“Τρικυμία εν κρανίω” διακατέχει τον πρόεδρο της Δ.Ε. Αργοστολίου Λούκα Νιφοράτο!
Πολιτική
22/04/2018 | 20:05

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου Λούκας Νιφοράτος, συνταξιούχος πλοίαρχος και ερασιτέχνης ηθοποιός, έχει την αίσθηση, αλλά και την απαίτηση, ότι στη Χώρα που γέννησε την Δημοκρατία, όλοι όσοι ΔΕΝ “συντάσσονται”, “υπακούουν τυφλά”, αυτόν και τους ΕΝΤΟΛΕΙΣ και ΥΠΟΒΟΛΕΙΣ ΤΟΥ, αυτομάτως τίθενται “εις μοναχικήν πορεία”.

Κύριε πρόεδρε, δυστυχώς, η “τρικυμία εν κρανίω” που σας διακατέχει, έχει σαν αποτέλεσμα να εκτίθεστε ανεπανόρθωτα και επανειλημμένα προσπαθώντας να παρασύρετε όλους τους υπόλοιπους μηδέ εξαιρουμένου και του Δημάρχου κ. Αλέξανδρου Παρίση, ο οποίος σας ανέχεται (όπως και τόσα άλλα…) εκκωφαντικά στο “θέατρο του παραλόγου” που πρωταγωνιστείτε! Δυστυχώς για εσάς, πιστεύετε ότι όλα δραστηριοποιούνται στα πλαίσια μιας “θεατρικής παράστασης” που εσείς έχετε τον “πρωταγωνιστικό ρόλο”, αγνοώντας την κοινωνία, τους συνεργάτες σας και τη νομοθεσία!

Διαβάζοντας λέξη-λέξη την κατάπτυστη απάντησή ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ , στην δημόσια επιστολή διαμαρτυρίας μου για τον τρόπο που “σχεδιάζετε και διεξάγεται” τα Συμβούλια της Δημοτικής μας Ενότητας και ο πιο αδαής καταλαβαίνει ότι:

1ον Ούτε μία λέξη δεν προέρχεται από εσάς τον ίδιο, αλλά ΞΕΚΑΘΑΡΑ και ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ, είναι κείμενο που συνέταξαν και έγραψαν οι ΕΝΤΟΛΕΙΣ και ΥΠΟΒΟΛΕΙΣ σας, στα πλαίσια της ΣΤΕΝΗΣ σας συνεργασίας.

2ον Είμαι υπερήφανος συνταξιούχος Δημοτικός Αστυνομικός!  Υπηρέτησα επί 26 και βάλε χρόνια τη θέση μου και τα καθήκοντά μου με πίστη, τιμιότητα και υπευθυνότητα, χωρίς να υπερβώ ΟΥΤΕ μία φορά, όχι  μόνο σαν πράξη, αλλά ούτε και σαν σκέψη, τον όρκο που έδωσα, παρότι πολλές φορές η υπηρεσιακή μου ιδιότητα με έφερε σε αντιπαράθεση με συνδημότες μου, φίλους και γνωστούς! Όλα αυτά τα χρόνια ακολούθησα ΜΟΝΟ μια γραμμή: Να υπηρετήσω τα καθήκοντά μου, σύμφωνα με όσα με πρόσταζε η Υπηρεσία μου και η νομοθεσία.

3ον Το “αστυνομικό μου δαιμόνιο” βεβαίως και δεν είχε καμία ευθύνη και αρμοδιότητα σε όποια περίπτωση τυχόν παραπτωμάτων είχαν συμβεί στο Δημοτικό Κοιμητήριο στον όποιο πρώην Δήμο Αργοστολίου. Υπήρχαν προϊστάμενες Υπηρεσίες και πολιτικά όργανα, στα οποία θήτευσαν πολλοί από την “ΣΤΕΝΗ παρέα σας και συμβουλάτορές σας”!

Βέβαια μου δημιουργείται η εύλογη απορία και φαντάζομαι και του συνόλου των συμπολιτών που θα διαβάσουν τα λεγόμενά σας, ότι τώρα στον όγδοο χρόνο της θητείας σας  ανακαλύψατε ξαφνικά «ότι η εποχή των σκανδάλων, των υπεξαιρέσεων και όλων αυτών που είχαν σημειωθεί την περίοδο του πρώην Δήμου Αργοστολίου ανήκει στο παρελθόν»! Απίθανο! Κάτι σαν θεατρινίστικος λόγος, οικείος σε σας κ. πρόεδρε, ως ερασιτέχνης ηθοποιός, προκειμένου να εμπλέξει κι εμένα σε φανταστικές ιστορίες.

Κύριε πρόεδρε, η απλή λογική λέει πως αν οκτώ χρόνια έχετε στοιχεία για σκάνδαλα και υπεξαιρέσεις στο Δράπανο και δεν τα έχετε καταγγείλει στον αρμόδιο Εισαγγελέα είστε….ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ, αν όμως είναι «λόγια του αέρα» για να υπαινιχτείτε άθλιες συκοφαντίες για τον Κώστα Διακάτο τον πρώην Δημοτικό Αστυνομικό, ο οποίος έτσι και αλλιώς δεν είχε καμία αρμοδιότητα με το Δράπανο,  ΕΙΣΤΕ ΚΟΙΝΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ!

4ον Στην διάρκεια της υπηρεσιακής μου πορείας δεν μπήκα ποτέ στο “παιχνίδι του σβησίματος κλήσης”! Βέβαια, χαίρομαι με την αναφορά σας αυτή, γιατί ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΕ ότι ο συντάκτης της απάντησής σας είναι ΣΤΕΝΟΣ συνεργάτης σας, ο οποίος ΕΧΕΙ ΕΜΜΟΝΗ με το θέμα και το οποίο έχει σηκώσει ΣΗΜΑΙΑ σε κάθε ευκαιρία! Κρίμα για σας….

Για να …φρεσκάρω όμως τη μνήμη σας, όσον αφορά τα “σβησίματα κλήσεων” κατά τη θητεία μου ως Δημοτικός Αστυνομικός του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ Δήμου Κεφαλονιάς, δεν έχει παρά ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ της απάντησής σας, να ανατρέξει στα συρτάρια των τότε πολιτικών προϊσταμένων  μου και νυν πολιτικών συνεργατών σας, να βρει σωρεία ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΛΗΣΕΩΝ που καταχωνιάστηκαν  για “εξυπηρέτηση” των πολιτών, επειδή δεν δέχθηκα ούτε ΕΓΩ, ούτε οι συνάδελφοί μου ΟΥΔΕΠΟΤΕ να ΣΒΗΣΟΥΜΕ!!!

Αν προκληθώ ,θα αναφερθώ σε συγκεκριμένα περιστατικά με ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ!!!

Και τώρα στην ουσία:

Βεβαίως και το Κυλικείο του Δραπάνου λειτουργεί!

Πρόσφατα (11-12-2017), η κ. Μ.Μ., έδωσε επιστολή της στη δημοσιότητα, στην οποία αναφέρει ότι ΕΝΩ μίλησε μαζί σας τηλεφωνικά σχετικά με την διάθεση του Κυλικείου για προσφορά καφέ κ.λπ. στο Μνημόσυνο μέλους της οικογένειάς της που γινόταν την Κυριακή 10-12-2017 (ημέρα διεξαγωγής των εκλογών στο ΕΒΕΚΙ), εσείς πήρατε το τηλέφωνό της και αμέσως μετά την πήρε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μας εκ μέρους σας, (η ίδια τον αναφέρει ως δημοτικό υπάλληλο (;)) με τον οποίο συμφώνησε “σχετικά με την προσφορά καφέ στο κελί”!

Βέβαια, ο σύμβουλος δεν ενεμφανίσθη, το Κυλικείο παρέμεινε κλειστό, καφές στο Μνημόσυνο η οικογένεια δεν προσέφερε, αλλά ο σύμβουλος, με επιστολή του μας ενημέρωσε ότι στο Κοιμητήριο του Δραπάνου “προσφέρει εθελοντική εργασία”, παραδέχθηκε την “συμφωνία” για τη λειτουργία του Κυλικείου, την οποία δεν μπόρεσε να “υλοποιήσει”, όπως είπε, “λόγω ασθενείας του”.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι το Κυλικείο λειτουργεί! Και σεις ο ίδιος έχετε παραβρεθεί σε κηδείες και μνημόσυνα που προσφέρουν οι οικογένειες των αποθανόντων καφέ εκεί. Τώρα τι γίνεται με τα …φακελάκια (όπως είπατε και στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ.) και τα παγκάρια, το γνωρίζετε ΜΟΝΟΝ εσείς!

Στο ειρωνικό σας λιβελογράφημα κ. πρόεδρε και στην προσπάθειά σας να με απαξιώσετε, ...”ΞΕΧΑΣΑΤΕ(;)” να απαντήσετε σε όσα στην ανοικτή επιστολή μου σας ερωτώ! Για την πολεοδομική νομιμότητα, την άδεια λειτουργίας, την έκδοση νόμιμων παραστατικών παροχής υπηρεσιών, την εύλογη και επιβαλλόμενη λειτουργία τουαλετών. Εστιάσετε ΜΟΝΟΝ στα …ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ! Τυχαίο;

Για ακόμα μία φορά σας ενημερώνω, ότι ΑΡΝΟΥΜΑΙ να “προσαρμοστώ στη ΔΙΚΗ σας ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ!”, γιατί είναι πολύ μακριά από τη ΔΙΚΗ μου! Η δική μου “νέα εποχή” κύριε πρόεδρε δεν έχει καμία σχέση με διαπλεκόμενα συμφέροντα, με προσωπική προβολή, με ειλημμένες αποφάσεις του Συμβουλίου μας πριν ακόμα αποσταλεί η Πρόσκληση της Συνεδρίασης,  συμφωνίες εις βάρος του Αργοστολιού και των δημοτών του.

Η ΔΙΚΗ μου “νέα εποχή” κύριε πρόεδρε, συμβαδίζει με τη “νέα εποχή” των παιδιών μου, που απαιτούν από ΕΜΑΣ της “παλιάς εποχής” να τους ανοίξουμε το δρόμο για μια καλύτερη Πατρίδα, μακριά απ’ όλα όσα πρεσβεύει η ΔΙΚΗ ΣΑΣ “νέα εποχή” και το δικό σας παράδειγμα «του πολιτικού σαλταδόρου» και του …θεατρίνου!

Αλήθεια, μιλάτε εσείς κ. πρόεδρε για τη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ», ο προ 27ετίας «πολιτικός σκελετός» (!) που αφήσατε το ίχνος σας στην τοπική πολιτική σκηνή μόνο και μόνο όταν σας αρνήθηκαν την έμμισθη θεσούλα και «αλλαξοπιστήσατε» από το κόμμα σας το ΠΑΣΟΚ και κατεβήκατε υποψήφιος βουλευτής του Τσοβόλα το 1996 και στη συνέχεια υποψήφιος σύμβουλος με τους συνδυασμούς «της επάρατης Δεξιάς»;

Μιλάτε εσείς κ. πρόεδρε για «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» , ο ισόβιος Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου, ο οποίος «ούτε με σφαίρες» δεν αφήνετε κάποιο νέο παιδί, γιατί όχι παλιό αθλητή του ΝΟΑ, να ηγηθεί του ιστορικού Συλλόγου και τον έχετε καταντήσει ένα προσωπικό σας μαγαζάκι;

Όσον αφορά τώρα τον τίτλο της απάντησής σας  “Η κακοήθειά σας κ. Διακάτε σας εκθέτει- «Αργία μήτηρ πάσης κακίας» “, να σας ενημερώσω ότι ΚΑΚΟΗΘΗΣ δεν ήμουν ΠΟΤΕ στη ζωή μου, γιατί πρώτον ΠΟΤΕ “ΔΕΝ ΕΓΛΥΨΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΥΝΑ” και δεύτερον γιατί ποτέ δεν διέβαλα, πρόσβαλα, έβρισα και συκοφάντησα με αχαρακτήριστους και χυδαίους τρόπους αυτούς που με εμπιστεύθηκαν πίσω τους και στα ΜΟΥΛΩΧΤΑ, ενώ μπροστά τους, τους γλύφω τα …παπούτσια! Ξέρετε πολύ καλά τι εννοώ με τα παραπάνω κ. πρόεδρε, και μην προκληθώ, γιατί θα αναφερθώ σε συγκεκριμένα περιστατικά και καταστάσεις! Επιπλέον, να είστε σίγουρος ότι ούτε σε αδράνεια είμαι, ούτε αργόσχολος, άρα το «Αργία μήτηρ πάσης κακίας» σας το επιστρέφω, ΓΙΑΤΙ σας ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΓΑΝΤΙ, μιας και είστε ο ΟΡΙΣΜΟΣ της …”ΠΑΣΗΣ ΚΑΚΙΑΣ”!

Και καταλήγω! ΝΑΙ, προτιμώ να τραβήξω “μοναχική πορεία”, που δεν θα έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την πορεία που ΕΣΕΙΣ και οι ΕΝΤΟΛΕΙΣ και ΥΠΟΒΟΛΕΙΣ σας προσπαθείτε σε κάθε ευκαιρία και με κάθε μέσο να ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ !

Αυτό μόνο που αναρωτιέμαι είναι αν ο Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης  γνωρίζει τα καμώματά σας όπως και όσων σας δασκαλεύουν («Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ» …..), αν δεν τα γνωρίζει ήλθε η ώρα να τα μάθει, αν τα γνωρίζει και δεν πράττει τίποτα, τότε «ας είναι έτοιμος για τα χειρότερα»…

ΤΕΛΟΣ, επειδή η ΚΟΙΝΩΝΙΑ μας γνωρίζει όλους και τον καθένα ξεχωριστά «σαν κάλπικη δεκάρα» και μνήμη έχει και μάτια έχει, και αυτιά έχει, και ΑΠΟΨΗ διαμορφώνει …επιφυλάσσομαι  για τα περαιτέρω. Τις απόψεις μου θα τις καταθέτω σε κάθε περίπτωση στο Συμβούλιό μας, στο οποίο σε κάθε θέμα, τάσσομαι ΥΠΕΡ της νομιμότητας και όχι υπέρ της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ και όποιων ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ! Εξάλλου, ξέρετε και ξέρω ότι αποτελώ “κόκκινο πανί” για εσάς και την ΠΑΡΕΑ σας, γιατί ΑΡΝΗΘΗΚΑ όταν καλέστηκα (ξέρετε εσείς τι εννοώ!) “να στηρίζω της αποφάσεις που φέρνει ο μ…. ο Λούκας στο Συμβούλιο”, όταν αυτές ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σύμφωνες με τα ζητούμενα της τοπικής κοινωνίας και τη νομιμότητα…

ΥΓ.: Με την ευκαιρία, ενημερώνω τους συνδημότες και συνδημότισσές μου, ότι αν προκύψει κάποιο θέμα στα Συμβούλιά μας που κρίνω ότι πρέπει να ενημερωθούν, θα το πράξω με δημόσια επιστολή μου, όπως πάντα!

ΚΩΣΤΑΣ ΔΙΑΚΑΤΟΣ

Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου

της Παράταξης “Ισχυρής Κεφαλονιάς” 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer