Οι εργαζόμενες του Κοργιαλενείου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους
“Ο αγώνας πρέπει να κλιμακωθεί”‘
Κοινωνία
12/01/2013 | 11:05

Οι εργαζόμενες της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης – Μουσείου θεωρούμε ότι είναι μια σημαντική πρώτη νίκη τόσο η καταβολή της επιχορήγησης από το Υπουργείο Παιδείας όσο και η κατ’ αρχήν αποτροπή της εκ περιτροπής εργασίας, η οποία έγινε με δικαστική απόφαση. Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα του αγώνα των εργαζομένων και του κινήματος αλληλεγγύης, στο οποίο πρωτοστάτησαν το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και το ΠΑΜΕ. Η προσπάθεια της εργοδοσίας του Κοργιαλενείου Διοικητικού Συμβουλίου να μας διαιρέσει (π.χ. άφησαν την καθαρίστρια απλήρωτη), να μας υποχρεώσει να σκύψουμε το κεφάλι και να αποδεχτούμε, δήθεν εθελούσια, την εργασιακή μας εξαθλίωση δεν πέρασε. Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η πλειονότητα των εργαζομένων επιστρέφει στη δουλειά και ότι, με όλα τα προβλήματα, είναι σε λειτουργία η Βιβλιοθήκη και το Μουσείο οφείλεται στον αγώνα μας. Όσο βεβαίως παραμένει το ισχύον καθεστώς λειτουργίας τα ζητήματα συχνά πυκνά θα επανέρχονται. Πολύ περισσότερο που το γενικότερο πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής και οι κατευθύνσεις κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ θέλουν τις βιβλιοθήκες, τα μουσεία και τον πολιτισμό γενικότερα βορά των μονοπωλιακών συμφερόντων. Γι’ αυτό ο αγώνας πρέπει να κλιμακωθεί και να πολιτικοποιηθεί.

Μεγάλη επόμενη μάχη είναι η οριστική απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουμε καταθέσει, ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία. Τα επιχειρήματα των εργοδοτών μπορεί να κονιορτοποιήθηκαν κατά την εκδίκαση της προσωρινής απόφασης αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Κυρίως, η μέρα εκείνη μπορεί και πρέπει να είναι μια μάχη όλου του κεφαλονίτικου λαού κόντρα στην ελαστικοποίηση και στον περαιτέρω υποβιβασμό της θέσης των εργαζομένων. Να είναι μάχη για το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν πρόσβαση όλων στη Βιβλιοθήκη και στο Μουσείο.

Παραμένουμε «με το όπλο παρά πόδα» και διεκδικούμε:

1.    Η Βιβλιοθήκη και το Μουσείο να μετατραπούν σε ενιαίο δημόσιο φορέα, που θα λειτουργεί με την πλήρη ευθύνη του κράτους και κάτω από κοινωνικό έλεγχο.

2.    Να καταβληθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, άμεσα και στο 100% τα δεδουλευμένα και οι ασφαλιστικές εισφορές ΟΛΩΝ.

3.    Να διασφαλιστεί η τακτική μηνιαία καταβολή των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.

4.    Να διασφαλιστεί η μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

5.    Να σταματήσει η αυθαίρετη παραβίαση, από το Κοργιαλένειο Διοικητικό Συμβούλιο, του Π.Δ. 611/11-7-1979 (ΦΕΚ 181/Α/9-8-1979 και 760/Β/5-9-1995) όσον αφορά το οργανόγραμμα λειτουργίας της Βιβλιοθήκης και του Μουσείου με μόνιμο προσωπικό, πλήρους απασχόλησης.

6.    Να μην περάσει η μετατροπή του υφιστάμενου μόνιμου προσωπικού σε έκτακτο, μέσα από την εκ περιτροπής εργασία.

7.    Να μπει φραγμός στην εργοδοτική τρομοκρατία.

Οι εργαζόμενες

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer