Ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου, με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου ζητεί την αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
«Αλλάξτε την ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων»
Πολιτική
01/02/2012 | 15:04

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου και την Υφυπουργό Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ζητεί την αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων, τονίζοντας ότι τη μέρα αυτή τα Ιόνια Νησιά γιορτάζουν την Ένωσή τους με τη Μητέρα Ελλάδα.
Την επιστολή του αυτή ο κ. Σπύρου κοινοποιεί και στους Βουλευτές της Επτανήσου.

Η επιστολή του Περιφερειάρχη

Κυρία Υπουργέ,

Η ανακοίνωση της ημερομηνίας έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που ορίστηκε για τις 21 Μαΐου, μας φέρνει προ εκπλήξεως κι αυτό επειδή, θέλω να πιστεύω, ότι δεν αγνοείτε ότι η 21 Μαΐου για τα Ιόνια Νησιά είναι επετειακή, καθώς γιορτάζουν την Ένωσή τους με τη Μητέρα Ελλάδα.
Οι αρμόδιοι του Υπουργείου Παιδείας, που πρότειναν αυτή την ημερομηνία, αποδεικνύουν ότι είτε είναι ανιστόρητοι – κάτι που δε συνάδει με τη θέση τους στο Υπουργείο Παιδείας – είτε αδιαφορούν για την Ιστορία των Ιονίων Νήσων.
Για τους Ιόνιους πολίτες η μέρα αυτή είναι σημαντική όχι γιατί συνοδεύεται με αργία, αλλά διότι αφενός δίνεται η ευκαιρία σε μαθήτριες και μαθητές να μάθουν την τοπική τους ιστορία και αφετέρου σε όλους τους πολίτες να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους σε εκείνους τους Πρωτεργάτες που, αδιαφορώντας για τις συνέπειες από την Αγγλική Κατοχή, έδωσαν αγώνες για την Ένωση.
Η Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα στάθηκε η αφορμή να μεταλαμπαδευτούν ιδέες και ιδεολογίες, κουλτούρα και πολιτισμός – που έχει ήδη αξιολογηθεί και εκτιμηθεί – στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Οι Ριζοσπάστες Βουλευτές των Επτανήσων, όσοι επαναστάτες απαγχονίστηκαν από τους Άγγλους, όσοι συνέδραμαν με αγώνες και θυσίες για την Ένωση, απαξιώνονται από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ περιφρονούνται οι κάτοικοι των νησιών μας από μια τέτοια απόφαση.
Ως Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων θεωρώ ότι η απαξίωση αυτή δεν είναι δυνατόν να εκπορεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και σας καλώ, κυρία Υπουργέ, ν’ αλλάξετε την ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σεβόμενοι την τοπική μας Ιστορία.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer