Θα νόμιζε κανείς ότι ο Καραβόμυλος απολαμβάνει από την Δημοτική Αρχή, μιας ιδιαίτερης φροντίδας ως προς τη καθαριότητα τουλάχιστον.
Καραβόμυλος: Δώστε μας αυτά που δικαιούμαστε
Κοινωνία
17/05/2013 | 19:54

Καραβόμυλος; Ένα χωριό από τα πλέον τουριστικά της Κεφαλονιάς. Φιλοξενεί εντός των ορίων του τρία από τα πιο πολυεπισκέψiμα αξιοθέατα του νησιού. Το μοναδικής ομορφιάς λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης, το σπήλαιοβάραθρο της Ζερβάτης με την σπάνια και πολυποίκιλη  χλωρίδα και την λίμνη του Καραβομύλου, φυσική κατάληξη των νερών από τις Καταβόθρες του Αργοστολίου.

Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα από το χωριό μας να περνούν το χρόνο χιλιάδες επισκέπτες των παραπάνω αξιοθέατων. Μόνο από την Μελισσάνη το 2006 πέρασαν 170.000 επισκέπτες. Να πούμε επίσης ότι το χωριό βρίσκετε πάνω στον κεντρικό οδηκό άξονα της Κεφαλονιάς, που ενώνει την Σάμη ( κεντρικό λιμάνι του νησιού ) με το Ληξούρι και το Φισκάρδο. Για όλα αυτά που προαναφέραμε θα νόμιζε κανείς ότι ο Καραβόμυλος απολαμβάνει από την Δημοτική Αρχή, μιας ιδιαίτερης φροντίδας ως προς τη καθαριότητα τουλάχιστον.

Φευ όμως! Απ’ όπου και να περάσεις, απ’ όπου και να μπεις στο χωριό… λερώνεσαι!!! Βρωμιά και εγκατάλειψη!!! Αυτές είναι οι δυο λέξεις που μπορούν να περιγράψουν την κατάσταση! Σκουπίδια, ξερόχορτα παντού. Κάδοι που έχουν να πλυθούν τουλάχιστον τρία χρόνια… ευωδιάζουν τον περιβάλοντα χώρο που βρίσκονται και αποτελούν πλέον εστία μικροβίων!!!  Ο παραλιακός δρόμος Σάμης – Καραβομύλου, πέρα από το γνωστό πρόβλημα της γέφυρας, ενίοτε χρησιμεύει και σαν υπαίθρια τουαλέτα!

Η Ζερβάτη και ο χώρος που την περιβάλει… σκουπιδότοπος ,που πολλάκις ο φωτογραφικός φακός των τουριστών αποτυπώνει και μεταφέρει σε άλλες πατρίδες!  Η είσοδος του χωριού από Αγία Ευφημία ( θέση Φρύδι ) παρά τον καθαρισμό από τον πρώην αντιδήμαρχο κ. Σ. Κουνάδη και την υπόσχεση καλωπισμού της, ξαναγίνεται χώρος εναπόθεσης σκουπιδιών και βαρέων αντικειμένων.

Στους εσωτερικούς δρόμους του χωριού τα ξερόχορταοργιάζουν και φιλοξενούν τρωκτικά και ενίοτε και κανένα ερπετό! ( προσωπική αντίληψη επί του τελευταίου ). Το δρομάκι γύρω από τη λίμνη του Καραβομύλου, τείνει να γίνει αδιάβατο λόγω της παντελούς εγκατάλειψής του. Σε κάποια σημεία του δε, έχει κοπεί με αποτέλεσμα όποιος προσπαθήσει να περάσει από εκεί, να κινδυνεύει να βρεθεί στο νερό.

Ο χώρος γύρο από το ¨Αθλητικό Κέντρο Καραβομύλου¨ βρίθει σκουπιδιών, γεμάτων κάδων και ξερόχορτων με ότι αυτό συνεπάγεται, για τα παιδιά που παίζουν εκεί καθημερινά. Στα κεντρικά πεζοδρόμια του χωριού, τα δένδρα που έχουν φυτευτεί, επιβιώνουν ανάλογα με τις ορέξεις των κατοίκων που έχουν σπίτι εκεί κοντά! Κάποια ξεριζόνονται και κάποια πετσοκόβονται ανεξέλεγχτα και προς εξυπηρέτηση ιδιωτελών σκοπών. Πρόσφατα σε χάσκουσα αρτάνα στο πεζοδρόμια μπροστά στην εκκλησία του χωριού, έπεσε γυναίκα μεγάλης ηλικίας και έσπασε το χέρι της!!! Το δέντρο που υπήρχε εκεί… είχε ξεριζωθεί, γιατί προφανώς κάποιον ενοχλούσε!!! 

Ο δημοτικός αστυνομικός αντί να ασχολείται με αυτά τα ζητήματα ασχολείται με θελήματα και άλλα άσχετα πράγματα, χωρίς δική του ευθύνη φυσικά!!! Η παράνομη χωματερή στην είσοδο των παλιών Βλαχάτων ζει και βασιλεύει δύο χρόνια τώρα, ενώ οι υπεύθυνοι έχουν λάβει γνώση του προβλήματος. Πρόσφατα απ’ ότι μάθαμε την επισκεύθηκε και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Ματιάτος. Αλήθει κ. Ματιάτε… θα ανεχόσασταν για το χωριό σας αυτό το χάλι που βρίσκεται ο Καραβόμυλος;! Αν όχι τότε γιαστί το ανέχεστε για τον Καραβόμυλο;

Μήπως γιατί είναι λίγα τα χρήματα που εισπράτει ο Δήμος κάθε χρόνο από την Μελισσάνη και το κέντρο του Καραβομύλου; Δεν νομίζω! Και απ’ αυτά τα χρήματα, δεν δικαιείται το χωριό τουλάχιστον ένα ποσό ώστε να παραμένει καθαρό για τους χιλιάδες επισκέπτες του τουλάχιστον; Είναι παράλογο κ. Δήμαρχε το πλέον τουριστικό και πολυδιάβατο χωριό της Κεφαλονιάς, να είναι περιποιημένο και καθαρό και όχι εγκαταλελημένο και ξεχασμένο από εσάς και τους συνεργάτες σας; Είναι παράλογο κ. Δήμαρχε, κάθε χρόνο ένα μικρό αλλά αρκετό ποσό από τα έσοδα της Μελισσάνης να πηγαίνει στον καλωπισμό και καθαριότητα του Καραβομύλου; Δεν νομίζεται ότι ένα χωριό περιποιημένο και καθαρό, αποτελεί έναν καλό πρεσβευτή του τουρισμού μας; Δεν νομίζετε κ. Δήμαρχε ότι οι κάτοικοι του Καραβομύλου, με όλη την όχληση των χιλιάδων οχημάτων των επισκεπτών  της Μελισσάνης και της λίμνης  του Καραβομύλου, δικαιούται τουλάχιστον ένα περιβάλλον καθαρό και υγιές γι’ αυτούς και τα παιδιά τους;

Αλήθεια η ανταποδοτικότητα των σπηλαίων στην περιοχή Σάμης, ποια είναι κ. Δήμαρχε; Το καυσαέριο, η ηχορύπανση και τα σκουπίδια; γιατί τουλάχιστον στην σχεδόν τριετή σας θητεία δεν έχουμε δει κάτι άλλο!!!

Ή μάλλον έχουμε δεί και έχουμε  αισθανθεί… έχουμε δει την εγκατάλειψη και έχουμε αισθανθεί την περιφρόνηση από την μεριά σας! Στη διάρκεια της δική σας  δημαρχιακής θητείας, και από τα τρία τεχνικά δελτία που σας έχει καταθέσει το Τοπικό Συμβούλιο Καραβομύλου, δεν έχετε λάβει υπόψη σας και δεν έχετε πραγματοποιήσει το παραμικρό!!!  Αν αυτό δεν λέγεται περιφρόνηση και εγκατάλειψη τότε πως λέγεται;!!! 

Ξέρετε και κάτι άλλο κ. Δήμαρχε… οι κάτοικοι του Καραβομύλου αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Σάμης, βλέποντας αυτό τη θλιβερή εικόνα που παρουσιάζει ο τόπος τους, έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται… ¨τόσα χρήματα από τα σπήλαια που πάνε¨; Δεν νομίζετε ότι είναι εύλογο το ερώτημά τους και ότι χρήζει μιας πιστικής απάντησης;

Κ. Δήμαρχε δεν απαιτούμε ιδιαίτερη μεταχείρηση από την υπόλοιπη Κεφαλονιά. Απαιτούμε αυτά που δικαιούμαστε, σαν μια περιοχή που επισκέπτονται και περνούν απ’ αυτή χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Απαιτούμε αυτά που δικαιούμαστε σαν πολίτες της Κεφαλονιάς που πληρώνουν κάθε μήνα τα δημοτικά τέλη, που δυστυχώς έχουν πάψει να είναι ανταποδοτικά!  Αναμένουμε λοιπόν τις ενέργειές σας για να συντονίσουμε κι΄εμείς τις δικές μας, γιατί πιστέψτε με δεν πάει άλλο!!!

Τάσος Καβαλλιεράτος,

 

Πηγή: Vlahatasamis.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer