Όλοι παίρνουν θέσεις μάχης. Η “μητέρα των μαχών” δηλ. η ψήφιση του Τ. Π και του Προϋπολογισμού, όσο και αν έχει καθυστερήσει, βρίσκεται "προ των πυλών". Τα αίματα έχουν ανάψει.
Θα αποφύγουμε τελικά την επιτήρηση στο Δήμο;
Πολιτική
09/04/2011 | 11:35

vandwrosΤου Γεράσιμου Βανδώρου

Πότε θα σταθεροποιηθεί το χρέος; Τα εκατομμύρια ανεβοκατεβαίνουν και κανείς δεν βρίσκει άκρη.

Το ουσιαστικότερο όμως είναι: θα μπορέσει ο  Δήμος μας, 5ος  σε κατά κεφαλή χρέος, – έτσι είπε ο Δήμαρχος – να αποφύγει την επιτήρηση και την ένταξή του σε πρόγραμμα  εξυγίανσης όλος ή τουλάχιστον το πιο προβληματικό μέρος του

( Λειβαθώ);

Σύμφωνα με το ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης (άρθρο 262 του “Καλλικράτη”), μεταξύ άλλων προβλέπεται η παρακράτηση μέρους ή όλων των εσόδων συμπεριλαμβανομένης και της ΣΑΤΑ, αναστολή κάθε είδους πρόσληψης  κ.α

Ο Παρίσης φαίνεται ότι το προσπαθεί και για τον λόγο αυτό καθυστερούν πέρα του κανονικού, το Τεχνικό Πρόγραμμα ( Τ.Π ) και ο Προϋπολογισμός με άγνωστες συνέπειες.

Όμως είναι σωστό χάρη μιας περιοχής να διακινδυνεύουν όλες; Στο ερώτημα αυτό κανείς δεν παίρνει θέση. Η προσοχή έχει στραφεί αλλού.

Η συνέντευξη του Παρίση έχει δημιουργήσει παλιρροϊκό κύμα που κανείς δεν ξέρει τι θα σαρώσει καθώς και από το «αντιμάμαλο» ίσως έχουμε και αυτοτραυματισμούς.

Όλοι παίρνουν θέσεις μάχης. Η  “μητέρα των μαχών” δηλ. η ψήφιση του Τ. Π και του Προϋπολογισμού, όσο και αν έχει καθυστερήσει, βρίσκεται ‘προ των πυλών’.

Τα αίματα έχουν ανάψει.

Εν τω μεταξύ, λέγονται και γράφονται  απίστευτα πράγματα. Από ότι φαίνεται άρχοντες και αρχόμενοι, ελέγχοντες και ελεγχόμενοι έχουν χάσει τα πασχάλια!

– διαβάσαμε σε ιστοσελίδα, ότι ο ορισμός τοπικών αντιδημάρχων είναι για έξη μήνες και μετά δεν θα έχουν τοπικά καθήκοντα. Θα μείνουν μόνο με τα ειδικά!! Φανταστείτε, τον αντιδήμαρχο Σάμης, που έχει παραιτηθεί από τα ειδικά του καθήκοντα, να χάσει και τα τοπικά! Θα είναι αντιδήμαρχος άνευ χαρτοφυλακίου!! Κεφαλλονίτικη πρωτοτυπία!

– αλλού πάλι ότι τα χρέη των Δημ Επιχειρήσεων που συγχωνεύονται δεν πρέπει να υπολογίζονται,  γιατί θα μεταφερθούν στις νέες! οι οποίες θα τα εξοφλήσουν  παίρνοντας προγράμματα!! Δεν κατάφεραν να πάρουν ‘προγράμματα’ τότε που το ‘εύκολο χρήμα’ έρεε άφθονο, ώστε να μη χρεωθούν και θα πάρουν τώρα!

– αλλού ότι τα τοκοχρεολύσια των δανείων από το ΤΠΔ δεν πρέπει να υπολογίζονται γιατί το ΤΠΔ είναι το κράτος και το κράτος χρωστά στους Δήμους!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer