Το Αργοστόλι μετά από τρία χρόνια χόρεψε ξανά με τους ρυθμούς του Καρναβαλιού [εικόνες]
Life
27/02/2023 | 18:00

Γράφει Ανδρέας Αρβανιτάκης

Με πολύ κέφι, κόσμο και μουσική πραγματοποιήθηκε η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στο Αργοστόλι το μεσημέρι της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου, σε πείσμα του καιρού, καθότι φυσούσε τρομερά.


Λίγο μετά τις τρεις, με τον βασιλιά καρνάβαλο, τις μαζορέτες της σχολής χορού της Όλγας Γαλιατσάτου και την βασίλισσα του καρναβαλιού Λουκία Μικελάτου στην κεφαλή ξεκίνησε η παρέλαση με άρματα ποικίλης θεματολογίας, με κυρίαρχη την επικαιρότητα και το Μουντιάλ, καθώςκαι πλήθος καρναβαλιστών από σχολεία και πολιτιστικούς συλλόγους.
Η πομπή άρχισε από το πρωτοδικείο Αργοστολίου, διέσχισε τον πεζόδρομο της Βαλλιάνου, την κεντρική πλατεία και την οδό Ριζοσπαστών, ενώ στη συνέχεια επέστρεψαν στην κεντρική πλατεία.


Τον συντονισμό και την παρουσίαση ανέλαβαν από κοινού ο Σάκης Βούτος, με την Αποστολία Ζώη και τον Παναγή Τζωρτζάτο.
Μετά το πέρας της καρναβαλικής παρέλασης η Αποστολία Ζώη ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους με δύο τραγούδια, ενώ στη συνέχεια οι Βραζιλιάνες χορεύτριες παρουσίασαν ένα εξαιρετικό χορευτικό θέαμα.


Την μουσική επιμέλεια ανέλαβε ο εξαιρετικός DJ Μάκης Κλωνής.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο πρόεδρος του ΔΣ Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Σπαθής, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Πεφάνης και ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός.

 

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη καρναβαλική παρέλαση εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια. Το τελευταίο καρναβάλι ήταν το 2019 επί δημαρχίας Αλέξανδρου Παρίση και με τον Άγγελο Κωνσταντάκη στο τιμόνι της ΚΕΔΗΚΕ.

Πολλοί ήταν οι συμπολίτες μας που αγνοώντας τον καιρό κατέβηκαν στην πλατεία για να απολαύσουν την καρναβαλική παρέλαση.

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr ειναι του Neil Jackson.

 

 


eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer