Σαν πας στο πηγαιμό για την Ιθάκη…
Editorial…
Πολιτική
01/02/2012 | 08:00

–    Οι επόμενες 2-3 μέρες μαζί με τη χθεσινή μπορεί ν` αποδειχθούν οι πιο κρύες του φετινού χειμώνα, για τα νησιά μας.
–    Την ίδια ώρα, κατακλυστήκαμε από emails που μας έστειλαν φίλοι από την Ιθάκη που μας έλεγαν ότι το κέντρο υγείας του γειτονικού μας νησιού δεν έχει …θέρμανση και πετρέλαιο για το ασθενοφόρο.
–    Απίστευτο και όμως αληθινό. Την ώρα που έχουμε τις πιο κρύες ημέρες του χειμώνα. Την ώρα που οι ηλικιωμένοι πηγαίνουν  για τις καθιερωμένες εξετάσεις τους, το κέντρο υγείας να μην έχει το ελάχιστο που θα μπορούσε να έχει  … λίγη ζεστασιά. ο προμηθευτής δεν καλύπτει πλέον τις ανάγκες του κέντρου σε καύσιμα, λόγω προηγούμενων χρεών.
–    Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που κάνουν λόγο ότι, ο διευθυντής του κέντρου υγείας Γιώργος Παξινός προσπαθούσε να βρει στο τηλέφωνο τον «υγειάρχη» αλλά αυτός ήταν …άφαντος. Μέχρι και χθες αργά το βράδυ που συντάξαμε το editorial, η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί.
–    Θα πρέπει να παρέμβει για το θέμα άμεσα ο βουλευτής Σπύρος Μοσχόπουλος, ειδικά για τους ταλαίπωρους ανθρώπους που ζουν στο νησί του Οδυσσέα.
–    Πολλά σχόλια και ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο γαλάζιο στρατόπεδο το νέο Δ.Σ. ετεροδημοτών της ΝΔ. Όπως γράψαμε και χθες το θέμα είναι σοβαρό και χρειάζονται απαντήσεις από τους αρμόδιους. Δεν μπορεί άτομα που στελεχώνουν το γραφείο του υφυπουργού να κατέχουν τις θέσεις Προέδρου και αντιπροέδρου. Και μάλιστα στις θέσεις αυτές να έχουν τοποθετηθεί χωρίς καμία εκλογική διαδικασία…
–    Όπως μας έλεγαν άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στο πρώην πρόεδρο Λάμπρο Παπαδάτο, οι υπεύθυνοι στη Συγγρού τον ενημέρωσαν ότι δεν μπορούσε να κατέχει τη θέση γιατί πολλές φορές  «έκλεινε το μάτι στους υποψηφίους της αρεσκείας του».
–    Συγγνώμη, για να καταλάβουμε, διώξανε τον Παπαδάτο γιατί έδινε γραμμή υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου και … «φύτεψαν» ολόκληρο το γραφείο του υφυπουργού για να είναι αδιάβλητο το νέο ΔΣ;
–    Νωρίτερα από ποτέ, όπως είχε άλλωστε προαναγγελθεί, ανακοινώθηκε φέτος το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων. Σύμφωνα με αυτό, οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 21 Μαΐου, δηλαδή εννέα ημέρες αργότερα από ό,τι είχαν ξεκινήσει πέρυσι.
–    Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, οι υποψήφιοι της μεγάλης κατηγορίας των γενικών λυκείων θα πάρουν το “βάπτισμα του πυρός” με την εξέταση στο μάθημα “Νεοελληνική Γλώσσα” γενικής παιδείας. Θα ακολουθήσει η εξέταση του δεύτερου μαθήματος γενικής παιδείας την Τετάρτη 23 Μαΐου. Οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν σε Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής ή Ιστορία, ανάλογα…
–    Στους μαθητές ευχόμαστε καλό κουράγιο…
–    Καλημέρα σας…

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer