Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων της Πειραιώς
Σε λίγο αναμένεται να ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο της ΝΔ –Οι καραμπόλες, τα ονόματα, η περίπτωση Παρίση
08/06/2019 | 13:20

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες εξελίχθηκε η διαδικασία συμπλήρωσης του ψηφοδελτίου της ΝΔ για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη που, πλέον, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχει ήδη οριστικοποιηθεί και αναμένονται απλώς οι επίσημες ανακοινώσεις στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Αρχικά, ας σημειωθεί ότι οι δύο θέσεις του ψηφοδελτίου ήταν ήδη κατοχυρωμένες ενώ η μία είναι εκείνη που δημιούργησε το ντόμινο εξελίξεων.

Αυτό φυσικά επήλθε από το γεγονός πως χρειάστηκε να συμπεριληφθεί γυναικεία παρουσία κάτι που στους αρχικούς προγραμματισμούς δεν είχε προβλεφθεί καθώς κάτι τέτοιο δεν ήταν αναγκαίο.

Έτσι, θα πρέπει να μείνει εκτός ένας από τους αρχικά μνηστήρες του ψηφοδελτίου που σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το ekefalonia.gr είναι η περίπτωση του πρώην αντιδημάρχου Ραφήνας, Γιώργου Κοκκόλη. Ο κ. Κοκκόλης τυγχάνει της εκτίμησης της Πειραιώς, κατετάγη στις πρώτες θέσεις της Πολιτικής Επιτροπής με την ανάληψη της προεδρίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ έχει πραγματοποιήσει πολύ καλή καταγραφή στο πέρασμά του από την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Ωστόσο, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα πιθανότατα να μην βρίσκεται μεταξύ των ονομάτων στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. 

Οι σίγουροι

Οι σίγουροι είναι οι Χαράλαμπος Λυκούδης και Παύλος Παπαδάτος. Ο μεν Χαράλαμπος Λυκούδης χαίρει της απόλυτης εκτίμησης της Πειραιώς, άνθρωπος χαμηλών τόνων, πετυχημένος ποινικολόγος που σε μια δύσκολη χρονικά συγκυρία, στις περασμένες εκλογές, κράτησε όρθια τη παράταξη με τον ίδιο να κάνει ρεκόρ σταυρών. Έχει τα χαρακτηριστικά που ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ έχει προσδώσει ως προς εκείνους με τους οποίους θέλει να προχωρήσει η Ελλάδα μπροστά (σ.σ.: θα κυβερνήσω με τη γενιά μου), είναι ο πρώτος που θεωρήθηκε εξ αρχής πως θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ κάτι που αφηνόταν και ως διαρροή από την Πειραιώς.

Ο Παύλος Παπαδάτος δε επιθυμούσε να διεκδικήσει ακόμη μια φορά την εκλογή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι επιχείρησε και το 2012 που η ΝΔ νίκησε στις εκλογές, ωστόσο στην Κεφαλονιά αναδείχθηκε πρώτη δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα η ΝΔ να χάσει την έδρα.

Άρωμα γυναίκας

Πλούσιο είναι το παρασκήνιο για την γυναίκα που θα πλαισιώνει τους δύο άνδρες. Αρχικά, σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν μετρήσεις για παραπάνω από δύο γυναίκες προκειμένου να υπάρξουν διαθέσιμα στοιχεία που να αποτυπώνουν την απήχηση του κόσμου στο πρόσωπο των γυναικών.

Ωστόσο, κατά τις ίδιες πληροφορίες όλες οι αρμόδιες πηγές κατέληξαν στην επιλογή ενός συγκεκριμένου προσώπου. Αυτή είναι η Βικτώρια Αλεξανδράτου και είναι το τρίτο πρόσωπο που θα συμπληρώνει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Η κυρία Αλεξανδράτου Βικτώρια κατάγεται από τη Πύλαρο, και δραστηριοποιείται στον κλάδο των εναλλακτικών πηγών ενέργειας και θεωρήθηκε από την Πειραιώς ως η καταλληλότερη επιλογή.

Αναμένονται μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις πιθανότατα στις αρχές της επόμενης βδομάδας.

Η περίπτωση Παρίση

Τις τελευταίες ώρες και ημέρες διακινείται έντονη φημολογία σχετικά με μια ενδεχόμενη κάθοδο Παρίση στις βουλευτικές εκλογές, κάτι που οριστικά δεν υφίσταται ούτε ως σκέψη. Από τη μια ρητά ο κ. Αλέξανδρος Παρίσης διαμηνύει ότι θα εξακολουθήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, όπως πάντα έκανε, για την Κεφαλονιά και τους πολίτες της και από την άλλη ο δήμαρχος βάζει σε όλους τους τόνους, τέλος, σε κάθε τέτοιο σενάριο.