“Βόμβα” Φόρτε: “«Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» σκουπίδια στην Κεφαλονιά”
Πολιτική
12/05/2020 | 16:27

«Βόμβα» μεγατόνων έριξε το βράδυ της Κυριακής ο Μάκης Φόρτες από το Κερκυραϊκό κανάλι start tv!

Ο πρώην δήμαρχος αποκάλυψε ότι εκτός από το άρθρο 93 στο νέο νόμο που αποτελεί έγκλημα για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη καταργώντας την Διαδημοτική και περνώντας σ’ένα νέο φορέα διαχείρισης των σκουπιδιών που θα δημιουργηθεί σε επίπεδο Περιφέρειας περιουσία και προσωπικό, υπάρχει και ένα «μυστικό» άρθρο το 83 στο νέο νόμο με το οποίο σφραγίζεται το κυβερνητικό έγκλημα!

Μέχρι τώρα για να πάνε τα σκουπίδια μιας περιοχής σε μια άλλη αποφάσιζε ο φορέας που είχε την ευθύνη. Για παράδειγμα οι Ζακυνθινοί πριν από χρόνια είχαν ζητήσει να μεταφέρουν τα σκουπίδια τους στην Κεφαλονιά. Η ΕΔΑΚΙ τότε είχε απαντήσει αρνητικά και η υπόθεση τελείωσε εκεί.

Με το άρθρο 83 του νέου νόμου 4685/2020 που ψήφισαν οι 154 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (μεταξύ των οποίων και ο δικός μας Παναγής Καππάτος) έγινε νόμος του Κράτους ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος με απόφαση που υπογράφει αυτός μπορεί να γίνει η μεταφορά των σκουπιδιών από μια περιοχή σε μια άλλη και μάλιστα το κόστος της μεταφοράς πληρώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό και το Πράσινο Ταμείο!

Πρόκειται για την απόλυτη επιβεβαίωση του «Η», που τόσες μέρες το γράφαμε και το ξαναγράφαμε και …η αδιάψευστη διάψευση του Βουλευτή Παναγή Καππάτου που γράφει και συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι «δεν πρόκειται να μεταφερθούν σκουπίδια στην Κεφαλονιά» δείχνοντας αν όχι τίποτε άλλο πως …δεν γνωρίζει τι ψήφισε! Ή μήπως προσπαθούν στα σοβαρά να μας πείσουν ότι θα είναι …αιώνιος υπουργός Περιβάλλοντος ο κ. Χατζηδάκης για να μην εφαρμόζει αυτό που ο ίδιος νομοθέτησε; Αστειότητες βέβαια, για να μην πούμε πως θίγεται κατάφορα η νοημοσύνη των Κεφαλονιτών!

Και για να γίνει κατανοητό με λίγα λόγια:

Τα σκουπίδια όποιας περιοχής έχει πρόβλημα, με τη βούλα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και του Υπουργού της Κωστή Χατζηδάκη και την ψήφο των 154 βουλευτών της και μαζί και του δικού μας βουλευτή Παναγή Καππάτου, με …«αποφασίζομεν και διατάσσομεν» του εκάστοτε αρμόδιου Υπουργού μπορεί να ταξιδέψουν για Κεφαλονιά!

Φόρτες και Δρακονταειδής ζητάνε έκτακτο Δ.Σ. ΠΕΔΙΝ

Τα μέλη της «Επτανησιακής Δημοκρατικής Συνεργασίας» Κωνσταντίνος Δρακονταειδής και Μάκης Φόρτες πρώην δήμαρχοι και μέλη της ΠΕΔΙΝ ζητάνε έκτακτη σύγκλιση της ΠΕΔΙΝ για το περιβελλοντοκτόνο νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Την Τρίτη 5/5/2020, η Νέα Δημοκρατία ψήφισε στην Βουλή, κάνοντας νόμο του κράτους (Ν.4685/7-5-2020), μέσα σε συνθήκες πανδημίας, το περιβόητο Νομοσχέδιο με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας»!!!

Με την εξέλιξη αυτή, ουσιαστικά απορρίπτεται πλήρως η απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων για την εξαίρεση των Ιονίων από το άρθρο 93.

Η παράταξη μας στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων «Επτανησιακή Δημοκρατική Συνεργασία», θεωρεί ότι οι αλλαγές που προκύπτουν από τον νέο νόμο, θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στα νησιά μας!

 Για το λόγο αυτό, με επιστολή μας προς τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Ιονίων Νήσων κ. Παρίση Αλέξανδρο κι αφού προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία, ζητήσαμε την έκτακτη σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Παραθέτουμε παρακάτω την επιστολή:

Προς

Πρόεδρον Π.Ε.Δ. Ιονίων Νήσων

κ. Παρίση Αλέξανδρο

κ. Πρόεδρε,

Γνωρίζεται ότι από την Τρίτη 5 Μαΐου 2020, ψηφίστηκε από την Βουλή το Νομοσχέδιο με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας», το οποίο και δημοσιεύτηκε προχθές Πέμπτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, Ν.4685/7-5-2020 (ΦΕΚ 92/Α/7-5-2020).

Ανάμεσα στα άλλα, «φιλικά» προς το περιβάλλον ψηφίστηκαν και οι διατάξεις που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων στα Ιόνια Νησιά (Άρθρο 93), καθώς και η κατάργηση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευομένων Περιοχών (Natura).

Η Π.Ε.Δ. Ιονίων Νήσων, καθώς και το σύνολο των Δημοτικών Συμβουλίων, είχαν πάρει αποφάσεις, με συντριπτική πλειοψηφία, εναντίον του άρθρου 93 και όχι μόνο.

Είναι σαφές ότι συνέπειες του νέου νόμου, θα είναι τεράστιες για όλα τα νησιά. Η Π.Ε.Δ. Ιονίων Νήσων έχει υποχρέωση να μην μείνει άπραγη και να επανεξετάσει τη στάση της, μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις.

Παρακαλούμε λοιπόν, όπως συγκαλέσετε σε ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο, ώστε να τεθεί το θέμα για συζήτηση και λήψη απόφασης.

Τίτλος θέματος: «Η Π.Ε.Δ.Ι.Ν. και οι Δήμοι, μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου «Εκσυγχρονισμός της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας Ν.4685/7-5-2020 (ΦΕΚ 92/Α/7-5-2020)».

9/5/2020

Δρακονταειδής Κωνσταντίνος

Φόρτες Μάκης

Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ.Ι.Ν.

Εκτακτο Δ. Συμβούλιο στο Ληξούρι ζητάνε Αραβατινός και Ρουχωτάς

Κατεπείγουσα σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Ληξουρίου ζητάνε Διονύσης Αραβαντινός και Βασίλης Ρουχωτάς μετά την αποκάλυψη για το άρθρο 93.

Σε επιστολή τους προς την πρόεδρο του Δ.Σ. Αδαμαντία Καμινάρη αναφέρουν:

Μετά την αποκάλυψη ότι σύμφωνα με τον Ν. 4685/20 άρθρο 83 παραγ. 2δ είναι δυνατόν ο υπουργός να αποφασίσει ότι είναι δυνατή η μεταφορά ΑΣΤΙΚΏΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΉΤΩΝ (σκουπίδια) από μία περιοχή σε μια η περισσότερες νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις διαχείρισης στερεών αποβλήτων, ζητούμε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Ληξουρίου σε Δημόσιο υπαίθριο χώρο με λήψη όλων των προστατευτικών μέτρων υγείας, προκειμένου να λάβουμε κάθε αναγκαία απόφαση για την αποφυγή μετατροπής της Κεφαλονιάς σε σκουπιδότοπο του Ιονίου.

Τέλος σας ζητούμε να ενημερώσετε τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων εφ όσον το επιθυμούν να λάβουν μέρος στο εν λόγω δημοτικό συμβούλιο.

Ληξούρι 11 Μαΐου 2020

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ως επικεφαλής των παρατάξεων τους

Διονύσης Αραβαντινός

Βασίλης Ρουχωτάς

Πηγή: kefalonianmantata.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer