Τι αναφέρει σε άρθρο του ο Μακής Φόρτες στην αποκάλυψη του e-kefalonia για τη ενδεχόμενη δικαστική διαμάχη Δήμου – Περιφέρειας με φόντο το κτίριο της πρώην νομαρχίας.
Το ιδιοκτησιακό ζήτημα του κτιρίου της πρώην νομαρχίας
Πολιτική
17/01/2012 | 10:04

Σε σημερινό του άρθρο ο περιφερειακός σύμβουλος Μάκης Φόρτες αναφέρεται και στη χθεσινή αποκάλυψη του ekefalonia.net, με το κτίριο της πρώην νομαρχίας και το …. «φλερτ» του Δήμου για την διεκδίκηση του. Ο τ. Δήμαρχος Αργοστολίου ρίχνει φως σε αυτή τη παλιά υπόθεση και αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«ΕΙΔΕ το φως της δημοσιότητας η είδηση πως ο Δήμος προσφεύγει στα δικαστήρια θεωρώντας ότι το κτίριο που στεγάζεται η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας (πρώην Νομαρχία) είναι ιδιοκτησίας του.

ΚΑΤΑΡΧΗΝ, είναι αλήθεια πως από λάθος των υπηρεσιών όταν κατασκευάστηκε το κτίριο της πρώην Νομαρχίας στην 10ετία του ’50 το μισό (μέχρι τη μέση του γραφείου του Νομάρχη, επειδή σε εκείνο το σημείο περνούσε προσεισμικά δρόμος που οριοθέτησε το μετασεισμικό κτίριο) γράφτηκε στο Δήμο.

Το θέμα έγινε γνωστό γύρω στο 2000 όταν γινόταν το κτηματολόγιο, αλλά για λόγους προφανείς δεν διεκδικήθηκε από τον Δήμο το κτίριο.

Αλίμονο και «να πεταγόταν στο δρόμο» η Νομαρχία για ένα λάθος των υπηρεσιών!

Όμως, τουλάχιστον μέχρι που αποχώρησα από το Δήμο, δεν είχε βρεθεί η νομική φόρμουλα διευθέτησης του προβλήματος.

ΣΗΜΕΡΑ με την Περιφέρεια που έχει περιοριστεί ο ρόλος της σε καθαρά αναπτυξιακό και προγραμματικό και τον ενιαίο Δήμο Κεφαλονιάς να έχει γιγαντωθεί παίρνοντας μάλιστα και πολυπληθείς υπηρεσίες στην αρμοδιότητα του (πολεοδομία και πρόνοια) από την πρώην Νομαρχία, τα πράγματα είναι διαφορετικά.

ΣΙΓΟΥΡΑ υπάρχει εξωδικαστική λύση (την οποία έχω μεταφέρει στους επικεφαλείς των δύο θεσμών) που ικανοποιεί τις ανάγκες και των δύο θεσμών, συνδυάζοντας αυτές με την ακίνητη περιουσία του δημοσίου που συζητάμε.

ΟΜΩΣ δεν πρέπει ο σημερινός Δήμαρχος Αλέκος Παρίσης και οι σημερινοί Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Σπύρου και Σωτήρης Κουρής, να δουν την υπόθεση με την κοντόφθαλμη ματιά των χρονικών ορίων της θητείας τους». There you will see a section labeled unmet financial hop over to this blog essay service need that includes instructions for the grad plus loan

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer