Veramente – Μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία στο Τραπεζάκι [εικόνες]
e Gastronomie
14/05/2024 | 08:45

Γράφει ο Ανδρέας Αρβανιτάκης

Τη στιγμή που το τουριστικό μας προϊόν αναζητά επί ματαίω μία ταυτότητα, είναι αυτές οι γειτονιές, στα διάσπαρτα μικρά, γραφικά χωριουδάκια, που ευωδιάζουν Κεφαλονιά. Αυτές που σχεδιάζουν απλά κι αυθεντικά το χάρτη του τόπου μας, με πράσινο, γαλάζιο, πινελιές ανανέωσης και εκσυγχρονισμού. Αυτές οι γειτονιές που παραμένουν αντίβαρο, σε όσα δεν κατακτήθηκαν αποτελεσματικά στην πορεία των χρόνων.

Οι ελλείψεις στις υποδομές στο νησί μας, αντισταθμίζονται ευεργετικά ως ένα βαθμό, από το ανυπέρβλητο, πολυποίκιλο, φυσικό κάλος και την υπέροχη ζεστασιά κάποιων μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων, που ανταμείβουν γενναιόδωρα όσους τις επισκέπτονται.

Μια τέτοιου τύπου μονάδα που δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης συναντούμε στην περιοχή Αφράτο εκεί στο Τραπεζάκι, ακολουθώντας τον παλιό ενετικό δρόμο.

Το όνομά της, «Veramente», προκαλεί όσους αναζητούν το αληθινό, αυτό που πηγάζει εκ βαθέων, που φέρει την ταυτότητα, την ψυχή και το μεράκι, γενεών μαγείρων, από το μετερίζι της οικογένειας. Η θέα από το «μπαλκονάκι» του μαγαζιού απίστευτη. Στο βλέμμα, ανταμώνουν αρμονικά πλαγιά και θάλασσα, μερεύοντας την ματιά και γαληνεύοντας την ψυχή, όσων έχουν την τύχη να βρεθούν εκεί. Το δειλινό ανταγωνίζεται επάξια εκείνο της Οίας στην Σαντορίνη, απ΄ όπου ο τωρινός σεφ του μαγαζιού, φέρει νωπές τις μνήμες και την εμπειρία του. Ο Τάσος Ξούρας, ένας νέος άνδρας με υψηλά ιδανικά και βαρύ βιογραφικό απαρνήθηκε τις δελεαστικότατες προτάσεις, υψηλών προδιαγραφών εργασίας, που του προσφέρθηκαν στην Σαντορίνη,- έπειτα από μια ήδη επιτυχημένη πορεία εκεί-, για να υπηρετήσει απλά και ξεκάθαρα, τα ιδανικά και τις αξίες του. Όντας ήδη πατέρας δύο παιδιών, προτίμησε να εργαστεί εκεί που το μέρος θα τον ενέπνεε δημιουργικά, αποδίδοντας ποιοτικό χρόνο σε αυτόν και την οικογένειά του. Έχοντας ήδη εργαστεί εδώ στο παρελθόν, σε γνωστό εστιατόριο στο Κάστρο, προχώρησε αδιαπραγμάτευτα σε αυτή την επιλογή, αναζητώντας το καλύτερο. Αυτή η αδιαπραγμάτευτη ποιότητα, η αναζήτηση του καλύτερου, αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στα πιάτα του.

Πάθος, μεστή γεύση, αύρα σύγχρονου στις τεχνικές και τις μεθόδους και άρωμα από… κάτι σπιτικό, σε κάποιες εκ των συνταγών του, σε συνδυασμό με την ποσότητα στο σερβίρισμα, μας παραπέμπουν στα γνώριμα οικογενειακά τραπέζια. Αυτά όπου το φαγητό πάντα περισσεύει! Απίστευτα ψητά, οικεία πιάτα με εύγευστους συνδυασμούς και τσαχπινιές από προσθήκες υλικών παρασκευασμένων με ιδιαίτερες μαγειρικές μεθόδους, σαλάτες με χρώμα, φρεσκάδα και εκλεπτυσμένη παρουσίαση, ασύγκριτες μακαρονάδες, ευγενή ψαρικά και γλυκά «κόλαση», διανθίζουν τον κατάλογο του εστιατορίου, αποζημιώνοντας και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Μια επίσης αξιόλογη κάβα, συμπληρώνει επάξια τις παροχές του μενού.

Σαν «επίγευση», αξέχαστη παραμένει η προθυμία, η ευγένεια και η εξυπηρέτηση από το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, μεταξύ του οποίου και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, που παραμένει προσηνής, χαμογελαστός και απίστευτα περιποιητικός με όλους τους επισκέπτες. Όντας ο ίδιος από τα Μουσάτα και σε παράφραση του παιδικού αστείου όπου η λέξη «μούσια» απέδιδε μεταφορικά το ψέμα, δημιούργησε μια επιχείρηση, με πρωτότυπο διάκοσμο και αισθητική, πέρα για πέρα αληθινή, «veramente», με όλη την σημασία της λέξης, που κοσμεί αδιαμφισβήτητα την περιοχή.

 

 

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer