Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι το συγκεκριμένο μέτρο με τις αποδείξεις θα λειτουργήσει ως ένα μέτρο που θα περιορίσει τη φοροδιαφυγή
Από σήμερα …δεν πληρώνετε αν δεν πάρετε απόδειξη
Κοινωνία
12/01/2013 | 11:17

Η αγορανομική διάταξη σύμφωνα με την οποία οι καταναλωτές θα μπορούν να μην πληρώνουν το κόστος των προϊόντων και των υπηρεσιών που αγοράζουν εάν δεν πάρουν απόδειξη λιανικής τίθεται σε ισχύ από σήμερα.

Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι το συγκεκριμένο μέτρο με τις αποδείξεις θα λειτουργήσει ως ένα μέτρο που θα περιορίσει τη φοροδιαφυγή ενώ οι επιχειρήσεις θα είναι υποχρεωμένες να αναρτούν σε εμφανές σημείο του καταστήματος πινακίδα στα ελληνικά και τα αγγλικά .

Η πινακίδα θα πρέπει να αναγράφει ότι «ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη-τιμολόγιο)», ενώ το ίδιο κείμενο θα αναγράφεται και στους τιμοκαταλόγους καταστημάτων εστίασης και αναψυχής.

Το πρόστιμο σε αντίθετη περίπτωση θα είναι 1000 ευρώ ενώ αν οι ίδιοι δεν εκδίδουν παραστατικά, τα ελεγκτικά όργανα θα είναι υποχρεωμένα να γνωστοποιούν τις παραβάσεις στη Διεύθυνση Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις επιχειρήσεις, καθώς συνιστά φορολογική παράβαση.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer