ΔΕΕΠ Κεφαλονιάς σε ΣΥΡΙΖΑ: Μείνετε στο σκοτάδι σας! Μέτρο σύγκρισης ΚΑΝΕΝΑ. Η απόσταση μεταξύ μας έτη φωτός!
Πολιτική
12/05/2020 | 16:13

Εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματικά εκπλησσόμαστε! Απαιτείται μεγάλο θράσος,  μετά την αποδεδειγμένη ανικανότητά σας σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, για να ομιλείτε!

Τραγικό να κρίνετε εσείς την επόμενη μέρα για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη όταν  οι δικοί σας  «εκλεκτοί» εκπρόσωποι στα νησιά μας δεν μπόρεσαν να πράξουν έστω και το ελάχιστο, αφήνοντάς φτωχή παρακαταθήκη. Επειδή δε, στερείστε ρεαλισμού, υπηρετώντας τυφλά κομματικά συμφέροντα και αδιαφορώντας για την Κεφαλονιά, να σας θυμίσουμε εμείς κάποια από τα «έργα» των εκπροσώπων σας για τα οποία πρέπει να αισθάνεστε ντροπή:

  • Στον τομέα των Υποδομών: Απαλλοτρίωση Επαρχιακής Οδού Σάμης – Αγ. Ευφημία, ένταξη του έργου το έτος 2017 στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων χρηματικού ποσού 7.000.000 ευρώ. Μέχρι και την λήξη της θητείας τους το έτος 2019,  ενέργειες ΜΗΔΕΝ.  Δωρεά Περιφέρειας Αττικής ένεκα των σεισμών του 2014: Έγκριση δωρεάς το έτος 2017. Μέχρι και την λήξη της θητείας τους, τα προγραμματισθέντα έργα Επισκευή Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου, Επισκευή Σχολείου Αγ. Θέκλης, Επισκευή ΕΠΑΛ Ληξουρίου και Κοινόχρηστοι Χώροι Ληξουρίου, σε σημείο ΜΗΔΕΝ
  • Στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας: Έκτακτα Αντιπλημμυρικά Έργα, ένταξη το έτος 2016 στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του χρηματικού ποσού των 1.200.000 ευρώ για έκτακτα αντιπλημμυρικά έργα. Μέχρι και την λήξη της θητείας τους, ενέργειες ΜΗΔΕΝ.  Αποζημιώσεις Επαγγελματιών από Πλημμύρες του έτους 2015: Εξηγείστε, αν μπορείτε, τον λόγο που μέχρι σήμερα οι επαγγελματίες των πληγέντων  περιοχών δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις τους…
  • Στον τομέα της Υγείας και Πρόνοιας: Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ ΕΒΥΣ) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους(ΤΕΒΑ). Αδιαφορήσατε για ένα σημαντικό πρόγραμμα που συμβάλει στην ανακούφιση των οικονομικά ασθενών ομάδων του πληθυσμού, παραδόθηκε ανενεργό, με κενά και παραλείψεις που εγκυμονούν κινδύνους απένταξής μας ως Περιφέρεια και επιβολής μέτρων δημοσιονομικής διόρθωσης από την Διαχειριστική Επιτροπή. Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του νησιού, υποστελεχωμένα σε ανθρώπινο δυναμικό και με σοβαρότατες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή.

Η αναφορές αυτές είναι βεβαία ενδεικτικές γιατί η πραγματικότητα για τα νησιά μας, είναι πολύ θλιβερή σε όλους τους τομείς. Κοινός όμως τόπος σε όλα τα παραπάνω είναι ένα, ενέργειες ΜΗΔΕΝ!

Ωστόσο, όσοι εκπροσωπούμε την Νέα Δημοκρατία στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, επιλέγουμε για το καλό της τοπικής κοινωνίας και την ανάπτυξη των νησιών μας, να εργαζόμαστε με ορίζοντα το αύριο.

Στο πλαίσιο αυτό, η θέση μας για το νέο νόμο είναι ήδη κατατεθειμένη. Πρόκειται για νόμο “τομή”, καθώς αποσκοπεί στην ανάπτυξη και ευημερία της χώρας μας με οικολογικό πρόσημο. Βελτιώνονται, απλοποιούνται και μειώνονται οι χρόνοι περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων για την υλοποίηση έργων από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, διευκολύνεται η στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), με συνέπεια τον πολλαπλασιασμό του επενδυτικού ενδιαφέροντος και των αντισταθμιστικών οφελών των Δήμων, βελτιώνεται η διαχείριση των προστατευομένων περιοχών, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, με κεντρικό σχεδιασμό αλλά και εμπλοκή των τοπικών κοινωνιών που εσείς περιφρονήσατε. Δημιουργείται στα νησιά μας ένας ισχυρός Φορέας με την συμμετοχή και των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης και κύριο στόχο την ορθολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων,  σύμφωνα με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αξιοποίηση των νέων ευκαιριών.

Το συμπέρασμα τελικά είναι ένα, είστε επικίνδυνοι για τον τόπο γιατί δεν μπορέσατε να εκτιμήσετε ότι ο νόμος αντιμετωπίζει ιδιαίτερα θετικά την Κεφαλονιά, δίνοντας το δικαίωμα συνέχισης λειτουργίας της ΕΔΑΚΙ για την οποία τώρα “κόπτεσθε”.

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, εσείς εκπροσωπείτε την πολιτική του μηδενισμού και της υποκρισίας.

Εμείς εκπροσωπούμε την πολιτική της Ισχυρής Ανάπτυξης και της αποφασισμένης  Ελλάδας να πάει μπροστά.

Και δεν είστε σε θέση να ομιλείτε εσείς για ανθρώπους, δεν είστε σε θέση να εκτιμήσετε το έργο και την προσφορά στην πατρίδα και τον τόπο μας. Μείνετε στο «σκοτάδι» σας!

Μέτρο σύγκρισης ΚΑΝΕΝΑ. Η απόσταση μεταξύ μας έτη φωτός!

Δ.Ε.Ε.Π. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer