι υποχρεωμένος προκειμένου το έργο να λειτουργήσει, να πληρώσει από ίδια κεφάλαια το ποσό του 1.400.000 ευρώ για την ολοκλήρωσή του.

4. Σχετικά με τα χρήματα που έχουν ήδη πληρωθεί για το έργο (δηλ. τα 4.400.000 ευρώ), θα έπρεπε να γνωρίζει ο τ. Δήμαρχος ότι θα ακολουθηθεί η διαδικασία καταλογισμού του ποσού στον Δήμο Κεφαλλονιάς με σαφή υποχρέωσή του να τα πληρώσει. Κατά συνέπεια ο Δήμος Κεφαλλονιάς θα κληθεί να καταβάλλει 1.400.000 ευρώ για την αποπεράτωση και 4.400.000 ευρώ που θα του καταλογιστούν. Αυτή είναι η αλήθεια και τα υπόλοιπα αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις.

5. Ο Δήμος Κεφαλλονιάς τα ανωτέρω ποσά δεν τα έχει εγγράψει στην απογραφή, αλλά ο Δήμαρχος τα προσέθεσε στις δηλώσεις του γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα.

6. Είναι φανερό ότι με την 431/31-1-2010 έκθεση οριστικών αποτελεσμάτων της ΕΔΕΛ, μεταξύ των πολλών λόγων που επικαλείται η Επιτροπή για την απένταξη του έργου αναφέρει έναν κυρίαρχο που καταγράφεται ως εξής: «Παρατυπίες στη εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας δημοσίων έργων αναφορικά με τις διαδικασίες ανάθεσης». Εδώ, σύμφωνα με την ΕΔΕΛ, προκύπτουν σαφείς ευθύνες της τότε πολιτικής ηγεσίας του Δήμου και ευθύνες για το σημερινό αποτέλεσμα.

  1. Στις τελευταίες αιτιάσεις και υπονοούμενα του κ. Κ. Ζαπάντη για το «σε ποιόν προορίζει τα ποσά των 5.900.000 ευρώ ο Δήμαρχος και σε ποιόν έχει σκοπό να τα δώσει», καλό θα είναι ο κ. Κ. Ζαπάντης να τα ανακαλέσει, διότι αλλιώς καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να του καταλογίσουμε το «ακαταλόγιστο» ή να προχωρήσει ο Δήμαρχος στα νόμιμα.

 

Οψόμεθα…

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer