Υπερχείλισε ο Βόχινας – Κομμένο στα δύο το χωριό του Πόρου [εικόνες]
Κοινωνία
23/10/2021 | 15:02

Με δυνατή βροχή ξεκίνησε σήμερα το πρωινό του Σαββάτου και για ακόμη μια φορά είμαστε αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη κατάσταση.

Το χωριό του Πόρου είναι ξανά κυριολεκτικά κομμένο στα δύο μιας και το ποτάμι, ο Βόχινας υπερχείλισε.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν φυσικά να πλημυρίσει η παραλιακή οδός, η οποία είναι ουσιαστικά η κοίτη του ποταμού,  όπου χρησιμοποιούν οι πολίτες για να περάσουν με τα αυτοκίνητα τους από τη μία μεριά του χωριού στην άλλη.

Παρόλο που οι εργασίες επισκευής της γέφυρας έχουν ολοκληρωθεί, δεν είναι ακόμη διαθέσιμη για τη διάβαση οχημάτων.

Το συμπέρασμα; Ένα χωριό κομμένο στα δύο με την αγανάκτηση των πολιτών να έχει χτυπήσει κόκκινο.

Οδυσσέας Γαλιατσάτος: «Λίγη υπομονή και σε λίγες ημέρες η γέφυρα θα είναι έτοιμη»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο πρόεδρος της κοινότητας του Πόρου Οδυσσέας Γαλιατσάτος, ο οποίος αναφέρει τα εξής:

Η γέφυρα Μπέλεϊ του Πόρου επισκευάστηκε όμως καθυστερεί για λίγο ακόμα η παράδοσή της στην κυκλοφορία.

Χθες Πέμπτη η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του στρατού με διευθυντή τον αντιστράτηγο Μιχάλη Κλούβα, ολοκλήρωσαν τις εργασίες που αφορούσαν την κατασκευή μεσόβαθρου, την τοποθέτηση εφέδρανου και αντικατάσταση καταστρώματος γέφυρας από την οποία θα επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων βάρους μέχρι 25 τόνους.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του έργου σας ενημερώνουμε ότι η προτεινόμενη έναρξη κυκλοφορίας είναι η Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 08:00 πμ.

Η υπάρξει της καθυστέρηση των 10 ημερών στην παράδοση του έργου, οφείλεται στον χρόνο πήξης και σκλήρυνσης του σκληροδέματος.

Λυπούμαστε για την όχληση που θα επιφέρει η επί πλέον αναγκαστική αυτή παράταση μικρής χρονικής διάρκειας, είμαστε εντούτοις πεπεισμένοι πως το επίπεδο ασφάλειας και η ποιότητα επισκευής της «νέας» παλαιάς γέφυρας Πόρου θα ανταμείψει τους οδηγούς και τους κατοίκους της περιοχής για την υπομονή που επέδειξαν καθ’ όλη την περίοδο ανακατασκευής και αναβάθμισης της γέφυρας, τους οποίους κι ευχαριστούμε για την κατανόησή τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ