Έγγραφο Κουρούκλη
Λειτουργεί χωρίς παραλαβή και άρα χωρίς άδεια το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου
Πολιτική
04/11/2020 | 10:51

Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Χωρίς να έχει γίνει οριστική παραλαβή του έργου, ξεκίνησε να λειτουργεί το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου. Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε έγγραφό του ο δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου και μέλος του ΔΣ του Γηροκομείου Γιάννης Κουρούκλης.

Ο δημ. Σύμβουλος Γιάννης Κουρούκλης

Όπως προκύπτει μέσα από αυτό, όταν το έργο είχε θεωρητικά ολοκληρωθεί η τότε επιτροπή παραλαβής διαπίστωσε κακοτεχνίες στο νέο κτίριο, που αφορούσαν κυρίως σε κιτρινίλες που εμφανίστηκαν σε πολλά σημεία του δαπέδου, σε γραφεία και διαδρόμους, καθώς και σε κακή τοποθέτηση ορισμένων κουφωμάτων (παράθυρα, πόρτες κλπ). Οι ίδιες κακοτεχνίες διαπιστώθηκαν και από δεύτερη επιτροπή παραλαβής που συγκροτήθηκε, οπότε και αποφασίστηκε να σταματήσει το έργο μέχρι να αποκαταστήσει ο εργολάβος τις κακοτεχνίες.
Κατά τη διαπίστωση των κακοτεχνιών δόθηκε προθεσμία στον εργολάβο, για την αποκατάστασή τους μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου 2020. Ωστόσο, αντί να αποκατασταθούν οι βλάβες και χωρίς να έχει γίνει επίσημη παραλαβή από την αρμόδια επιτροπή, τέλος Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η μετακόμιση των τροφίμων στο νέο κτίριο.
Να σημειωθεί ότι σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Κουρούκλη το έγγραφο που είχε αποστείλει και στο οποίο ανέλυε την κατάσταση είχε ζητήσει, κατά την πρωτοκόλλησή του, να κοινοποιηθεί εκτός από τον δήμαρχο και τις αρμόδιες υπηρεσίες, σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, κάτι που μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει πραγματοποιηθεί. Επίσης, δεν έχει λάβει ο ίδιος ουδεμία απάντηση επ’ αυτού.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες ο εργολάβος, ισχυρίζεται ότι το έργο έχει ολοκληρωθεί και εφόσον δεν έγινε παραλαβή από την επιτροπή, τότε αυτή έχει συντελεστεί αυτοδίκαια και ζητάει πίσω τις εγγυητικές επιστολές του αξίας αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Το γεγονός αυτό οδηγεί σε ορισμένα καυτά ερωτήματα:

Πώς και με ποια αρμοδιότητα η Διοίκηση έδωσε το πράσινο φως για την μεταφορά της δομής στις νέες εγκαταστάσεις, χωρίς να υπάρχει επίσημο πρωτόκολλο παραλαβής του έργου και στις οποίες έχουν διαπιστωθεί κακοτεχνίες;

Αν συμβεί το οτιδήποτε σε κάποιον από τους τροφίμους ή το προσωπικό, κάτι που όλοι απευχόμαστε, ποιος έχει την ευθύνη; Καθότι μιλάμε για ένα κτίριο που σε επίπεδο άδειας και λειτουργίας αποτελεί ακόμα εργοτάξιο.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα, με ερωτήματα τα οποία χρήζουν άμεσης απάντησης!

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ